71% от българите смятат, че политическата система в България работи за богатите

Според 63% от сънародниците ни смятат, че имущественото неравенство в България нараства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политическата система в България е част от мафиотските структури, така че работи за себе си!

Повечето хора тук обясняват и научно и интересно за тези процеси, но простичко казано-събраха се бандюги, основно юристи и бандити и ниотрязоха главите до петите.В края на соца започнаха да позволяват фирмички и дребен бизнес по прословутия указ 56.Помня първите частни таксита.Излиза Пешо Чепика от работа, пали москвича пред портала и закрепва една табела"TAXI" и започва да "бичи"-няма касов апарат, няма касови бележки, няма данъци.Навъдиха се битаци, заведения и амбулантна търговийка.Никой никъде не се отчиташе.После полека лека започнаха да въвеждат ред, но тогава се появиха мутрите и пламна гората.Мутрите рекетираха, босовете богатееха и полека се склиниха във власта.И ето ни днес със държава на мутрите.Данъци, такси, глоби, ограничения и препятствия които посмъртно не можеш да преодолееш.Пример са данъчните декларации-едни парцали които създават тормоз във всеки който подлежи на данъчен контрл.Колко пъти се мъчат хората да се облекчи това наказило-няма и няма-длъжен си да плащаш, данъци, глоби и нказания.Всичко това отива в джоба на тези които са в парламента.А там както се говори и може би си е чиста истина се влиза с много пари.Или зад гърба ти стоят хора с много пари и депутатите играят по тяхната свирка.Малкия и средния бизнес е задушен тотално, а бизнеса е главно на фирми които не са български и държават се обезкостява.Какво да ги дъвчем-обуха на кучето нови обувки и то от радост си изяде краката.Мутренска работа,Където мутрата вилнее, трева не никне.

е хайде де, само 71%?! останалите 28% сигурно не знаят български, а за 1-ния процент е ясно...

Повторението е майка на знанието. Законът е волята на икономически господстващата класа възведена в закон. Най-неразрешимото противоречеие на капиталистическия общественоикономически страй е между обществения характер на производството на благата и частния капиталистически характер на присвояване на продукта. Това е антигонистично противоречие и то се разрешава само в привеждане на собствеността в съответствие с обществения характер на производството. Четете Маркс-Капиталът, там всичко е обяснено и е вярно на 100%.

Малко си спрял. Съвременните корпорации отдавна са обществени - там собствеността (и "присвояването") принадлежат на акционертите, които в болшинството си са обикновени работещи, т.е. част от обществото. Чисто частни са малки и средни фирми, но малките фирми са главно семейни или се състоят от един човек, който "експлоатира" сам себе си, докато главната маса наемници са в големите корпорации. Изобщо дядо ти Маркс трябва да се чете малко по-творчески и избирателно, а не буквално, защото ще стигнем до пролетариата, революциите и диктатурата му, а там е вече страшно.

Системата е създадена за назначените за бизнесмени и обслужващите ги политици и работи за тях. Затворите са пълни с кокошкари, но няма нито един осъден политик за разрушаването на България, за откраднатите милиарди, за погубените животи на стотици хиляди деца и пенсионери. Партиите, от където се пръкнаха тези българомразци все още се борят за кокала в ЕП и България и никой не смее да пипне някоя знакова фигура от тях.

Разликата в доходите е следствие прилагането не случайно на най-калпавата форма на капитализъм, обилно "напудрена" на всички нива с пропаганда че "това е демокрацията"! В действителност тази с-ма се нарича "Диктатура на партокрацията"! Това е изключително изродена с-ма прилагаща институционален геноцид срещу недоволните под формата на свобода да пътуват, а всъщност най-богатите да се отърват от тези които им "мътят водата"! Тази с-ма реално е на 1-а крачка от откровенните диктатури!

Има капитализъм,но не е такава беднотия и мизерия.Нашите комуномуртенски капиталисти не са свикнали да дават,а само за личният джоб.То хората затова ги ненавиждат,хем нечесно забогатели,хем ,,стиснати,,Бог ще ги съди.

У нас Прехода никога не се състоя. На практика управляващият елит от соц-време извърши Перестройка - разрои се на няколко партии, разпредели си националните богатства и започна да върти някаква псевдо пазарна икономика в условията на някаква псевдо демокрация.