Адекватен план за преход към нисковъглеродна енергетика би ни осигурил подкрепа за реформи

Това коментира Никола Газдов, председател на Асоциация за производство, съхранение и търговия на електроенергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По време на войната Хитлер а и французите са произвеждали бензин от въглищата. А сега, по време на капитулацията ще трябва да пазим въглищата си докато дойдат да си ги вземат африканците, китайците и арабите като развиващи се страни без ограничения по предателското парижко споразумение за времето, вятъра и температурата в овални кабинет на Обама.

България има положителен кислороден баланс. Промишлеността, транспорта и селското стопанство консумират по-малко кислород, отколкото горите, пасищата и засесите площи произвеждат. При това с Марица изток. Ако участваме не като страна от ЕО а самостоятелно в парижкото споразумение, само поддържайки това ниво на горите, трябва да ни плащат, а не да правим реформи и да налагаме зверски данъци на тока и бензина. Ето това е истината. Взимат се "зелени" заеми, които не могат да се върнат, за няколко немски и френски компании, които ще унищожат България. Като план за възстановяване! Възстановяване от какво? ББ затова не искаше и имаше право да не влиза в зелената сделка. И това беше една от причините да гъделичкат амбициите на некадърниците, които отстрани и да ги обедини около Радев. Сега харвардите ни натресоха зелената сделка и съответните цени, като обещанието е да ги направят главни източващи България. Тренирани зад граница предатели, които ще се изнесат, когато потъне в мизерия.

Ще пазели планета за да консумира по-малко енергия, зареждайки акумулатори от акумулатори, заредени през нощта! И ми го продават в страната на електрокарите. Тройкаджия смотан който не си е научил нито уроците по химия нито е учил термодинамика.

Зеленият план: Новият бич на политическата инквизиция за Европа след политическите мерки с оправдание ковид, а всъщност за ограничаване на движението на хората (което както си призна фашагата Гутиреш не помогнало)... Е вече знаем, като нещо не помага слагаме две. Тези мазни комисарчета и комисарки, избрани например заради това че имат поли, че са българки по рождение и че не живеят нито мислят за България, но нямат особени професионални успехи, са именно тези, които ще са бъдещото СЗО със енергийната си полиция и инквизиция.

Експерт???? Нищо не разбираш моето момче. Интересно ми е само кой ти е подал тези реплики.

НО АКО АКУМУЛАТОРНИТЕ КОЛИ С ПРЕНОСИМИ АКУМУЛАТОРИ СЕ ЗАРЕЖДАТ НОЩЕМ ЩЕ СЕ БАЛАНСИРА НОЩНИЯТ ИЗЛИШЪК НА ТОК ОТ А Е Ц И ЕВЕНТУАЛНО ОХШОРНИ ВЕТРОГЕНЕРТОРИ ВИЖТЕ КАК НА http://rentelex.tech

Колко да е преносим? На теслата е 500 килограма. Други с по малка цена/пробег да са примерно 200/300 кг. Тва по стълбите ли или в асансьора?

http://rentelex.tech

Може да видиш как работи в Испания това с нощното и дневното. Направиха ги на маймуни работещи за 3 фирми, които са задължени да продадат на търг в Германия. Зелена сделка, няма как зелените в Германия са като ДПС в България : вечно необходим за правителство партньор.

Щом тяхното ЕСО след няколко години ще може да управлява система с нулев въглероден отпечатък, то и българската система може да бъде декарбонизирана сравнително бързо. -0момчето гледа да се нареди на софрата но десетки хиляди семейства ще останат без поминък

Мръсни печалбари! Ще вземат парите и после ще кажат , съжаляваме! Спрете Марица 3 и зеления ток, че да паднат цените!

Мили хора, покрай целия този политически хаус и корона кризата. В България биват предлагани закони, които биха много навредили на страната. Целта е да станем консуматори, а не производители на енергия!! Ако мини марица изток не успеят да я преустроят на гас ще я фалират!!! В Стара Загора момчетата, които организират подписката против промените в Мини марица изток ми казаха, че временното правителство искат да наложат промените още през 2023!!!

И като се преустроят на природен газ , колко време ще могат да работят? Т.е. струва ли си инвестицията? Въглеродните квоти ги готвят да станат 100 долара на тон до 2030.

Няма как да преустроят мини марица изток на газ защото това е рудник. Там се копаят въглищата. Ясно е, че има хора които хабер си нямат от мини и тец марица изток но си коментират. Направете си една разходка до комплекса, ще видите интересни огромни съоръжения които никъде другаде в България неможе да се видят. И тогава ще ви се просветлее, че полагания от миньорите труд не е толкова лесен както повечето коментират и завиждат на заплатите им.

е, щом мама го е нарекла детето Експерт, значи ги разбира нещата :)

Еее, преди беше лесно. Поне имаше хоризонт за емиграция в щастливия запад. Ама сега и Запада стана Нигерия. Къде да се бега? Май единствения път е в Русия?

Затворихме си работещите реактори и защо ? За да плащаме сега енергиен и емисионен РЕКЕТ ! Такъв ТЪП народ ама наистина нЕма !

Абе сопол ти влизал ли си някога в ТЕЦ или АЕЦ? Ония ден изсран тръгнал енергиен експерт да се прави...

Единственият адекватен подход е пълен бойкот на брюкселските идиоти. И на зелените талибани които постепенно налазват у нас.

Не били зелени технологий , а били зелени чорапи

На мама синчето стана енергиен експерт, а до преди няколко години изкупуваше емблеми по търговете, или просто обичаше да го обливат…

При това московско служебно , ни е се връщаме в средата на миналия век !! Кви зелено технологий при зелените чорапи

Още един умнокрасив хубостник, който се е подготвил да лапа и граби народа със зелени приказки.

плешиви тикви! изобщо не им чета глупостите

Хайде отново порцията, водороден СПАМ. Трябва да се направи АЕЦ Белене. Всичката тази водородна глупост с която ни заливате е скъпа, от към пренос и съхранение, както и от към загуби на енергия при производството на водород. Какво ще правите с влажността при горенето на водорода ? Не знам кой си прави труда да плаща за да прави тази скъпо платена медийна кампания.

Сополак искате да лапнете едни пари а ? Ама знаеш ли че унищожаваш Българската енергетика по този начин и ставаме зависими - ама не ти пука продажна гнидо.

Какви зелени технологий бе !! Бензина при мунчо стигна 3 лв !!! А навсякъде другаде пада

Че бензина да не би да е зелена технология? Все по скъп ще става, за да надвиши цените на ВЕИ и да стане рентабилна зелената енергия!

Ядрената енергия е доказано най-ефективната и най-незамърсяващата, ако се управлява правилно. А не някакви соларни панели и вятърни турбини, дето стават по-полезни чак след десетилетия употреба.

Така е. В СССР затова се опитваха да използват само такава. И в Западна Европа строяха много такива, но на някой с пари му се промениха интересите и сега се насочваме към "зелена" енергия, която всъщност е по вредна от "мръсната" енергия.

Кур за Лудогорец и Еничер 48

Само литекс .

припознавач от Микре, аре беЕгай при дЖУЖЕТО гнусно да му свириш на дудучето.