30 фирми санирали в картел сградите в Пловдив

Участниците се договаряли за разпределянето на обектите и цените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешна държава! 30 фирми са глобени с 380 хиляди лева, по няма и 15000 на фирма, а щетата нанесена на държавата е за десетки милиони.

Добре че са го разкрили. Как да ги накажат не знам.

Пак се прочухме. Картел от 30 фирми си е направо рекорд! Направо си е съмнително....

Може през тъй наречените сдружения на производители и услуги. Аз бих забранил всички такива, като картелни организации. Дефиниция за картел е, сдружения на фирми и лица от един бранш, с цел манипулиране на пазара. С каква друга цел може да се събират. Поне като се събират 3 човека, 2 да бяха от ДС. ;)

Ами като хората са неразумни да си "санират" жилищата. По тази програма, дойдат лепнат ти един стиропор и няколко фирми на твой гръб гушнат една 5000 лв. на апартамент. Едни блок от 100 апартамента ето ти една 500 000,00 петстотин хиляди, а ако хората не се съгласяваха на това "саниране" тези фирми нямаше да се обогатят с тези пари. Просто хората подсигуриха тези пари да отидат при фирмите. Но забележете, хората не получиха тези 5000,00 лв на апартаменти, а даже сега са енергиен паспорт им искат по 5000,00 лв. на апартамент.

По 10000 лева глоба на строителна компания? Глобата как се определя? Като средна стойност на една фирмена вечеря? Тъпотатите вместо да гледат тъпо да вземат да проверят защо такива малки глоби са възможни и да променят закона.

Тея глоби с такъв размер са си чист стимул за следващия път.

Направо разбихте картелите с таз глоба! Просто следващия път ще си правят уговорките устно и ще разследвате дедовия.

То в града има 20 фирми ,те 30 в картел . Ей значи тия дето ходят да гласуват не са ли картел ? Слаби слаби писерушки сте ,слаби и прости.

Те са взели милиони, вие с десет хиляди ги плашите

400К за 30 фирми, бълха ги ухапала... Ужилете ги с 400К на фирма! Те са натрупали егати оборота..

Честито, спира санирането, сега ще дойдат правоверните, те картели не правят....