Коментари - 8 причини да разпознаваме конфликтните личности на интервю за работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък не разбирам какъв е проблема в критикуването на предишните работодатели? В крайна сметка ако човек е напускал (не са го изгонвали), значи нещо там не му е харесвало.

Най-добри са неконфликтните йесмени. Те са винаги съгласни, подкрепящи и емпатични. Истинско удоволствие да се работи с тях.

Конфликните и заядливите личности не винаги могат да бъдат разпознати в интервю за работа, защото някои много добре прикриват нарцистичният и злобен нрав!!!

Невежество на куб е тая анкетка! Класически примери за атрибутивна грешка са така заложените за оценка крритерии. За да прецениш един човек дали е конфликтен или не, не можеш да съдиш само по това дали е твърде нервен и напрегнат по време на интервюто или дали критикува предишните си раотодатели. Ами ако има обективна, ситуативна причина да е нерве и напрегнат? Ако, както много често се слува в милата ни татковина, работодателите му до този момент са били едни класически психопатни изроди в най-злокачествената им балканска форма? Таа че - айде, леко на завоите с подобни "новини", само маипулирате мнението на хората в погрешна посока!!!

Най-смешното е, че тия които решават дали ставаш за една работа или не, най-често представа си нямат от нея. Те гледат дали си нагъл, казваш как две седмици не си спал за да работиш в тяхната фирма, да казваш че всичко можеш, ще се развиваш и ще допринасяш шефчетата да са все по-богати, пък те ти обещават да ти дават едни пари, колкото да не гладуваш :)

“Статия” в стил една жена каза. Не разбирам напъна така наречения ей чар да се изкарва нещо кой знае какво. Това е просто спомагателна функция в компанията, място в което по-умните секретарки намират реализация.