83-ма милионери поискаха по-големи данъци за най-богатите в света

"Ние имаме важна роля за излекуването на света", посочват авторите на писмото, сред които са съоснователят на Ben & Jerry's Джери Грийнфелд и британският сценарист и режисьор Ричард Къртис

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наглеци! Не е въориса в данъците а в собствеността!!'' и 1000 пр да е данъка, когато бизнесът ти е глобален и многонационален парите влезли през данъците в бюджета пак стигат до глобалния бизнес като печалба по един или др начин. Номера е да няма глобални фирми и собственост. Глобализма е глобално ненанказуемо ограбване

Глупости на търкалета. Пълно позьорство. Ако искате да направите нещо няма да пълните перата на отбраната и други ями поглъщащи данъци. Щяхте да си основете фондация и да финансирате тези проекти за които уж ще отидат парите ви.

Не знаех, че са такива филантропи

Американският инвеститор и милиардер Уорън Бъфет, който години наред беше в тройката на най-богатите хора в света, тази година е слязъл на 10-то място, отдавна призовава правителството ва САЩ да въведе много по-високи данъци за него и останалите милиардери и милионери. Правителствата на САЩ обаче, независимо дали са на републиканци или демократи, също години наред вече си правят "странни" оглушки за тия призиви и не само, че не увеличават данъчното облагане на най-богатите американци, ами тъкмо обратното - намаляват го.

ей браво на тях призовават за нещо, което знаят, че няма да стане ама, като има кажат, като толко знаят, да си дадат парите доброволно - ааа не не, то не става с благотворителност! еевалата милионерче!

Само да уточня, че това не важи за мен . Ще попитате защо ??? ами ; 1. Аз съм милиардер, а не милионер 2. Става въпрос за легални милионери с легални пари, а пък аз съм НА ЕДНА ЗАПЛАТА !

Путя, Абрамович и Дерипаска дали са го подписали?

...а пък 84-ма милиардери поискаха по-ниски данъци за най-бедните в света... Щом ще се шегуваме... :)

Те искат другите да бъдат облагани с по-големи данъци. Ако желаят могат да си дарят парите на държавата или на благотворителни организации. Никой няма да ги спре, счетоводителят им може да го уреди много лесно по един или друг начин. Но защо счетоводителите им правят обратното - опитват се да намалят дължимите данъци? Според мен богатите трябва да плащат данъци по по-ниска данъчна ставка - т. нар. регресивно данъчно облагане. И да има данъчен таван - така както има за осигуровките. Потърсете "По-ниска данъчна ставка и данъчен таван за богатите", там съм обяснил подробно.

Позитивни новини

Който иска да дава. Това е до желание и съвест, в крайна сметка. Но с такива партизански призиви...нещо...?!

Поне си оправихте заглавието .

Защо в списъка ги няма Доган, Пеевски, Бойко и Севда пиарката с къща за милион, и апартамент за половин милион, купени с държавна заплата?

че не с амилиардери и зор да прецакат по богатите! :-))

Бай Ганьо! Ти си единсвеният, който мисли така! Накрая обаче все се прецакваш сам!

Олиггофрени с призив за дебилност!!! Ми харчете си парите за каквото поискате!

Поискаха или прозоваха ?

Браво, но какво мислят останалите милионери и най-вече милиардери.

Едно какво мислят! Правителствата вземат решенията!

Ти не леж на тая кълка хахахахах

А не! Аз пари за бедни не давам.

Големи лецимери тези милионери. Усещат, че ще гризнат дръвцето.Бедните ще ги изринат, къде ще бягат? Полети до Марс няма все още. Желаят да си купят веме и живот, нама да им се получи.

Гилотината в музея има нужда от малко заточване. Но и тъпа да е няма да боли повече като им се изтърколят главиците по подиума...