9% ДДС за ресторанти и хотели ще остане, ако НС приеме мерките за изсветляване на доходи

Предвижда се и друга промяна при заведенията - всички, които са под 100 000 лева, минават на патентен данък

Обратно в новината

Коментари - 9% ДДС за ресторанти и хотели ще остане, ако НС приеме мерките за изсветляване на доходи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стектът във Варна ще стане по 800 лв.!

кеша, плащайте само с карти и ще осветлеят малко повече

Мне. Начинина за осветляване е да се наложи Наредба 18, ама без забележките там на 2ма 3ма келеша, които искат криминалните модели за укриване на данъци да се узаконят. Като изгорят 5-6 именити ресторантьори нещата много бързо ще си дойдат на мястото. Имаше едно предложение - запорите да важат за физическите обекти дори и преотдадени на друг. Звучи ми много удачно, особено за ресторанти към хотели, през които се върти ресторантьорски оборот.

Живея в Канада. Тука ДДС е 0 на храни които не са ппетърпяли обработка. Яйца, хляб, зеленчуци и плодове. Книгите и те са с 0 ставка. Хацарта-казина и лотарии са държавни-държавата прибира акцизите и данъци.магазините за алкохол и марихуаната са държавни.

Канада е държава експеримент. Не разчитай да оцелее дълго. Там се тестват всякакви управленски екзотики, преди да се пуснат върху нормашни хора.

Държава експеримент пък най-големите залежи на природни богатства и втора по територия. Де ви намират такива палячовци.

НАП и без това не може да администрира данъците така, че еднаква ставка за всичко.

Аз пък повече у ресторант нема да стъпим ако тоя фарс с 9% ДДС продължи.

Естествено, че ще остане... имат си лоби. Смешно е да продължава мярка, чието основание вече не съществува. Не им ли платихме достатъчно? После, всички в тази държава трябва да получават заплати през банка! Без изключение! Хайде стига с тези привилегии! Ресторантски бизнес не е водещ! Не са сив сектор! Буквално са черен сектор! Всички им плащаме магариите!

Срам за такива политици, които улесняват някакваи бараджии и чалгаджии като реално взимат от нашия джоб неплащайки данъци като всички други Знаме всички, че там, както и в сторителството парите се дават на ръка, а договрите са формалност за пред закона. Защо не се махне ДДС на книги и лекарства например, а на мастити хотелиери и ресторантьори, или пък компенсации на алчни зърнари-мултимилионери

Защо да се ползва намалена ставка като те не отчитат всички приходи! Всичко е под масата!

Тия скунксове няма да мирясат. А сега софийските гъбари и София им подариха! СРАМ!

Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:----- https://mub.me/medik

т.е. хотелите и ресторантите ще станат място за пране на пари

Имам 10 празни хотела, бай Толуп и Шиши ми дават едни 100млн и ги пиша пълни и ей ти ги опрани срещу 9% такса. Като електронните книги на ДПС.

пак казвайте, че ракията не е цяр. За аптеките и болниците ако може и 22% ДДС, а за кръчмите нулева ставка. Асанчо пак е ударил някой и друг лев извънданачно.

Алкохолът в кръчмите е 20%, никога не се е променял. 9% ДДС е само върху храните.

ㅤ

НС да обясни защо след като ДДС за хотели и ресторанти е по-ниско, цените си стоят (почти) двойни!

а порциите половинки.

Браво на това момче, Рибай стек с 9 процента ДДС ( 99,99 процента от българите се хранят с него,при това ежедневно), но млякото, сиренето, кашкавала ... зеленчуците с 20 процента ДДC

Това значи ли, че в момента този бизнес се счита за сенчест? И ако е така, КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРАВИ ПАРТЬОРЪТ НА КОКОР?!? Данъчните ТРЯБВАШЕ ДА ИЗРИЛИ Черноморието, това лято… Ама смеят ли? И сега, разни игрички, писи писи, ако излезете на светло, ще ви дадем рибка… Смешна сглобка, смешни ЛГБТ-та…

Ами това е. 9% за кръчми, 15 за хазарт.... и 20% за всичко останало. Храни и лекарства, наука и образование, горива...за тях няма нужда. Ама като ни управляват кръчмари - така ще е.

Може ли такова нещо?! Значи другите бизнеси могат да плащат 20%ДДС, заплати и режийни и т.н. разходи и някак си да оцеляват, а богоизбраните, държавата да ги дундурка. Не се наядоха! Защо не се направи справка, колко от тези които гласуват да остане 9% ДДС за хотели и заведения са в конфликт на интереси - пряко или с техни приятели и роднини собственици на хотел или заведение. Продължавайте промяната в същия дух "уважаеми" и се надявайте някой ден заприличаме на държава!

От къде накъде ще им оставят тази отстъпка? Още повече разни продаващи алкохол. Искаме да има пияни и ПТП-та ли?

Ставката на алкохола винаги е била 20%. За това касовите апарати на ресторантите са на три ставки: без ДДС /хляб/, 9% храни и 20% алкохолни напитки.

Финансовият гений/гей е пратен от господарите си да ни направи роби на банките,за нищо друго.

много светло бъдеще ни чака.