380 хил. нови безработни за 11 месеца

Данните сочат, че и през последната наблюдавана седмица - 21-27 декември, новорегистрираните безработни са двойно повече от започналите работа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почакайте , след зимата нещата ще станат много сериозни

georgi@

ПО- ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ БЕЗРАБОТНИ СА : - ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕ ОТ АГНЛИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПРИ НАЧАЛОТО НА COVID-19 ПАНДЕМИЯ. ВСИЧКИ ГЛЕДАХМЕ РЕПОРТАЖИТЕ КАК СЕ РЕГИСТРИРАХА НА ОПАШКИ. ПОМНИТЕ ЛИ ПО КОЛКО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НА ДЕН ? НЯМА КАК ДА СЕ ВЪРНАТ 200 000 ЧОВЕКА И ДА ИМ СЕ НАМЕРИ РАБОТА. ДА СА СИ СЕДЯЛИ НА ЗАДНИТЕ ЧАСТИ, ПРЕДИ ТОВА ИЛИ ДА ОТИВАТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ. -

При сегашното състояние в каква посока ще поемат управляващите след изборите ? Аз мисля като гледам къде инспектира с ДЖИПА на Юг -

Въпросът е какво ще стане след като тия хора няма да има как да си плащат сметките и яденето или когато гладът стане по-силен от румънския ток? Това скоро ще се получи в булгаристан и лично аз не бих искал да съм на мястото на управляващите.

При капитализьма всеки сам си осигурява работа! Управляващите нямат нищо общо с това! Социализьма свърши!

Изобщо не ти е ясно за какво става на въпрос.

Нищо няма да стане. Най-бедните по правило са и най-страхливи.

Този паляк от синдикатите е винаги там където има лесни пари. Изобщо не знам що има работещи дето плащат от зсплатата си да съществуват и тези корумпяги. А тези 600+ млн не знам дали са разпределени на 11000 предприятия. Според мен лъжат отново... пълнят чекмеджета яко.

ще стане прекрасно, когато безработните станат около 6 милиона. а това време хич не е далеч...

Е как ББ си представя че ще скрие това от вас? Сравнително малко народ сме все някой някого познава. По лично нареждане на ББ скрихме още 80 000 безработни от НСИ. Истинската цифра е поне с толкова понижена. Не претендирам да знам всички измами на властта, но и тази не е малка!

Проблема ТЕПЪРВА , ще бъде забелязан! При 2 000 000 работещи , 380 000 са 19% ..... според мен са повече ...има и такива които не се осигуряват(тях уволниха 1во) Управляващите са ...НЕЕФЕКТИВНИ и НЕАДЕКВАТНИ и НЕГЛИЖИРАЛИ ..... НАРОДА СИ !!!! НИКАКВА реална ФИНАНСОВА помощ НЕ Е СТИГНАЛА до нъждаещите се българи!!! Всички ЕС дърщави РАЗДАДОХА милиарди до днес---- НАШИТЕ ----РАЗДАДОХА ОБЕЩАНИЯ..........празни Ами мотото им е : Оправяйте се!!!

Kenn1111

Лошоко и че това не е върха на проблема тепърва ще има фолити и ......Наливане на пари без мисъл решава временния проблем

Като прочета за безработица се сещам за онзи от протеста на Орлов мост с увисналото шкембе който 6 години не е плащал никакви осигуровки и данаци. Сещам се и за куп образовани мързеливи галоши който питат първо каква ще ми е заплатата без да имат понятие какво ще работят.

Като прочетох интелектуалната ти повърня. Се издрайфах с облекчение.

Явно си като този от протеста.

Преди дни имаше статия , че безработицата е 200 000 човека....Сега нови цифри. Абе ....Защо не си е .........е ма......а. Прз оная ми работа...Не му се бачка на българинът, защото нямамаме елементарно уважение към труда взаимно-работници и работодатели.

Kenn1111

То и тези цифри са занижени

като се сумира всичката беда накуп излиза въпросчето случайно ли дойде това вирусче?

Случайни неща няма.

Бахти 380 хил. Колко много келнери и чистачки по хотели в тая държава? Това е всеки шести от работещите. И то даже половината от тия два бранша са все още назначени на работа, а не в бюрото по труда. Това значи, че общо всеки трети е ниско квалифициран търтей. Ужас.

Покрай туризма има много съпътстващ бизнес, който е ударен лошо. Доставчици, услуги и туроператори, екскурзоводи, ски/сърф учители и прочие. Отделно не страдат само хотелиери и ресторантьори, а всички, чийто бизнес разчита на национално потребление, което е спаднало с много.

Няма работа за високо квалифициран персонал. На тулупа му трябват офчари.

Стига оправдания с тази пандемия бе хора... Защо не кажете нещо за глобализацията например. В Бъфало бях преди 30 години и моят приятел ме разходи с колата покрай изоставени (преместени в Китай, Тайван, Индия, Тайланд и пр) фабрики. Казвам ви КИЛОМЕТРИ в руини. И чии са били тези фабрики? На евреите. Нали Тръмп това искаше да върне производствата и хората да работят, да са здрави дори и ментално. Да ама не... Не оттърва на по горе упоменатите. И това в Америка, а у нас малка и очукана как да стане?

Лажат безработица в България няма сичко е мед и масло

Искаше да ползва касовата книга и за тази година , защото почнал края на септември мин година и да я ползвал.....ебати умника

Да не идела зян.... отделно не знаел,че се слагал печат на първата страница на трудовата книжка....ето това са бг работодателите.....смех

Касовите книги вече не са задължителни бе ръпон! Може и Без нея

Да,но....смях бате

Добре но от къде пари? Нещо гейовете не щат да дават.

niksan46

Гея в мавзолея в Москва дава ,тичай да не свършат.

На Маркуджиците е приказно красиво. Дори в небето хвъркат ястреби. Такава красота няма никъде другаде по света. Ще взема да се спусна към хижа Мусала. Там едни михлюзи откраднаха едни 13 милиона лева при строежа на новата хижа.. Да видя поне работи ли.

Ммм...а Каишите - ги ли Сложихте на дАските ? (щото Първо - Имате да поопънете жилите по нанагорнека де ;-)

380 хиляди безработни за 11 месеца, а ония 440 хиляди платени държавни търтея те работни ли са?

Безработицата по принцип не е естествено явление. Тя се наблюдава там, където процесите са твърде регулирани или където собствеността е твърде концентрирана. Също и при изкуствени шокове като този.Няма безработни лъвове или зебри, има живи и здрави или за кратко болни и бързо мъртви.При положение, че много голям процент от народа изкара вируса не виждам причина за продължаване на мерките към важни за нас сектори като ресторанти, заведения за хранене и фитнеси. Трябва да бъдат отворени, за да могат да си изкарват прехраната по нормален начин. Да се проветрява, да се спазва дистанция и толкова. Не се обръща внимание на транспорта - там циркулират маршрутки лишени от нормална вентилация, а всички автобуси са без отварящи се прозорци, това е абсурдно, не само за тоя вирус, но и за всички подобни грипове.

В съседната статия за работата в чужбина четем как некви получаващи хиляди евро месечно, пишат коментари за дира ...много страннп.

niksan46

Трябва да е като в Германия ,всички кръчми , хотели ,казина затворени и който не спазва отнемане на лиценза .

Ами безработни са като са мързеливци.Барманчета,сервитьорки,хотелчета,молчета.Къде е производството?Къде са фабриките?След 2 месеца почва полската работа и ще имат възможност да си намерят работа.Ще копат и ще отглеждат добитък.Не може само търговия в тази държава.

Ти ша ходиш ли да копаш бе спец?? Нали си някъв уж много работлив.. .. Сигурно не си ставал от компа от половин година нали? И кво копаш там..домати ,краставици ли...хляб ли опече или кво ядеш букви от екрана ли?

Само на компа не съм сядал последната половин година,гургур.Същото се отнася и за всички хоум офисджии.Цялата страна ще ми цъка на лап топи и ще работи по кол центрове.После ще чакаме икономика.Производство трябва.Да се забранят всички аутсорсинг компании незабавно.

Ееее ня двете затваряния всички служители в хотели, кръчмите и молове ги съкращават. После пак ги назначават, когато отворят........ Значи 190 хиляди българи работят в тоя сектор на търговията и услугите. 2020 година два пъти са ги съкращавали .......

нямаше да има нито един безработен!

Кой е безделникът? Онзи дето по цял ден маа гащи с една джипка ли?

Можеш ли да обясниш какви са правомощията и задълженията на премиер и президент в Парламентарна република и тогава да цвилиш?

Да кажете 380 хиляди мързеливци-неудачници

Абе що не ходиш да се гръмнеш ,а .. кой те знае ква герберска калинка си!?!?

При тази пандемия и безработица държавните служители си увеличиха заплатите, но от къде ще дойдат тези пари ?

Питай Тулупа от Банкя...той е спец по харченето на чужди пари!!!

Всички ще разберат от къде от следващото правителство.

От тия дето работят Ти да не мислиш, че има полза от моловоте и кръчмите....... Ба колко тъп народ. Тия дето работим не разнасяме табли и не киснем по цял ден в празен магазин.

Кажа има много по-голяма полза от тях от киснещата ни администрация...от всеки бизнес има полза ,ако не знаеш кръчми и магазини има от пантивека..що ли според тебе ...,а?. Но се съмняяам ,че пилешкия ти мозък може да зацепи .

Това батка се нарича антикризисна политика, не злобей като не разбираш. Тия същите служители ще си купят от магазинчето ти с повишените си заплати, ако не бяха повишени щяха да си купят дедовия. Мислете малко с тия глави, горните !

С БСП напред към светлото бъдеще. Ще има работа за всички. Заплати 5000 лв. Повсеместно размножаване. Износ на самолети, совалки, Спътници и дронове за Германия и Китай. Нинова и Радев постоянно на обмяна на опит в САЩ и Брюксел. Apple фалират, защото не могат да издържат на конкуренцията от български и руски компютри и смартфони. Сбъдва се мечтата на много българи- малко работа но високи заплати. Всички българи емигранти се завръщат в България, а всички цигани се завръщат в Индия. И т. н.

Забравил си и световни по футбол, но първо стъпи на твърда почва, пък после ...........

Само БСП ли е бе герберунгел - що трябва да е бсп

Може и да е вярно. Гледам го и Кратунчо се шляе с джипката из България. Обикаля по поляните. Сам си говори. Типично поведение на безработен. Боко, запиши се в бюрото по труда. Все ще ти намерят някаква работа.

А-а, при нас работа има. Щом дойде при нас и ще му уплътним времето!

Няма по лъжлива институция от НСИ!За това на данните им викат "стъкмистика", а не статистика!Само по времето на Ренета Инджова като директор на НСИ имаше нещо нормално.Пише Ви човек работил 20 години в тази сфера!

Има и точна статистика, заплатата / доходите/ и какво можеш да си купиш с тях, спрямо предната година - и всеки един си преценява по нея, а не по тази от НСИ. При соца казваха, когато вдигат цените няма проблем, проблема става когато кажат, че ще вдигат заплатите.

400 000 ЦЪРВУЛА ИЗХРАНВА СТОЛИЦАТА !! ЗАВЪРШИЛ ЗА ТРАКТОРИСТ А СТАНАЛ .....НЯКАКЪВ ??? НО И ТОВА ЩЕ СЕ ПООПРАВИ ЛЕКА ПОЛЕКА !!! А И СЕЛЯНИТЕ РАЗБРАХА ЧЕ СОФИЯ НЕ Е ЛАС ВЕГАС !! ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА !!

Не може да в вярно. Това противоречи на казаното от Партията - майка и Вождът - слънце

Благодарете се на бандата на Тиквян.

Аз не познавам нито един безработен. И нито един който иска да се ваксинира. Иначе търтеи познавам доста. Балтов търси санитери с 3000лв. заплата. Заяви го публично. качвам се на Маркуджиците, че окъснях. Много ви здраве.

Но не може без АНТИтела

Ти въобще познаваш ли някого, откога не си виждал жив човек на живо.

А аз тебе те познавам от тук по малоумните ти писаници... Не си в ред човече...ходи обикаляй и ти с жипка ..като гледам не те слуша много главата !

ти ли се?:))

Откакто Бойко е лидер на страната нещата се движат в правилната посока. Вече имаме метро, което спира почти до блока ми и не ползвам кола. Не замърсявам града и не се бутам в задръствания като преди. Факт е, живота в столицата поскъпна, но все някак трябва да идват пари, за да се поддържа този стандарт. Не знам как е в останалата част на страната, но в София нещата са си супер. Не бих отишъл да живея в Германия, въпреки че имам роднини там.

Боко Тиквата и другите комуняги разчитат на такива прости хора като теб.

За какъв "стандарт" ми говориш?Всеки божи ден гледаш какво дишаш!Претъпкан и лошо регулиран град е София.За нищо на света не бих живял там.

Всяка една дума изговорена от диктатора от Банкя е мръсна и Долна лъжа.

Бойко Българоубиеца. Номер 1 по смъртност и други "положителни" резултати.

На допитване само 6.9% бяха казали, че са станали безработни откакто е кризата и още май 4.1% че очакват това да се случи. И е увеличаваща се безработицата от преди ковида! Ето я статистиката на НСИ: nsi.bg/node/18150 Има лек обратен ефект на първото затваряне. Но стандартното си е увеличение на безработицата - червени скали да са по-големи от жълтите на графиките. В някои статистики сме трагични. Например и в раждаемост, която е 57% от смъртността. Не случайно по класации ни слагат номер 1 по смъртност. А за да е баланс тази раждаемост, трябваше да живеем по 113 години, а реално умира 1 на 64.3 човека за година - това за 2019г. - 61538 живоредни, 344 мъртвородени, 108083 починали, но броени 6.95 милиона тогава, а сега сигурно по-малко. Повечето починали броени от болести на кръвообращението, както сега повечето броени починали с ковида са със сърдечни проблеми. Какъв принос има ковида не е ясно, че никой реално не брои починалите от него.

Всички починали в повече от нормалното от предходните години има връзка с ковида, даже и да не си се заразил. И със зараза, и от стрес и от недостигане до лечение и отложени операции и т. н. , всичко има връзка с ковида, макар и не пряка. А последните 10 седмици е повече от 100 процента отгоре.

Да. Вирусът НОЩ ги е покосил.

"За празниците всички безработни бяха на работа и посрещаха клиенти - това е новия вид Измама - Хем взимаш от НОИ пари за Безработен , хем работиш нелегално ." "Да допълня - НОИ ти плаща Здравната и Пенсионната Осигуровка - тоест - от нашите Данъци се плаща , без да сме спали и яли в тези места ." По всички хотели в курортите работят "безработни". Така беше и лятото в част от хотелите. Открили сте топлата вода.

Хотелите трябва да са затворени.

ТВ Фантастико е сбор от 5 ЕООДта с капитал по 5Клева,с централен офис на Симеоново... До скоро Освобождаваха по 2000 работници годишно... По-възрастни, по-пълни, по-бошнави, по-майчински... Рисков фактор.

а и във фейса постоянно има предложения за работа, около 400 на ден, обаче се искат език, познания, специализации.....

Търсят се 1000 телефонистки с по 2 езика, защото на "немеца" му е по-изгодно да си изнесе кол-центъра тук , засега. С това ли ще нахраниш една държава с 1000 телефонистки?

търсят се и специалисти, но специалисти със свещ да търсиш - няма

Е то не може 31 години умишлено да разсипваш изградена държава, да гониш хората и в чужбина, да демотивираш младите, и после да викаш - ми то няма. Ами да се създадат условия (отново) и тогава лека полека специалистите ще запонат да се появяват.

Работа за без пари колкото искаш, а реално няма нищо.

Защо НАП и НОИ не направи проверка в Хотелите в Банско ? За празниците всички безработни бяха на работа и посрещаха клиенти - това е новия вид Измама - Хем взимаш от НОИ пари за Безработен , хем работиш нелегално .

Да допълня - НОИ ти плаща Здравната и Пенсионната Осигуровка - тоест - от нашите Данъци се плаща , без да сме спали и яли в тези места .

мерките

Не знам от какво ще живеят държавните служители след като унищожат хората, които ги хранят- частния бизнес.

Така е, сбъркана ни е икономиката, трябваше да има повече държавни предприятия и по-малко частни.

Работила съм и то много изпълнително,но насреща като виждаш едно кухо теле и....то за страхотните условия-студ, отвратително отношение, милионите дето дават, задължения не влизащи в характеристиката,натиск,студ....

При такива условия немедлено сменяш работата и не стоиш нито ден.

!!!

с какво да я смени, къде?

Когато се създават хиляди фирми годишно с такса 2 лева и капитал 50 лв, какви очаквания имате?

Минимален капинал е 2 лв. задължително, а такси за създаване на фирма ООД или ЕООД е около 500 лв. при адвокат!

Това си го давах в коментари. Като увеличаващата се безработица е такава от преди ковида тук! И пиковете са при затварянията.

Има 2 вида безработни : -за едни се създават ново работно място с кабинет, - за други е термина "работещите бедни".

Значи безработните са 380 + 250 = 630 000. А Вождът Тиква каза, че сме с 3-4% дефицит!? Аз на цифрите ли ще вярвам или на нашето слънце, нашият Бог, единственият и незаменим първи партиен и държавен ръководител БеМеБорисофф? А и Той толкова добре борави с числата, особено с 10-11 разряда!

Да дойдат БСП на власт, че да започнем да градим светлото бъдеще.

Че те го строят вече над 10 години! Щом почнаха да се хвалят че и училища строят?!? Бай Тошо вече диша прахта на новите си последователи.

Ама как бе? Благодарение на Тиквата ние вече живеем в светлото бъдеще! Това магистрали, газопроводи, язовири и електроцентрали! По две за лев! Сега целта е всеки да се обзаведе с по едно шкафче, в което Вождът да му оставя пачки и кюлчета злато! Няма да има нужда да ни прикарват по още две тръби - едната за мед, а другата за масло, щото тя цената на водата ги наближава и все едно че пием мед и масло.

3-4 процента дефицит но от БВП което е около 4-5 млрд лева, а изчислено спрямо бюджета е 8-11 процента.

Ако направите статистика на фалиралите бизнеси по времето на управлението на ГЕРБ ще ви се завие свят.Такова целенасочено унищожение на малките бизнеси, за де се окрупняват мастодонтите, в Европа е имало преди един век, сред ПСВ. Хората са установили,че е пагубно затриването на средната класа и това сега не е масово както у нас.У нас средна класа са високоплатените чиновници, но без гръбнака - малкия и среден бизнес са обречени.

"И аз съм безработна! Само да кажа-работи ми се и НЕ искам да съм шеф,НО в България свестни работодатели няма!!! А и заплатите-600-700 лв,плюс осигуряване на минимум. Фалирали,некомпетентни хора обаче жадни да им изкарваш пари със зверски претенции а бе не могат да съберат две и две!!!! Това е Бг!" Мързелано, ще ти кажа само едно нещо: почни работа за 700 лв. и междувременно се оглеждай за нещо по-добро. Не да прекарваш деня си на дивана, а послед Бойко Борисов ти виновен!

За 700 лв и ми обещаха нещо по-. Чакам ги ВЕЛИКИТЕ работодатели

Да отворят , защото не можели заради Ковид,но забраниха да кандидатствам за помощите не Деница,не,че искам!

Важно е цените на имотите да растат. Ха