17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това беше поредният нарочен еврски погром, за да се създадат негативни настроения срещу ядрената мощ за мирни цели. Техния плана-програма за контрол върху източниите на енергия е друг. Ако на "аварията" се гледа като частнен случай, изводите са винаги погрешни. Погледнато от глобалистична точка обаче, нещата си пасват като пъзел с още хиляди събития нарочно предизвикани от рептилите. Четете за да знаете и за да не пишете тук тъпи коментари. Поздрави, Arsene Lupin

Е прелюдия към Горбачов

Горбачов вече беше на власт и това може би беше и първият му значителен зулум... После имаше още като ощети и България, просто вече го бяха купили и той работеше усилено по съсипването на СССР и социалистическите държави.

Ето, американците са направили изследване, няма скок на раковите заболявания заради Чернобил ... Хайде, измислената ви приказка приключи благодарение на Големия брат! Ако има онкоболни, то не е заради Чернобил! "„Ново проучване излиза с добри новини точно 35 години след аварията в Чернобил. Учени са установили, че децата, чиито родители са били изложени на радиация след ядрената катастрофа, нямат мутации над нормата. Учени от Националния онкологичен институт на САЩ в Мериленд са изследвали 130 души, на които поне единият родител е бил изложен на радиация. Проверени са геномите на децата, заченати от 6 месеца до 16 години след аварията. Характеристиката на откритите при тях мутации са подобни на тези в общото население. Българският учен/Проф. Алексей Славов се занимава 30 години с генетика и не е изненадан от резултатите… През последните три десетилетия у нас не е регистриран драстичен ръст при онкологичните заболявания, каза за Би Ти Ви професор Здравка Валерианова, ръководител на националния раков регистър. Данните в него показват по 35 хиляди нови случая всяка година. Според дългогодишни онколози няма научни доказателства за пряка връзка между аварията в Чернобил и новите случаи на онкологични заболявания. /край на цитата/ Участниците в изследването са родени между 1987 и 2002 година. Ръководител на изследването е проф. Мередит Йегер от Националния институт по ракови заболявания на САЩ. Тя се е фокусирала върху децата на работниците, които са били привлечени да помагат за почистването на силно замърсената зона около атомната електроцентрала и децата на евакуираните от изоставения град Припят, както и от други селища в 70 километровата зона около него."

Мен ме изкараха в 3 часа през ноща на плаца в Плевенското ШЗО да меря радиацията. Беше си в нормалните граници до колкото си спомням. Естественно не знаехме защо я мерим. На следващия ден пръсна дъжд, а ние ядохме череши на корем от дървото.

На първи май не вярвам да си ял череши от дървото.

За Априлското нито ред! ... Не беше удобно, изглежда! ... Сега, за Чернобил, пространен пасквил? ... Продажно едно такова, а?

Другарю, само заради гаврата с българския народ и пълното потулване на истината, трябваше БКП/БСП да бъде забранена, а членовете на ЦК - разстреляни. Много деца, сега жени и мъже, развиха ракови заболявания и ендокринни патологии. Пораженията върху природата никога няма да бъдат изяснени. А вие гласувайте пак за тях..... Дали някога БСП ще се извини на българския народ за това, което му причини?

Нищо на никой не е причинено, дори американците го казаха! Ти си реви, нищо ти няма!

като цяло идеята за тоя тест е глупава, защото изходната позиция е неграмотно избрана. Реакторите са проектирани да работят на определено ниво на мощност поради спецификите на ядрените реакции. Тази мощност трябва да се държи константна доколкото е възможно. Намаляване става само когато реакторът ще се изключва. И това важи не само за РБМК-тата, а и за всички останали видове реактори - били те руски или американски. Реално погледнато ситуацията, която са тествали няма как да възникне поради форс мажорни обстоятелства - винаги ще е нещо "нагласено". И замислете се - кое е по-лесно да се отгърми? 1200 тонен похлупак на ядрен реактор или машинната зала с турбините, която няма абсолютно никаква защита?? Реално погленато дори няма нужда от някаква комплицирана атака! 3 бомби да разпръснат графитен прах над изходната подстанция и целият АЕЦ е аут за неопределено време. Това могат и прости камилари да го направят.

Чернобил е диверсия и то втората подред. Първия път не успяха със същия реактор в Ленинградската АЕЦ пет години по -рано. А КГБ-то както винаги проспа щпоните. Това с ловенето на чужди шпиони не им се отдава.

Огроманата разлика между Фукошима и Чернобил е, че гато чернобил гръмна руския главен секретар тогава излезе месец след това и каза абе тука нещо май гръмнахме! Българския народ официално разбра, че нещо някъде е гръмнало година след това! Лапахме марули и спанак и какво ли още не като невидели лятото след като гръмна чернобил! Но когато нещо се случи във фукушима всеки жиел на планетата можеше да види какво се случва едва ли не само със закъснението което му осигурява интернет връзката му! Т.е. можеше да се види и узнае на живо какво точно става във фукушима! Та това е ОСНОВНАТА разлика м.у двете аварии!! Има и някои други съществени като че при едната нямаше радиоактивно замърсяване на цал континент а на другата имаше, ама това кой ти го гледа по ония мрачни времена!! 1980-те!!!

ганьо ,карай на лоени свещи ,и турски кюмбета , те не гърмят.

Така е! То през 1986 година интернета беше ширико разпространен,гледахме си YouTube, ровехме в Google и още такива красоти. Откъде ти хрумна да правиш съпоставка между двете по този показател така и не разбрах. Виж, че е имало прикриване на информация от страна на партийните другари - спор няма.

Нищо не каза! Значи криели другарите сам го пишеш. Youtub и Facebook не са места за ограмотяване. А тогава имаше телевизия преса редовно ни информираха какво е казала партията извънредно ни съобщаваха кои руски господар е пристигнал но за чернобил 2 реда в средата на работническо дело.

ydt

Огромната разлика между Фукошима и чернобил! Чернобил некъдърни комунисти причина за аварията! Фукошима земетресение от най висока степен и след това огромно цинами изравнило с земята няколко града! Руските комунета лъжеха целия свят до последно с много дни след това! Японците информираха целия свят 20 мин. след аварията знаеха дори последната баба в най забутаното българско село.. Комунета та в България си внасяха зеленчук и от Бразилия и вода от Австралия за партийните членове за народа оставиха радиоактивните зеленчуци които трябваше да гледат защото в магазините нямаше. Японците поеха пълната отговорност и съобщават за всяко нещо което се налага да правят и изплащат огромни суми обезщетения. Руските комунисти дори в момента плащат за пропаганда че не е станало кой знае какво. България е най силно засегнатата страна в Европа не защото е имала най силна радиация а защото не са взети никакви мерки. Една от причините да измираме най много от целия свят е рак няма семейство в България без починал от рак. В момента Русия плаща за лечението на няколко онкозаболявания в Европа защото е осъдена именно заради мълчанието и отричането на аварията!

Японските инженери просто си нямаха представа че може да се случи такова природно бедствие в район, който е известен като една от най-големите земетръсни зони на света и честите цунамита. Природното бедствие беше изненадващо, както зимата изненадва всяка година през декември българското правителство. Японските инженери не можеха да знаят че дизеловите агрегати за резервно охлаждане не трябва да са в мазето, защото дизелов агрегат не работи под 2 метра солена вода. Японските инженери не можеха да знаят, че клапаните на пасивната система са затворени, защото не бяха чели наръчниците и вместо да си вдигнат дупетата и да идат на втория етаж да ги отворят, те часове наред стоят в тъмното пред неработещи табла и чакат заповеди от Токио. И понеже заповедите се бавят, те чакат в тъмното докато реакторите гърмят един по един.

Това не са единствените аварий макар и най големи. Разликата е че едните си мълчът в време в което всяка една минута е важна зада се вземат мерки и това са направили твоите шефове от позитано. Веднага са реагирали и за си поръчали храна от друг континент а останалите българи измират в момента от онкозаболявания на първо място сме в света дори пред Япония!!!! А Япония съобщи на целия свят минути след самата авария и пое пълната отговорност!!!! И ще си я носи дълго а Русия погледни коментарите едно че криеше едно че отричаше ами продължава и в момента да го прави даже се опитва да лъска имидж на гърба на японците! Което е долно! Но за кумониста морал няма има само заповед от Москва.

До ДА: И като Япония съобщи на целия свят секунди по късно КАКВО от това???? ДЕСЕТ години по късно проблема във Фукушима все още не е решен!!!!!!!!!!!!! Онзи ден имаше статия че мислят да изхвърлят ЕДИН МИЛИОН ТОНА реактивана вода в океана!!! МНОГО важно че са теинформирали 10 секунди след аварията като десет години по късно нищо не са предприели.

"Разликата е че едните си мълчът в време в което всяка една минута е важна зада се вземат мерки и това са направили твоите шефове от позитано." какви мерки ве посерко? какви мерки може да вземеш ти, някакво тролче препикано, с изпосрани кюлоти и висящи сополи до пъпа.

Ами още по тъпия трол. Каквито мерки са взели от скандинавието които Първи откриват радиоактивното замърсяване до Гърция. И тоест това което сте направили ушанките но само за верните на партията и Кремъл национални предатели. Влез в Интернет порови се и сам ще видиш какво е направено в другите страни за превенцие на радиоактивното замърсяване! Като си искараш пръстчето от задника го лапни и започни да четеш какво са правили страните в Европа. The UK was hit by the disaster after toxic heavy rainfall hit farms in North Wales in April and May with radioactive caesium and iodine. Alarmed government officials banned the sale of sheep at thousands of farms to prevent radiation from reaching the food chain. Виж в Гърция: https://sophiastamatopoulourobbins.com/atomic-no-more-chernobyls-afterlives-in-greece/ Не само тогава са спряли зеленчуци и са раздавали йод ами още го правят 2секунди търсене. Изкараи си руската чурка от задника и прочети Русия даже не си е платила компесацийте които дължи на Украйна https://www.express.co.uk/news/world/1136135/chernobyl-hbo-series-finale-sky-atlantic-nuclear-disaster-soviet-union-compensation-spt Само евнуси на това позитано или откровен и скопци

"За охлаждането на активната зона на реакторите се използват "пръти" от графит."!?! Може ли да сте толкова неграмотни?

Ами да почнат да правят графитни хладилници тогава ?

Едно от най-големите сметища за радиоактивни отпадъци е до брега на Калифорния (Farallon_Islands). От 1946 до 1970 г. морето около Фаралоне е използвано като сметище за радиоактивни отпадъци под ръководството на Комисията за атомна енергия на място, известно като "Ядрено сметище на Остров Фараллон". Изхвърлени са 47 500 контейнера (55-галон стоманени варели), като общата изчислена радиоактивна активност е 14 500 Ci. Контейнерите за хвърляни в океана. Тези, които не потъват а плуват, са потапяни с картечен обстрел. Четиридесет и четири хиляди контейнера са изхвърлени при 37°37′ N 123°17′W, а други 3500 при 37°38′ N 123°08′W. През януари 1951 г. в района е заточен високо радиоактивният корпус на USS Independence, който е натоварен с варели от радиоактивни отпадъци.

Да добавим и отпадъците от западните ядрени централи се опаковат в контейнери и се пускат на "съхранение" в Атлантическия океан и Средиземно море. Които между другото отдавна са американско-европейско-японски сметища.

Евала бе, лъжеш, като дърт социалист!

ЯДРЕНИТЕ отпадъци на САЩ централите се съхраняват в подземни бетони депа в оловни контейнери в пустинята НЕВАДА 140 км северно от Лас Вегас Цялата ЯДРЕНА енергетика на САЩ е концентрирана по Източното крайбрежие основно в Северна Каролина като за ОХЛАЖДАНЕ се ползват затворени езера във вътрешността така и ОКЕАНСКА вода по Атлантическото крайбрежие САЩ

"Тъпите" комунисти, трябваше веднага да разгласят аварията, за да всеят паника и хаос сред населениет, както го правят сега с този Ковид 19. Тогава щяхме да се чустваме сигурни,така ли ? Но навремето хората имаха понятие от ядрена експлозия, и какво следва от това, защото се учеше в училищата. Сега е пародия на обучение и образование.

Целия свят тогава разгласи, дори самата Русия след като обаче и представиха неопровержими доказателства. А нашите каскети гъзолизци като тебе дори и в момента не признават че са се насрали а си седът така вмирисани оплескани до ушите в лайна и крещят че никой не ги харесва защото не си били сменили чорапите :) :) :) Слава богу измирате и дори собствените ви деца ви се смеят и се срамува от вас!!!!!!!

Те хората щяха да се паникьосат не заради взрива, а заради некадърността на "управляващите", които вместо да вземат мерки, щяха да направят партийни събрания и да обсъдят идеологическата диверсия на класовият враг и как партийната просвета щеше да бори радиоактивните частици.

Отворете вестниците от това време... От 28 Април нататък не само обявиха за аварията в Чернобил, ами и дружеството за разпространение на научни знания "Георги Кирков" започна масова кампания по учебни заведения и заводи да ни агитира да не ядем зеленчуци които не са расли в закрит парник, а ако много се натискаме да ги мием със сода, да си мием редовно ръцете и да не пием прясно мляко, тогава по магазините изкараха месо от резерва и почнаха да ни разправят колко хубаво било месото от ему, прясно домъкнато от Австралия, а на 3 Май, когато ни налегна Черноболският облак спряха всички мероприятия на открито като примерно съборите и чеверметата за 6 Май ... и всичко това го повтаряха по телевизията, и нашата и руската, а във вестниците всеки ден имаше сводка за радиационният фон. Единствената страна която отричаше радиационното заразяване е Франция, и то заради ядрените и опити в Сахара, които са замърсили Европа 10 пъти повече от аварията в Чернобил. Лично Стоян Ганев (лека му пръст) преди няколко години в интервю за вестник "24 часа" спомена, че цялото това нещо за салатите, марулите, партийният елит, увеличаването на заболелите от рак и т.н. било просто една добре обмислена пропаганда, целяща заздравяване и засилване позициите на младото (тогава) СДС. А дали е било опасно вижте сами какво публикува в-к "Работническо дело" на 08.05.1986г. когато вече цяла България е покрита от Чернобилските облаци: "Радиоактивен фон по окръзи: Кърджали - .007 милирентгена за час; Габрово - .007 милирентгена за час; Стара Загора - .006 милирентгена за час;Ямбол - .007 милирентгена за час; Сливен - .006 милирентгена за час; Нормалният фон за страната - .0015 до .0025." И разбира се "Health Effects of the Chernobyl Accident" доклад публикуван през 2006, и осъвременен през 2011 от авторите, доклада е компилация от официалните данни предадени на Световната здравна организация от правителствата на цяла Европа и касаещ бройката на увеличението на заболелите от рак в "облъчените" държави,е, в този доклад се твърди че точно в този показател отклоненията са в рамките на статистическата грешка, или бройката на раковите заболоявания след инцидента в Три майл айлънд при който дори няма евакуация на пострадалите райони, а хората са уведомени чак след 7 дена че ако имат възможност е хубаво да се преместят да живеят далеч от централата.

Тогава това се правеше в целия т.нар. "социалистически лагер" - неудобните истини се премълчаваха, под зоркото око на Партията. Не обвинявай с лека ръла хората, които не са обявили аварията - ако дръзнеш да направиш това не ти мърдат сериозни проблеми - и на теб, и на семейството ти. Може и в милицията да те вкарат и да те понабият, да те обявят за "неблагонадежден" и какви ли не още естри. Хората си мълчаха, защото с право се страхуваха. Не сравнявай със сега - може да ревеш колкото искаш на площада "смърт на Бойко", може да излезеш с пера забучени в гъза - за гей-парада говоря. Всичко е позволено. Не критикувай хората, критикувай времето.

Аха, хората ги е страх. Не носи редовно маска и ще имаш доста неприятности. Не си сложи ваксината и ще те уволнят. Разходи се в парка посреднощ и ще плащаш 3 000лв глоба. Хората ги е страх.

Случайно да си прочел това което съм написал?! Кой е крил?! Горбачов казва че в единствено "укранското ръководство" се е опитало да омаловажи случката и затова се е наложило да изпратят проверяващи на място... което забавя вземането на мерки с 1 ден, но от там нататък се отприщва лавина от предупреждения, у нас дори Бригита Чолакова направи предаване в деня на аварията за да могат и домакините, дето си седят по къщите, да разберат за какво става въпрос. Първоначалната паника беше огромна... а после се оказа че нито е първият инцидент с ядрени централи, нито нивото на радиация е толкова високо, но въпреки това почти две години, не само в големите градове а и по села и паланки, два пъти дневно мереха нивата на радиация.

Големи сте тъппари всички червени боклуци!

Верно си е... Вместо да блеем в хор, с теб и колегите ти, все се хващаме на установените от западните специалисти факти-)

Вие блеете само в тон с маскве, червени боклуци!

Лъжеш като насран комунист!!!!! Ето ти пресата от това време и то в сайт които е насочен точно към времето на соца с носталгия!! http://socbg.com/2017/04/как-българската-преса-отрази-аварият.html Поздрави

И Чернобил и Фукушима са аварии причинени най-вече от човешки грешки. Аварията в Чернобил е причинена от внезапен СКРАМ, вероятно човешка грешка, нерабиране на ситуацията че СКРАМа ще повдигне температурата на реактора.. Аварията във Фукушима е причинена от грешен дизайн (охлаждащи системи в мазето а не на покрива), пасивна система със затворени клапани и допълнително човешка грешка (Неразбиране че клапаните на пасивната система са затворени).

В периода 1965- 1971 год САЩ взривяват няколко ядрени бомби с различен килотонаж предизвиквайки земетресения от 7 до 9 степен по Рихтер 1965 год ''Лонг Шот ''-80 кТн 1969год ''Милроу''-1 МЕГАтон4 1971 -''Канникин''-5 МЕГАтона 1965 год на Алеутския о-в РАТ серия от трусове с магнитуд 8,7 -9,2 по Рихтер и вълни ЦУНАМИ м-у 10 и 20 метра заливат бреговете на Аляска 11 март 2011 САЩ подводници обикалящи в Тихия океан ''СНЕСЛИ'' като яйца 2 БОМБИ с ядрени бойни глави в цепнатините на тихокеанската плоча край Япония . ЦЕЛТА срив на бързо развиващата се Японска икономика(икономически загубите за Япония са 320 МИЛИРДА $) Така САЩ слага ''юзди '' и ''прът'' в колелата на бързодвижещата се като влак стрела Японска икономика

Освен ядрените инциденти следва да се добавят и опитите с ядрено оръжие. Примерно в пустинята Невада, с Лос Анжелис и Лас Вегас наблизо, френските ядрени опити в Полинезия и ядрените опити в Нова Земя

Нещу стая фъф Фукушимата.

Да бе, да, в неведение сме били! Всички знаеха за аварията от Свободна Европа и Гласът на Америка. И родителите ни даваха йод върху бучка захар.

И

През 1999год САЩ хвърлят над 30.000 броя снаряди с ОБЕДНЕН УРАН всеки по 6 -7кг в КОСОВО,МАКЕДОНИЯ и СЪРБИЯ Само в първите 2 седмици загиват от скорострелен РАК над 30.000 македонци и косовски албанци стотици хиледи косовари се разболяват от ЛЕВКЕМИИ и имат нужда от трансплантации на костен мозък в СКЪПИ клиники в Истанбул и Хайфа -Израел,Виена Австрия Подобно но не толкоз зле е положението в Панчево (голяма рафинерия на Сърбия)квартал на БЕОГРАД бомбандиран от САЩ самолети с обеднен уран -хиледи сърби имат лимфоми тумори или умират от РАК Трансплантация на костен мозък с стволови клетки струва над 300.000 $ и е НЕпосилна цифра дори и за заможни хора Оперции за трансплантация на бъбреци вървят по 70.000-120.000$ което ТЛАСКА хиледи косовари шиптари към престъпния ъндурграунд предимно трафик на ДРОГА -ХЕРОИН КОКА ,трафик на оръжия ,кражба на лукс коли ,наемни убийства сводничества с проститутки за да СПЕСТЯТ пари по 100.000 $ за операциина своите близки Обеднения УРАН замърсявайки повърхностния слой на почвата влияе пряко и в-у селско стопанската продукция на Косово и МАКЕДОНИЯ БГ УПРАВНИЦИ в лицето на ГЕРБ,СДС,НДСВ,ДПС за да правят мили очи иметани на макетата ИЗКУПУВАТ и ВНАСЯТ във БЪЛГАРИЯ замърсена радиоактивна продукция ЧУШКИ ,ЗЕЛЕ ,Домати и най-вече МАКЕДОНСКО ГРОЗДЕ за ВИНО с което се пълни МЕЛНИШКО ВИНО във Винпром ''ДАМЯНИЦА''-собственост на любовницата на БОЙКО-Цветелина Бориславова и бизнесмена ПРОКОПИЕВ Така пииейки ВИНО от ''''Дамяница'' поглъщате обеднен УРАН което е по ГАДНО от това че комунягите 1986 НЕса ви предупредили за салатите и техната вреда

Ти май ще умре от скорострелна ТЪПОТИЯ! Как се умира от РАК за 2 седмици е льольо! РАК или Лъчева болес! Колко сте малоумно-неграмотни всички руски тролове! И една лъжа не можете да измислите!

Бабената ти, трънкена. Дори всичко което си написал да е 100% вярно(а не е), това не променя факта, че руските поробители и нашите подлоги комунистите, подложиха на най-зверския геноцид, страната ни.

Човече, лекувай се...

Ти знаеш лиу колко са 30 000 снаряда с обеднен уран? Нямаше сега да има хора в Сърбия ако беше истина.

30.000 снаряда с обеднен УРАН е статистика от документи на НАТО които НЕ секретни явно си ''МАЙОР'' в 35-та Чукча бригада в далечния Район на Сибир на руската федерация 72 МЕСТА в КОСОВО са бомбени с обеднен уран като НАЙ-замъсрен е района на Косово-Албанската граница от Гякова до ПРИЗРЕН 6 позиции в южна Сърбия по Буяновец блозо до Македония и КЮСТЕНДИЛ Географията на реките и водни течения е такава че водите на КОСОВО отиват право вМАКЕДОНСКИТЕ земи и ниви и отлаганията от тежки метали влияее пряко на македонската селско стопанска продукция

Опасността от боеприпасите с обеднен уран не е радиацията... Сърдечниците от този силно отровен метал при удар с целта се разпрашават и отравят огромни площи. За фатално, смъртоносно заразяване с обеднен уран на един човек е достатъчно вдишването на една частица прах с големина 0.2-0.5 микрона, практически няма защита от този фин прах – дори и чрез филтриране на въздуха. Попаднали в организма остатъците от боеприпаси с обеднен уран могат да предизвикат: • дихателни органи – фиброза на белите дробове, рак • кръв и костен мозък – удължено период на съсирване на кръвта, намаляване количеството на моноцитите • имунна система – фиброза на лимфните възли, увеличаване предразположеността към инфекции, намаляване защитните възможности на имунната система • централна нервна система – понижаване на нервно-конгнитивните функции • промени в ендокринната система (на жлезите с вътрешна секреция) – нарушения във функциите на хипоталамуса и хипофизата • мускулно – скелетния апарат – слабост • черен дроб – уголемяване, некроза • гени и възпроизводство – рак, дефекти на плода (вродени аномалии) • стомашно – чревни – дразнимост на червата (кървене) • бъбреци – дегенерация, увреждания, некроза

Партията на Хитлер се казва: НСДАП НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Германска РАБОТНИЧЕСКА Партия ! Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP ПАРТИЯТА НА ХИТЛЕР НЕ Е КРАЙНО ДЯСНА, както пише в Уикипедия ПАРТИЯТА НА ХИТЛЕР Е В ЕДИН И СЪШИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ С ПАРТИЯТА НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ и КОЛАРОВ, Която също се казва БЪЛГАРСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ Скарват се за парите на Коминтерна и Адолф Хитлер им скалъпва Запалването на Райхстага ! Какво правят Димитров и Коларов в Берлин, ако това не е така ? ПЪРВИТЕ КОНЦЛАГЕРИ СА ПО РУСКИ ПРОЕКТИ Отровата се произвежда в Русия. ето гледайте документален филм за това: Непременно изгледайте този филм до края, той завършва там, където започва Народния съд https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk Този филм е създаден и финансиран с поддръжката на Съвета на нациите на Европа и Европейският Парламент. Този филм е преведен на всички езици. Този филм е предоставен за разпространение в Световната мрежа под егидата на ЕС. В този филм Няма да видите Атентата от 1925. В този филм Няма да видите Нищо за Народния съд и жертвите му. В този филм Няма да видите Нищо за Горяните, за Унгарската и Чехо-Словашката криза. В този филм Няма да видите Нищо за "културната" революция на Мао и площад Тянънмън... В този филм Няма да видите Нищо за Северна Корея, Куба... В този филм Няма да видите нищо за 5 милионното клане в Кампучия направено от "червените кхмери". В този филм ги Няма "цветните" социализми на Кадафи, Садам и газовите атаки в Сирия. Този филм е само малка прелюдия... ТОЗИ ФИЛМ Е ЗА ТЕХНИЯ ПРИНЦИП - ИДЕОЛОГИЯТА ЗА СОЦИАЛНОТО ИНЖЕНЕРСТВО и в края на краищата ще разберете и ЗАЩО СЪЗНАТЕЛНО ВИ ДЪРЖАТ с нечовешко малки заплати защо им трябват Монополите, Газта - без друг доставчик... и защо им трябва ОПАЗВАНЕТО НА ФЕТИШИТЕ. ТОЗИ ФИЛМ Е ЗА ТЕХНИЯ ПРИНЦИП https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk

първите концлагери са английско изобретение

Аварията във фокушима не ни засегна пряко. А тазаи в Чернобил се превърна в геноцид над българите, защото небеше направено нищо за предпазването ни. Украинците също нямат пряка вина, защото и те бяха под руско робство, а и реакторите са плод на "невероятния руски гений", както и работата с тях. Днес, няма човек в страната, който да няма роднини с рак или сърдечносъдови заболявания, за които трябва да благодарим на безхаберието и некъдърността на комунистите, които още се пъчат със стогодишната си изтория, нищо, че в нея няма и един миг, който да е донесъл нещо добро на народа.

Чернобил бил виновен за рака. Глупости на търкалета! И баба знае вече, че пръскането с раунд ъп и ваксините са виновни.

И какво трябваше да бъде направено тогава??? Да хванат радиацията в чували ???Или пък да затворят хората в пещери и землянки за две три години ????

В Германия бяха взети мерки прочети, те са толкова засегнати колкото нас. Освен това и до днес имат система за превенция на заболяванията, причинени от Чернобил, наблюдават си гражданите и им помагат на време.

Аварията във ФУКУШИМА както и ПОДВОДНИ ЯДРЕНИ опити на САЩ,Франция и Израел засягат ВСИЧКИ жители на земята Световния улов на РИБА -скумрия,херинга,сьомга,риба ТУНЕЦ,миди стриди ,скариди,октоподи уловени в Тихия ,Атлантически и Индийски океан ЗАСЯГА всеки консуматор на рибни продукти по света и НИКОЙ НЕ знае в каква степен е вредно или полезно

Глупости

"За охлаждането на активната зона на реакторите се използват "пръти" от графит." Не! Охлаждането е с вода. Графитът абсорбира неутрони.

Да, доста некомпетентно написана статия...

Така е затова в АНГЛИЯ НЕ ловят риба в Ирландско море понеже с МОРСКА вода се ОХЛАЖДАТ реакторите на английски АЕЦ разположен в Уелс Къв кур капан готви ЕРДОГАН ако направи 2 бр АЕЦове на ЧЕРНО МОРЕ отиде БГ туризъм на Слънчака ,Созопол Каваци и Корал влизаш да се къпеш и вечерта СВЕТЕЩ в неолиберално турско синьо(цвета на радиацията) а зад ушите ти поникнали хриле и трета ЦИЦА на гърба,7 пръст на крака

Чернобил е в Украйна, тва става по вина на укрите ! И ние сега да ги защитаваме ?? Никога, те ни изтровиха !

Глупости , по-будните хора знаеха за аварията от "Радио Свободна Европа", аз си спомням тогава баща ми беше разбрал и ни предупреди да не ядем зеленчуци от градината...

А предупреди ли те да не пиеш вода, щото Фукушима с американските реактори отровиха световните океани ?

Для нас это было как на БАМ съездить. 35 лет назад на Чернобыльской АЭС произошла крупнейшая техногенная катастрофа ХХ века. На ликвидацию последствий аварии были брошены огромные силы. В общей сложности в этих работах участвовали около 600 тыс. человек. Чтобы поддержать их боевой дух, в закрытую зону с концертами приезжали артисты. Чтобы поддержать их боевой дух, в зону заражения приезжали артисты советской эстрады. В разное время там побывали Иосиф Кобзон, Алла Пугачёва, Валерий Леонтьев, Ирина Понаровская, Александр Барыкин и многие другие. При этом первые концерты состоялись уже через месяц после взрыва. ВОТ ВАМ, СИЛА РУССКОГО ДУХА!

Аварията в Фукушима е 10 пъти по голяма и опасна но защо ли се мълчи за това и дори филм няма! двойните стандарти ни убиват....

Аварията във фокушима не ни засегна пряко. А тазаи в Чернобил се превърна в геноцид над българите, защото небеше направено нищо за предпазването ни. Днес, няма човек в страната, който да няма роднини с рак или сърдечносъдови заболявания, за които трябва да благодарим на безхаберието и некъдърността на комунистите, които още се пъчат със стогодишната си изтория, нищо, че в нея няма и един миг, който да е донесъл нещо добро на народа.

Тва е от Фукушима, отровиха световните океани, и още продължават да изливат радиоактивна вода.

Чернобил бил виновен за рака. Глупости на търкалета! И баба знае вече, че пръскането с раунд ъп и ваксините са виновни.

то нямаше и нужда. Облакът първо мина през Белорус, Балтийско море, Франция и чак тогава заобиколи към нашия регион. При французите всичко беше в норми а там се изсипа най-голямата радиация с дъждовете. Тук имаше само леко повишена радиация но в норми. Вие вероятно консумирате замразена риба - направете си справка къде са и ловните полета.

Вместо да си мълчат, комунетата продължават да се ерчат, като петлета, че нищо сериозно не е станало. Комунета, сър. какво да ги правиш такива. Те си знаят. ,,Ще победим"Развяват червените знамена и вдигат юмручета.

И какво трябваше да направят бе умник.?

"Ще си мълчим!" Т. Живков

Дайте нещо за Фукушима и този 1 МИЛИОН тона радиоктивна вода която мислят да излеят в океана, Чернобил е минало вече и има саркофаг, докато Фукушима по един или друг начин продължава вече 10 години да трови земята!!!

отговорът е очевиден. Едната авария е руска а другата японска. Всичко което правят японците е добро, а всичко което правят руснаците е лошо. Примерно вие гледате телевизия с японски телевизор и киностудиото ви също е японско, карате японска кола, ако имате велосипед то той е с японски части и така нататък.

демек според соросоидите реч иде за "демократична" и "тоталитарно-авторитарна" аварии? Малиии, нова "демократична" терминология демек!)))

Безспорно това е голяма трагедия за човечеството, питам се обаче защо към това число не добавим и напълно безмисленото унищожаване на хилядите в Хирошима и Нагасаки? Питам се и колко са жертвите в Сърбия след ожесточените бомбардировки с боеприпаси с обеднен уран? Все пак Сърбия е на един хвърлей разстояние и няма начин пограничните ни райони да не са намазали от тази гадост. Питам се още какви ли щети има от Фукушима и отказът на японците на помощта за справяне с последниците? Ако се разровите ще намерите и списък на по-сериозни инциденти, за щастие разминали се "на косъм" както се казва, повечето с френски има и американски централи. Добре е да се видят и последиците от "модерната" хранителна промишленост, отдавна задминала химическата индурстрия по състав на храните. Това е далеч по-страшно защото ни убиват ежедневно, за това обаче никоя организация не вдига шум? Та извода е че ние сами ще се затрием по един или друг начин!

Иначе казано, Чернобил беше салюта за разпадане на ссср ?

Ето защо комунизма трябва да се забрани а комунистите преследват. Правата на човека са за хора вярващи в свободата. За комунягите с техните камъни по техните глави

За поредна година съм си забранил чернобилските марули. Карам я на френско вино и тихоокеанска треска. Гадните руснаци и марулите прецакаха

Ядрени аварии има не една и две. Има и в САЩ, Китай, Япония, Великобритания, Франция, Белгия, Швейцария, Канада, Бразилия, Чехословакия. Тази във Фукушима, като нищо може да докара повече жертви..

Децата между 5 и 15 годишна възраст тогава днес са двойките с репродуктивни проблеми - над 150 000 души. Толкова висок тъст само в това поколение и никое друго! Ако тогава не си бяха крили проблемите типично по комунистически, сега нямаше да я има тази трагедия. Вървяхме към светлото бъдеще, фаловете се замазваха колкото се може по-дълго. Уникален строй! Човекомразен!

Пълни глупости и опорни точки.

Те проблемите са там - отвън, по клиниките. От статистиката и реалността не можеш да се скриеш. А и е нужно да се зачетеш само за около половин час. Ама дебила не чете - дебила знае всичко! А това, което не знае - то не съществува!!!

Когато фактите говорят, по-добре замълчете.

Глупака си ти и то голям!

че скриха от света информацията, за аварията в Чернобил! Да благодарим на другарите от БКП, които скриха същата информация от народа на НРБ и изкараха хората на манифестация под радиоактивния дъжд на 01.05. Същите тези другари се скриха на манифестация, а после за тях имаше специални доставки от вода и храни. Проклети да сте всички, които знаехте за аварията и не направихте нищо за да предотвратите напълно безмисленото излагане на хората на радиоактивния дъжд на 01.05.1989. На вас тежи огромният грях за десетките родени с малформации деца, стотиците почининали без време от онкологични заболявания. Проклети да сте!

ЩЕ СИ МЪЛЧИМ !

Руснаците построяват огромни РЛС станци ''ДУГА'' и звестни на Запад като руски ''КЪЛВАЧ'' а да засичат изстрелване на балистични САЩ ракети .За да работят тези подобни на Х.А.А.Р.П станци е нужно постоянно и МНОГО високо ниво на ЕЛ.ЗАХРАНВАНЕ което се преобразува в мощни радио сигнали за целта подобни РЛСстанции се позиционират в близост до енерго източника АЕЦ Чернобил АВРАИЯТА НЕ е случайна и вероятно е подривно-саботажно дело на ЧУЖДИ ЗАПАДНИ служби Ааврията в Чернобил е и един ГИГАНТСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ на Световното задкулисие подобно на Квод 19измамата .ЦЕЛТА на този зловещ експеримент да се види ефекта от радиоактивното замърсяване в-у човешката популация при един евентуален ГЛОБАЛЕН-ЯДРЕН конфликт ядрена трета световна война Резултатите показват РАДИАЦИЯТА облъчването в-у живите организми е ОПАСНА до 5-6 ГОДИНА след това ИЗВЕТРЯВА и ВСИЧКО СИ ИДВА по СТАРОМУ . Тоес ако избухне глобална ядрена война СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ трябва да престоят цели 6 ГОДИНИ във своите ПОДземни бункери и бази в планините запасени с вода ,ХРАНА ,запаси,енергоизточници за 6 ГОДИНИ след 6 години действието на радиацията и ГАМА облъчването драстично спада отслабва и НЕ врдеи на човешкия и животински свят Доказава го ИЗПЪЛНЕНИЯ с ЖИВОТ и здраво поколение див свят в изолирания район на ПРИПЯТ Украйна ;вълци,чакали,лисици,мечки,елени,сови ,белки ,катерици Където животинската популация е ЗДРАВА а новородените животинки НЕ показват никакви признаци на ГЕННИ МАЛОФОРМАЦИИ ракови и левкемии ,лимфоми на ходжкинс

джурняля 'За охлаждането на активната зона на реакторите се използват "пръти" от графит.' За забавяне на реакцията може и да се ползват пръти. А за охлаждане се ползва нещо течно(разтопено) за топлопренсаяне навън от горещата зона.

Най-големият грях е, когато можещите и знаещите зпочнат да крият информация. Винаги са се случвали ище се случват катастрофални събития. Не е било нужно да се крие информация. Онези майски манифестации бяха ненужни. Всички видове еднолично управления са пагубни. Само в състояние на състезание обществата са истински.

Понякога страхът убива повече хора. Облакът е почти в обратна посока на България, към Беларус и малко Русия - на север-севороизток, а ние се падаме на запад-югозапад. Вземи например сега с ковида. Като нищо с мерките убиват повече хора от самият ковид. Иначе тук се разбира, че нещо не е наред, като министъра на отбраната Добри Джуров нарежда да слагат малко йод във водата на войниците.

мда облака отива в Беларус а в България е било супер, в добруджа и родопите радиацията е била само 1400 пъти над нормата.......

ей днес троловете са налазили коментарите яко, няма новини днес за техния кумир Навални и троловете са тъжни и ядосани хехе

"троловете" налазили сайта на КОПЕКАДЖИИТЕ и това ще се спадне от наградата им,плоха таварищи....очен плоха :))))))))

Боклук скапан какви тролове ,заради мръсните престъпни комунисти що народ измря.

Що бе оли, нула, зироу!

"Трагедия, тласнала света напред към модерните реактори"... Дир, никой не е спирал/отменял техническото развитие! И без аварията в Чернобил щяха да се появят нови по-модерни реактори ... :))) Оправете заглавието, защото е манипулативно!

Аварията си е авария, но българските комунисти от БКП оставиха цялата нация под радиоактивния дъжд. И сега техните наследници са в Парламента и ни дават акъл как да живеем. Прост народ, слаба държава.

Радиационният облак е в обратна посока. Е хайде на поне 120 градуса от посоката на България.

И ако прочете статията, щеше да видиш, че тогава Израел пак са се държали като терористи.

Дайте нещо и за Бопал,стига с тоз Чернобил........

Моля родените след 1985 да не коментират. Не искам родените през 90-те да ни обяснява на родените през 60-те как сме живяли през 80-те.

Абсолютно вярно!

И в качеството си на какъв не искаш да коментират? И аз не искам много работи, ама не става. Не искал да коментират, селски истории от ливадата.

в качеството си на човек живял тогава, а тея в качеството си на какви коментират?

Аз не съм гербераст да искам.Написах "моля"

в качеството на хора, които сме били пълнолетни та и отгоре по онова време и много добре знаем в какви условия сме живели какво са ни причинили или не комунистите. А такива като вас дето тогава са били в течно състояние или даже само блясък в очите на родителите си какво могат да ни кажат за онези времена?

Родените през този период са най-пострадалите от радиацията дебил дърт-знаете ли колко деца с недъзи се родиха през тези години?

а дали е от това или някоя "нова" ваксинка идваща от велия запад?

Странджата

Колко кажи и ние да дрътити да знаем,бе животно невежо...........

Затова ли сте такива олигофрени, заради Чернобил?

Абе от както е ГЕРБ, 2020г. се раждат 21 870 деца по-малко от 2009г. (59 086 къмто 80 956). Ама такива трагедии, дори не се споменават.

А сегашните опити с човечеството също ще се отчетат някога и са подготвени този път от краварника....

И до утре да коментираме....., комунягите -болшевики си знаят-,,Вечна дружба",,, Вечна дружба". Те и днес са си щастливи по своемо...

Обикновено за тази "трагедия" обичат много да пишат някакви, които не са я преживяли. Да ви кажа честно "трагедия" нямаше. Жертви също нямаше в България. Имаше после само недоказани спекулации. Реално жертвите в самата централа бяха 8, участници в директното гасене на пожара и носили радиокативни отломки. Мир на праха им!

За такива изроди като теб не зная какво трябва да е наказанието но ти ще си го носиш до гроб с тия лъжи и се порови в справките да видиш колко деца родени по това време са с увреждания но навас мозъците са ви увредени по рождение тъпи комуноидни остаъци:)))))))))))

Изрод си ти бе, нещастен боклук.

Още малко и ще ви пометем до корен!!!

Беден и прост, също като живота по онова време...

За кой ли път се доказа тогава некадърноста на рушняшките комунисти! В началото на трагедията е могло тя да се спре, но комунистически партиен секретар е наредил на учените осъществяващи "опитите" да не противоречат на линията на келявата рушняшка комунистическа партия и да продължат с опитите, под заплахата от съд, ако спрат! Трижди проклети да сте мръсни рушняци и дано светът ви затрие, заслужавате си го!

Не бъркай руснаците със вашите укровски негодници

Къде беше Украйна тогава и КОИ я управляваха бе дебил мръсен?

Трагедията, заради която комунистическият режим извьрши най-голямото си престъпление срещу бьлгарският народ! Проклети да сте за всичките си действия и бездействия! И вие, и братушките ви!

Хубави времена бяха, жените бяха без пари и много дащни.