300 българи без деклариран доход пазарували за над 50 бона, двама похарчили милион

Данъчните ще търсят откъде идват парите на тези хора, но не ги приемат на този етап за престъпници

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересна работа. Пак са почнали да симулират някаква дейност и са започнали да притискат хората и евентуално да им вземат бизнеса, ако имат такъв, а повечето сигурно го имат. Аз нямам бизнес, а бачкам в чужбина. миналата година купих недвижим имот за по-висока сума от тези 50 000 лв. нямам декларирани доходи у нас и не плащам данъци за парите, които съм изкарал в чужбина и където съм си платил данъците. Сега ще ме проверяват ли, ще ме съдят ли, ще ме разследват ли или направо ще ме бесят? А изчезналите милиарди? А тиквата какво ще каже, къде изчезнаха взетите заеми? Къде ги скри мутро?

Тези изкараха Пеевски, който за една нощ от бедняк с 20,000 лева на влог и 20-годишен стар “Опел” се събуди милиардер и с медийни империи и куп холдинги и бизнеси най-честния и почтен в България, посочиха за най-едрият чужд инвеститор с 1.3 милиарда инвестиции само в България, за които ТОЙ ДОРИ И НЕ ЗНАЕ И ХАБЕР СИ НЯМА един ... кипърски безработен!?!?, а сега били намерили 300 човека, които похарчили по 50.000 лева, които не ги били изработили и показали!?!? А за 30 години около 150 МИЛИАРДА ДОЛАРА бяха откраднати като активи и пари от България и българите! Човек наистина не знае да плаче ли или да се смее!

Смешни хора! Смешници! Намерили триста човека с незаконни доходи (разходи) в цяла България:) Да бяха казали 3,000, да реши да им повярва някой, че и тези най-сетне са решили да свършат нещо полезно и на ползу роду, тоест да си свършат работата. Че 300 човека всеки, дори и аз на един дъх без да се замисля мига да изброя веднага!

Преди години цял хеликоптер вдигнаха за да прелети над Бояна и да огледа имотите, понеже от земята не се виждало. И какво стана - едно нищо. Сега взели, че сравнили 2 бази данни и направили страхотен извод. И какво ще стане - пак едно нищо.

Вероятно са връткали менуети в Турция и са забравили да пуснат касов бон. Затова не са декларирали нищо!

и аз искам такова да не работя

Цървул. С това мислене няма да ти се получи...

300 души???Смешно звучи.А несъбираемото ДДС??Имитация на дейност.Тази д необходимо даържава има около 2,700,000 работещи хора,които плащат данъци и осигуровки.Обаче има 400,000 държавни служители .С помощта на тези държавни служители и техните семейства,управляващите печелят избори. Не е ноебходи да си атомен физик за да разбереш къде е проблема на България.Като прибавам търговията с влияние, коруцията и кражбите картината става завършена.Държава с тази конфигурация няма как да бъде просперираща и справедлива с гражданите си.Всичко това под благосклонният поглед на "началниците" от ЕС.

Именно това е тяхната база, социалната база, на която се крепи диктатурата ИМ, имитираща някаква пошла форма на демокрация и приводна законообразност.

Много последователи на Цвинокио бре

пак селско интриганстване ???? целите им не са тея 300 , за тях е повече от ясно че няма да ги докоснат , а останалите 2 500 000 работещи ??? та ще приемат ;нов закон; с който да платят данъците и на тия 300 или 3000, и ако докарват някоя стотинка в извън работно време да им я вземат

Телефонните измамници кой ще ги провери и кога? След като не можете да ги осъдите за измама, защо не ги съдите за незаконни доходи?

Да се провери първо Пеевски и подчинените му...

Плащайте с биткойни и ще ви е мирна главата... Калинките докато разберат какво е това, не само вие, но и внуците ви ще са умрели вече...

само 300?? цифричката е доста занижена!

Е 300 са хванали. Все пак не навсякъде ти искат ЕГН-то да пазаруваш. 300 са имали неблагоразумието да си купят кола или апартамент. Иначе може да си купиш за 100 000 лв обзавеждане и няма да те засекат!

300-те българи, които управляват България ли? А в чужбина сметналхте ли какво са похарчили?

Ама не идях да идват за са само 300. Росенчо да пообиколи бюрата за социални помощи, ако (не дай Боже) рече да свърши работа. Само с хеликоптер не видях да пристигат за помощи. Иначе -офроуд возила, джипове, драгстери и ферарита, са нещо редовно. А дворците и палатите в обособените в по големите градове специфични селища също са построени от хора, неподавали през живота си данъчни декларации. Но те не са обект на (уж) нашата държава.

Да плащаш данъци в бг, означава да храниш престъпници.

Да ли са 300 или само те са се издънили пред НАП

Тарифите на шефовете в НАП ни ги показаха по господарите

Ами, тъпи са, защото пазаруват по интернет и плащат с дебитни/кредитни карти!!!

Ти така ли правиш!?

Те само в разградското Ветово са повече от 300 сигурно...

Тия 300 човека са много прости. Вмоесто да си купят 50000 близалки една по една те са ги купили наведнъж :)

В някои щати в Америка за укрити данъци се полагат по-тежки наказания, отколкото за убийство. Не, че съм им фен, нито одобрявам такова съотношение, но част от логиката е, че чрез убийство посягаш на един човешки живот, докато с укритите данъци посягаш на Републиката и всички, живеещи там. Сами си правете сметката, щом тук "не се разглежда като престъпление"

Само че там плащащите данъци живеят нормално, а тук с платеното се хранят полицаи, цигани, прокурори, съдии и секаква друга паплач, която ако зависи от мен бих избил до крак. За сега не зависи, но не ми е ясно раково болните примерно, защо не отнесът със себе си и по няколко държавни служители виновни за липсата на здравеопазване и подобни елементарни неща, за които са си плащали през годините. Дано аз да не закъсам, че оня списък от днес ще им се стори късо произведение. Брайвик ще излезне аматьор.

" БЪЛГАРИЯ Е В КЛИНИЧНА ДЕМОГРАФСКА СМЪРТ...НИЕ СМЕ НАЙ - БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА НАЦИЯ В СВЕТА " Данъци, субсидии, квоти от ЕС. Резултат : ликвидиране на всички конкурентноспособни предприятия. От цветуща държава, на 28 място в света по списъка на ООН за човешко развитие , отчитащ всички показатели, през 1985 г., сега сме на 174 място, пред Зимбабве

Браво колега. Това е резултатът от 28 годишната ни окупация от Запада.Държава с 1300 г. история не мвожаха турците да ни ликвидират за 500 г. , а Западът за 28 г. го направи. Вместо да се занимават с този огромен въпрос, нашите продажници европредседателствуват и са шефове на Западните Балкани.....

Какви сте празноглавци и двамата.. Я кажи от 1300 години колко сме били свободни..? Махни 200+500+45+29..

Ами дай да ходим да орем циганки, та белким дигнем демографията . . . Аман вече! Не ни трябва количество! Трябва ни качество!. А на бас, че ако оставим само висшистите, а другите ги пратим в Сибир, държавата ще стане 1000 пъти по-добро място, макар и с 2 милиона население от висшисти и техните семейства!

Едни от най-големите крадци и укриватели на доходи са счетоводителите. Тях не могат да ги хванат. А уж трябва да следят за закона и плащането на данъци. И одиторите са същите мошеници

240 са ясни... останалите 60 да не би да са техни роднини?

Министър-председателят и двадесет министри също са ясни. Само още 39 ти се губят :)

Deus Vult

Ще да са онези с куфарчетата

Някои политици с малки доходи и острови си купуват. Голяма работа. Пестят от закуски. Днес лев, утре лев... и накрая остров в Гърция, имение в Щатите. Пестете и вие, хора!!!!

Купуват и банки на любовниците си и къщи по барселона

Longines

И джигарките да спрете!Тогава 138лв на месец ще ви стигат!

От сега да кажа: всички ще се отърват чисти като сутрешна роса

Е нали сме много дигитализирани? Решението е много просто. В Англия и други недигитализирани държави, за да постъпиш на работа, трябва да имаш т.нар. данъчен (осигурителен) номер. И там в досието се трупат всички доходи, разходи и прочие. И за всичко се прави сметката, а ако си на много минус, просто дупе да ти е яко!

А Ако покупките са направени на името на фирми, както често става у нас?

Тези фирми нали имат счетоводства, всяка година подават ГФО, които трябва да се показват в Интернет, ако работещите чиновници не ги мързи и както е сега не са качили още отчетите от 2016 година? Всичко може да се хване и разкрие! Въпрос на желание, политическа воля, морал и трудолюбие. С една прочетена книга, не става!

О, човече! Къде ни търсиш? Ние - дигитализирани? По-важно е да си имаме еврокомисар по дигитализирането, дето само плямпа как всичко ще става по този начин, но на практика е свършила работа за 0. Където и да отидеш - лелки седят пред компютри и ти искат на хартиен носител необходимите данни. Пример - ненаситната Здравна каса. Два офиса със ксерокс са отворени до нея, за да могат да се захранят и да свършат някаква работа.

Абе къде бяха тия данъчни като проверяваха на Цвъ-то апартаментите? Там как излезе всичко точно?!

Всичко е точно! Баба и Дядо са работили след пенсионирането като консултанти, сещаш се за Догановата консултацийка за язоририте.

И данъчните прости и нагли и нарушителите и те! Има толкова много намини да заобиколиш закона в България, че е росто обидно да се стига до такава ситуация данъчните да "съпоставят" декларирани доходи и покупки. Най-простият и елементарен начин е Необявен депозит в чужда банка, която ти издава кредитна линия на същата стойност и ти цакаш смело и спокойно тук и декларираш, че плащаш с кредит (ако последното се налага)... Ало мин-фин куките, четете ли? :))))

Няколко си купили коли и ще ги разследват до дупка. Онази си присвои Техноимпекс, и прокуратурата си трае демек нищо не е станало. Двойни стандарти. Явно има законни кражби - обявете ги как и ние законно да откраднем по нещо. Не искам вечно да съм гол и бос. Искам като Нинова.

Тя е ниска топка, като се мериш, дай по-високо! Аз бих погледнал към Софиянски, Костов.....

А тия дето си присвоиха ЕЛАЦИТЕ Асарел, Завода в Пирдоп, минералните води, подземните богатства , земите в Добруджа ( турци от бившитв мин. на земеделието) що не ги споменаваш и броиш? Или за тях не ти плащат, куко нешастна

Голю Босев, какво сте се взряли в този Техноимпекс. Те цялата държава си разцъкаха, разпарчосаха и продадоха, вие за една външно търговска централа оревахте върталъка! Ами че командира и неговите апапи опоскаха дето беше останало от комунистическите кражби, а то не беше хич малко. Защо не попитате Захари Желязков, дето раздаде на "верните" хора заводи, предприятия, цели промишлености?

02.07.2018 14:46 surf#talk Няколко си купили коли и ще ги разследват до дупка. Онази си присвои Техноимпекс, и прокуратурата си трае демек нищо не е станало. Двойни стандарти. Явно има законни кражби - обявете ги как и ние законно да откраднем по нещо.

А при говорителя Р. Бъчваров има несъответствие между това , което "работи" и това, което получава. Защото той не работи, а само плямпа

Държавата е крава, която всеки иска да дои, но никой не иска да храни. Щото не е наша, тя е чужда. Толкова тъпи парчета сме, че чак е срамно.. "Не питай какво ще направи държавата за теб! ПИТАЙ ТИ КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ!" Но това са тъпите американци, не умните ганьовци със скъсаните гащи и овчия мозък.

Така е. И е доказано че една от причните бедните държави да са бедни е корупцията и кражбите на национални средства. България не напразно е най бедна. Защото в България най много се краде!

Не държавата а ти и аз сме кравите дето ги доят. Та въобще не ми говори какво ще направя за държавата. НИЩО! Тези дето мислят уж за държавата, те трябва да правят! Всичко обърнато с г.з нагоре, барабар с разсъжденията.

От това мислене сме на незавидното ни дередже.. И през соца бяхме същите, и сега. И никога няма да тръгнем напред, а причината си е в чипа. Защото само идиот прави едно и също и очаква различен резултат.

Ама репликата важи за Държава, а тук няма такава. Държавата има Закони, които важат за всички и НЕЗАВИСИМИ полиция и съд, които поддържат реда. Тук това липсва.

що? кой трява да го направи? Братушките ли? Не ние, а?

240 от списъка са ясни. Останалите 60 някак си ми се виждат малко.

В днешно време има хора,които си работят от къщи,като архитекти ,в областа на програмирането,парите им ги привеждат от чужди компании ,за които работят.Няма нищо за чудене.Луксозните стоки нищо не означават ,харчат парите в България,на стоките се плаща и ДДС,може парите да са ги изкарали с труд.По важното е друго.Офшорните зони.На времето е имало пирати,криели си богатствата на острови.Днес пиратите са политици,крият си богатствата в офшорни зони.Тях защо не ги гонят?

Абе, тъпанар, откъдето и да работиш, трябва да си декларираш доходите. Толкова ли си тъп, та даваш примери за работещи в къщи архитекти, ИТ -специалисти и не знам какви си.

Парите може да ти ги превеждат и от Марс - пак си длъжен да си платиш данъците.

Меркел беше дала един диск на нашти данъчни юнаци с инфо за български вложители във швейцарски банки, но нещо като че ли се позагуби този диск...

Не само българи. Имаше и и от други държави. Всъщност това беше поръчано от немците. Като бачкал в швейц финансовата индустрия съм запознат с този случай.

Как ли па нема да плащам данъци на една разбита държава в която Мутрата ще даде МОЙТЕ пари да вози бистришките тигри в правителственият самолет докато той крие окраднатото в Средния Изток. И 100млрд да има от данъци, всичко ще окраднат. Данъци на мръсното и гнусно българско управление ще дам само през трупа ми.

Цв. Цв. в списъка ли е? А, забравих - той има много работни тъст и тъща и 6-те апартамента са му подарък.

на Сими Симпозиум в Гърция...има снимка в друг сайт как си говори с Джозеф Стиглиц....новината брадяса,а тук даже не обелвате и зъб.

Ооо, как ми се ебе! Дали да не си поръчам курва? Писна ми да съм девствен.

mir2

кой е Пиникио?

А един даже и остров искаше да си купи

Ала-бала.....

То депутатите само толкова, бе...

То 15 млрд ДДС не могат да открият та се захванали с к§рвите на парвенютата...

Ми числото е вярно... Едни 240 плюс тоя, оня...

Ал Капоне е вкаран в затвора за неплатени данъци , тук обаче е някъква територия наречена България в която законите не важат.

Нямали доходи,но харчели и то доста. Типично. Не става ясно,що за дейност са имали и дали са по ДДС. Иначе,пак типично,за последните 12г.на Бюджета му са се изпарили едни скромни 16 МИЛИАРДА ДДС!!! Прокуратурата отказвала да ги търси.....пак типично. 16 млрд.100 мнл. за инвалидите били ужасно много.

Че що да търсят прокурорите? Те за 6-7000 лв не работят. Как искаме да намерят кой краде?

Службите отчетоха дейност. Като отшуми и като си платят на когото трябва, ще бъдат чисти като момина сълза!!!

Оххоо, органите сега ли се усетиха... Това не е държава, това е мафиотска кочина.

Ауу ужас. Да връщаме БСП и ДПС, та да заживеш в мед и масло, лелче :))