306 460 пенсионери са под линията за бедност

Около 70 на сто от пенсионерите са получили увеличение над 50 лв. от октомври

Обратно в новината

Коментари - 306 460 пенсионери са под линията за бедност | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво значи, че някой е "под линията на бедност"? Че не може да оцелее без чужда помощ ли? Ако тези дето не са инвалиди бъдат ангажирани в почистване на обществените места, никога няма да останат без работа и без доходи.

Никога да не забравят "парламентарните посявки", че и те ще станат също бабки, дядки. Само "хубост" народа им желае и за тях на старини никой да не хае!

Знаете ли, че тези 2 милиарда долара, които дадохме за ф16 разделено на 2 милиона пенсионери са по 1000 долара на човек?

Вместо да се занимава с бюджета те се хванаха с изборния кодекс, за да манипулират отново изборите.

При бай Тошо 60000 души администрация При капитализма 600000.

Два милиона пенсионери при шест милиона население. Сещате ли се, че посоката вече е само надолу?

Пак не бяха преизчислени справедливо с коеф на тежест на стажа като за новите пенсии 1,35

А украинците как са на хотелите? Дето ги плащаме?

Не е вярно ,че са увеличени всички пенсии отпуснати до 2921г. Дори обратно - по новата схема някои излизат по- ниски и добре,че по закон не може да бъдат намалени.

Правете деца и ги възпитайте добре. Това е най-доброто подсигуряване на старините.

Наборе, след още 30 години бачкане ще взимаме ли пенЦия?

Три милиона и половина пенсионери и непълнолетни. 500 000 души на държавна хранилка. Какви да са пенсиите?!

Октомври месец, увеличение на пенсията не получих. ПОЛУЧИХ НАМАЛЕНИЕ. Новата изчислена пенсия е със 133лв по-малка от тази която получавах ! Остана да получавам старата, защото е по-голяма. Стаж 29г.,1кат. труд и 100% ТЕЛК. Намалиха ми инвалидната пенсия.....гадове! Октомври намалението е по-голямо от увеличението от юли!!!!!!!!! Пенсията ми същата като през 2021..На кого да вярвам изроди такива.....след като намалявате дори инвалидната ми пенсия поради общо заболяване.

Я да си декларират имотите да видим колко са бедни тези пенсионери. Да си собственик на 30+декара земя, апартамент в голям град за 100к+, къща на село и да претендираш за бедност си е нагло. А повечето са точно такива.

Имотите всеки знае че не струват толко и са ги купували по 5-10 000 лв. работейки някаква мизерна работа!? помпат цени да плащат големи данъци и да алчнеят и те та НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО ДА ПРОДАВА щото строят със депозитите на хората а инфлацията като стане 100% ще са им без парички офис и жилищните сгради на БОГАТИТЕ ДРИСНИ.... Та пенсионерите поне са дали некой лев на ДЪРЖАВАТА а БИЗНЕСА КРАДЕ ;)

Ц-ц-ц язък, че Кирчо и Кокорчо "фалираха" държавата заради тях! Те пак били под линията...

Точно тези гласуват за боклуците от бсп - лъжат ги, но отнова гласуват за тях. Не заслужават увеличение на пенсиите.

В РУСКАТА КОНСТИТУЦИЯ . Е ФИКСИРАНО УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ . ВСЯКА ГОДИНА С ПО-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ ИНФЛАЦИЯТА ЗА ГОДИНАТА .... АМА ТОВА Е РУСКАТА КОНСТИТУЦИЯ

не лъжи бе! всеки русолюбец знае, че в рассия инфлация няма!

Отивай там да работиш като трол, ще се пенсионираш и ще станеш милионер. В копейки.

Що да ходи той там а това да не се приложи у нас? Не отговаряй, знаем отговора на този реторичен въпрос.

Линията на бедността е голяма глупост, Всяка година се увеличава и трябва ли да вдигаме изкуствено минималната пенсия.Тогава трябва и останалите за да има все пак разлика някаква.

2 303 988 пенсии! от тях за трудова дейност 1 974 973 пенсии! еее останалите 329 015 що получават пенсии като не са работили?

Представа си нямаш колко много истински инвалиди има в тази държава. Не ги виждаме, защото не се показват извън домовете си. А не се показват, защото, за разлика от европейските държави, тук на инвалидите се гледа като на паразити, а не като на част от обществото.

Само си представям кат се влезе в еврозоната и видят пенсии от 300 евро какъф ще е смях...ще се чудят каква е тази бананова република в европа :)

За сведение в Германия има пенсии и по 100 евро като е си си внасял осигуровките, а също така в България има най-много социални придобивки, майчинство и плащане за това.в Германия никой не ти плаща 2 Ра година майчинство, а първата е мак.1800 евра не зависимо Каква ти е заплатата

само си представи, като влезем, и видят доо 10 % ще се изтръшкат от смях!

От много време приказвам,че мин.пенсия трябва да е 1300, а мин. заплата поне 1500.

и аз от много време ти приказвам да се осигуряваш както трябва, ама ти не искаш!

Абе как сте го допуснали това бе г-да и г-жи нардни "представители"?? Толкоз много пенсионери , извинете , материал в БГ?? Абе взимайте мерки бе!!

300 000 пенсионера може да са под линията на бедност, но за сметка на това 250 чиновника от КФН са доста над линията на бедност с от 3 до 15 хил. лв. заплати за нищоправене.

пенсионната ситема е несправедлива и несолидарна защото всички които имат работа през последните 32 години по един или друг начин ограбват тези които нянат работа! работа = грабеж! това е при капитализна и демокрацяита от европата! така, че нашите богаташи и работещи са разбойници, които се различават само по размера и методите на ограбване на социно слабите!

Изпълзя един извратен, на който му е длъжен света!

Няма пари за пенции ! Имаме да плащаме за бюлетини и нови машини!

И за втора газова тръба на руснаците. След 12 години работа, работа, работа - резултатите са налице.

Моля ви се, пенсионната система не е солидарна.. Всеки получава каквото е внесъл през годините. Не може човек, НЕ работил нито ден през последните 20 години, да го пишете под линията на бедност и да го подпомагате. Който каквото е учил, работил или се е осигурявал, това да получава като пенсия. Защото имам познат, който е работил само на черно, без да е внесъл нито стотинка и ни се подиграваше, че сме тъпи ...

А държавата създала ли е условия за работа и най вече инвестиций за да работят гражданите и да не се чувстват роби? За да плащаш в системата трябва да си имал преди това работа. Това,че тези които са работели и се смеят над другите е ,че ако имахме работещи институций тоя щеше да е в затвора.

Тоя "инвестиций" някой римски пълководец ли е?

Отдавна мина времете, когато държавата осигуряваше условията за работа. Живеем в Капитализъм!!!

заплатите и доходите в парламента, министерския съвет и президенството да се обвържат със социланата пенция, социлните плащания и МРЗ! само така, че си дойдат нещата на мястото! нали представляват народа, социума, а?

и има още 300 000 без пернсия и без социални и без всякава помощ от "държаватса" и от европата, ама изглежда те вече са отписани! за сметка на това едва ли има един "бежанец" от украйна, които да не е щедро финансиран!

Ако депутатите минат на мин.заплата достойни пенсии за всички ще има....

Държавни служители, полицай, воени, чиновници, съдии,прокурори и търтей са с огромни пенсии а не са внесли лично и лев в НОИ. Парите им идват от данъците на народа който мизерства.Как искате да има нормални пенсии?!

ние също се осигуряваме , но разликата е , че парите за вноски не ни ги дават а после да ги удържат, както е при капиталиста бизнесмен !

Според ЗООД държавните служители не внасят осигуровки и данъци в НОИ, държавата им ги праща ,тоест от данъците на народа.Болен здрав носи.

Като се чуствате дискриминирани, станете държавни служители!!!

Няма как ,там е отдавна се ейна академия местата са заети и няма припарваме.

Срам и позор за една държава е това.

еуро еуро еуроатлантически пенсионери с еуроатлантически ценности.. ббаахаха

няма значение. тия пенсионери ще се радват че ще могат да гласуват с хартия! всичко е наред!