3.1% ръст на пенсиите заложен в бюджета при 3% инфлация

Средният размер на пенсията през 2019 година се предвижда да достигне 386, 27 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тъй като винаги реалната инфлация е значително по-голяма от прогнозната, става ясно, че този ръст от 3,1% процента е просто смешен. Голяма сопа очаква пенсионерите. Ако сами не се вземат в ръце и разкарат от управлението тези, които им обещават тези неща, нека се сърдят на себе си. Истината е, че ако пенсионерите решат, могат да пометат на едни избори и "калинките" на ГЕРБ и циганите, които масово гласуват за ГЕРБ. Отърване няма! Това са над 2 милиона гласа! Нито "калинките", нито циганите ще помогнат. Такава вълна цунами ще се надигне, че нищо няма да и устои. Трябва само пенсионерите да осмислят какво ги очаква и да се вземат в ръце!

"Швейцарското правило", сменило суспендираният Член 100 от КСО, постановява при инфлация 3,6% към момента за 2018 г. и ръст на заплатите "Х"%, 1/2(3,6) + 1/2(Х) =3,1 . Или Х = 6,2 - 3,6 = 1,3 ПРОЦЕНТА РЪСТ НА ЗАПЛАТИТЕ. От нова година с 10 процента правителството ще увеличи нЕкой заплати, а чорбаджиите с 1,3% за да не фалират. За това ВАСИЛ ВЕЛЕВ, председател на УС на "Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)" ЩЕ ИСКА ВНОС НА ФИЛИПИНЦИ И ВИЕТНАМЦИ за да му работят ангария. Не си задава въпроса, че реже клона на който се угоява от останалите в България "хъми", който сега му работят .

Я да ги питаме тия управници първо с добро: Абе, престъпници, що убивате хората, тук концлагер ли е? И тъй като те и медиите им пак ще мълчат като задници, най-добре да се замислим колко нови затвори ще трябват за тях и да им определим една една минимална бъдеща издръжка като минималните пенсии например. Щото знаете ли, издръжката на един престъпник в пандиза е 1100 лв, а човек работил и дал живота и младостта си за тая шибана бг. кочина е обречен на скотско съществуване.

Само не знам пенсионерите на какво отгоре искат още пари след като сега нищо не вършат, а като са работили е било комунизъм,т.е. пак нищо не са вършили!

ако сегашните пенсионери не ббяха работили при социализма (както си позволяваш да пишеш), сега нямаше да има ток за твоя телефон, компютър и т.н..... От 30 години само се прави ремонт на изградените преди това ел.централи - цялата енергийна система е построена от сегашните пенсионери. До всяко село имаше път и то асфалтиран - сега се поддържа само първокласната мрежа (останалото е на дупки ) ........Едно е да изградиш - друго е да поддържаш ..... Да лъжеш поради политически пристрастия е много непочтенно!

Прегледах първите коментари, но никой не се сети, че това е математическа гавра с пенсионерите!! Ако една пенсия е примерно 400 лева, то колко са 3,1 % ? Веднага ви казвам, че това прави 12,40 лева !! А сега да сметнем колко са 3 % от месечните нужди на пенсионера и да видим с колко ще се увеличат те?! Мисля, че се сещате накъде бия - ще получите число много по-голямо от 12,40 лева :-(( Изводът е, че политиците се бъзикат с нас...

Великите патриоти не бяха ли обещали 300 лв. минимална пенсия??? Вместо това ни занимават с Какаов плаж

Великите патриотари се намърдаха във властта. Това свършиха. На пролет ще има избори ще ги видим, аутсайдери.

Ако към теб лети огромна канара и в същото време земята под теб леко се срива, кой проблем първи трябва да решиш? Колкото и цинично да звучи, канарата е липсата на раждаемост, реализация и бягството на младите българи. Това се стоварва и убива България със страшна сила, а милите жилави, верни и предани на Родината пенсионери си отиват бавно, обидени, измъчени от невъзможността да помогнат, сами. Ако на тях бъде зададен първият въпрос от всичко биха се отказали за да я има нашата страна. Защо алчните говеда в управлението на страната никога не правят като тях?

"милите жилави, верни и предани на Родината пенсионери" ...тези, дето съсипаха социализма ли? ..тези, дето позволиха Прехода ли? ..или тези, дето хвърлят по 100 бона през терасата?

Тези които отгледаха толкова голям тъпанар!

Малко данни. В момента населението на България е 7млн. Хората в пенсионна възраст над 65 г. са 20%, т.е. 1,4 млн. А официалните пенсионери са около 2,2 млн. Схващате ли колко народ в работоспособна възраст взема пенсия? Системата е опорочена от огромния брой раннопенсионирани, които вземат най-високите пенсии най-дълго време. Заради тях останалите са ощетени сериозно. Когато си отидат системата ще се балансира.

Трохи,огризки взива!!!

Черна завист те гризе, а..?

А ти като си толкова ларж що не вземеш да раздаваш 2/3 от доходите си за пенсии на горките "болни" мангали, а? Останалите можеш да ги им дадеш за социални помощи. Какво ти е, дебил си, психар или и двете заедно?

няма да стане, защото правилата са сбъркани - всички цифри са временни и се променят в края на всяка година - единствено правилно са обвързани заплатите на депутатите в НС - средния осигурителен доход в страната . Когато и социалните дейности се обвържат с тази обективно променяща се цифра и отпаднат всякакви измислени привилегии ,може да се очаква някаква справедливост. НЕ е нормално да получаваш държавна пенсия и тя да е под минимума за бедност както и НЕ е нормално да се дава държавна пенсия по-голяма от средния осигурителен доход в държавата.

Поредната гавра!

Откажете увеличението. Дарете го на Уницеф

намаление на пенсионерите....били станали вече 2,1млн.... Така както се стараят....напролет може и да са под 2 млн.

Или сте неграмотни, или го смятате, по формулата за прираста на населението?

бюджет.....целувайте ръка на Каракачанов,Сидеров и Симеонов... Гледайте им телевизиите и ги слушайте какво ви говорят....ИЗБЕРЕТЕ ги пак...

Три процента за пенсионерите и три процента за работещите(тук ако бизнеса позволи) на година,а за депутатите по близо 500лв на мандата!?Докато "?ниските ни цени?"(за страна на ЕС) за сметки нарастват с по 20% поне два пъти в годината и цените за храна и всичко останало нараства на всеки от 3 до 6 месеца с поне 10%! Също така 120лв минимална пенсия,386лв(от сега) средна и таван до 910лв?!И това ако не си депутат иначе директно 1500лв,страшна демокрация!

5,7% които обявиха ...преди няма и месец????? За техните си заплати ...са си измислили правило да де индексират на 3 месеца......Що гака бе господа? Да не умрете от глад ли?

Виж сега това си е било за тогава сега държавата трябва да плаща заплати на църковните служители и те са по важни хора,дори и от учителите!

Абе, тъпи ли сте,ненормални ли сте или сте мазохисти.Много ясно пише,че от 01 юли 2019г. пенсиите се увеличават с 5.7%.Не,че са много ,но това е истината.

глей кви боклуци са теа на снимката колко ги мраизм теа комунисти да ева до един да измрат че да тръгнем напред и станем европейци ГЕРБ избийте ги до крак теа пенционери

отиди на лекар, а не задръствай интернет с глупостите си!

Ти си глупак! Всички знаят, че пенсиите гласуват за КУРнелия, за това трябва да бъдат избити!

БАСИ ТЪПНЯТА! Направо изкърти тъпомера! Поздравления!

Цялата властимаща паплач е за разстрел. И докато четем сълзливи новинки от сорта на коя британска принцеса-тип магаре се е оженила и колко гости е поканила, ето на, че нашето "мило правителство" гласува увеличение на пенсиите, такова че пенсионери изобщо вече да няма. "пенсионерите за 2019 година се очаква да намалее до около 2 154 800". Ами, естествено че ще намелеят-вече се разчита на естествения подбор. Защото, изгонихте младите да работят за западните фирми, тук останахме шепа хора, а пенсионерите, ако можеха да се изнесат и те от тая държава щяха досега да го направят. Опапахте им парите, които са си заработили честно и почтено, опапахте всички възможни фондове, продадохте производствата на чужди спекуланти и сега - защо имало повече пенсионери от работещи? Ами, този въпрос стои от години или вие господа управляващи падате от Марс?!? Няма политика за дългосрочно развитие на страната, защото ако питате бат ви Бойко как вижда страната след 50 г., той ще почне със заучените фрази за евроатлантическите ценности и т.н. и т.н. Мизерници мръсни!!!

Толкова са малоумни тия герберски простаци и не им стига акъла, че е по-добре да премълчат тая подигавка от 3 %, отколкото да дразнят хората. Повишиха се толкова данъци и такси, парно, вода, хранителни стоки с минимум10%..., а те се подиграват на хората с тия 3 %. С колко увеличавате депутатските заплати, а? Що не ги вържете към мин заплата и мин пенсия, а? Що не пробвате един месец да живеете като един български пенсионер, да видим как ще успеете да вържете месеца?!

Глупако, заплатата на депутатите винаги е била вързана към МРЗ. Винаги!

Мръсна държава с гадни,отвратителни управляващи начело със селянинът от Банкя.

Да обсъдим скачането на застраховка Гражданска отговорност как ще се отрази на пенсионерите???!!!! Жалка, мизерна държава!

Човек с малка пенсия,не може да си ползволи да кара кола,,дори за село да му служи.ВИЖ КАК ОБРАХА С ОЛИМПИЙК,ВДИГНАХА ГРАЖДАНСКАТА,ДАНЪКА НА СТАРИТЕ КОЛИ,БЕНЗИНА Е СКЪП ,ЕКОТАКСИ И КАКВО ЩЕ ЯДЕ ЖАЛКИЯТ ПЕНСИОНЕР ИЛИ РАБОТЕЩИЯТ БЕДЕН

Не, че това ще олекоти недоволството, но всичко е въпрос на гледна точка. При 2 милиона работещи и 2 милиона пенсионери разпределението е почти равномерно - 1 работещ внася осигуровки, 1 пенсионер ги получава. Ако си мислите, че ситуацията на пенсионера е драматична, загледайте се в ситуацията на работещия. В общия случай пенсионерът не работи за никого, отгледал си е децата, има собствено жилище и не внася допълнителни осигуровки. Работещият или още няма деца или все още ги отглежда, изплаща жилище и внася осигуровки без да получава пенсия. Разбира се, има изключения и при двете групи. Най-ироничното в случая е, че когато един пенсионер недоволства от ниската си пенсия, той обвинява държавата, че не е взела парите на децата/внуците му за да ги даде на него.

Когато тия глупости ги плещи някой политик от управляващата партия мога да го разбера, но когато ги говори обикновен човек, един от многото нас..... Интересно. Дори не мога да се ядосам. Изпитвам само жал. Жал ми е за хората които са те огледали. По-добре да бяха отгледали едно котенце.

Внасянето на осигуровки и изплащането на пенсии не започва от днес. След като Борисов 1 профука Сребърния фонд и опоскаха натрупаните суми по партидите, да се разчита на солидарно осигуряване е нежизнеспособно. После се опитаха да прилапат спестяванията в универсалните пенсионни фондове, за да си закърпят дрешката, само че хората не се затичаха към НОИ въпреки сериозната реклама. Друго ми е интересно - след като няма да има минимални осигурителни прагове за 2019, а на свободния пазар вече трудно може да се намери общ работник за по-малко от 150лв дневна надница, дали да не се преквалифицираме на общаци и фаянсаджии, защото разликата със заплатата на чистачката ще стане минимална, пък може и да ни се изравнят заплатите? Май ще падне голямо напускане, за да можем да си подсигурим повишение на заплатите...

Де бре, общ работник за по-малко от 150лв дневна надница.

Борисов е профукал?! През 96-97 икономиката ни фалира благодарение на ти знаеш кои. По това време Борисов не е бил на никаква държавна длъжност. Всички пари в пенсионната система са се стопили за дни и натрупването е започнало от 0. Ти изобщо представяш ли си как се управляват фондове в едно социалистическо общество където изобщо няма пазарна икономика. Тъпото е, че никой нямаше на идея, че спестените левове са стотинки в един глобален свят.

Абсолютно си прав. Но не очаквай подкрепа. Тук четат и пишат основно скучаещи пенсионери. Това поколение 60+ е изключително егоистично и израстнало в изксутвената среда на соца. Интересуват се само от себе си, чакат някой да ги нахрани и смятат Държавата за божество, което дава пари.

Не забравяй, че тези хора са работили 30години през прехода! Един 60 годишен човек в началото е бил на 30 г. Вие много по-млад ли сте в момена?

След като всичко от осигуровките се взима от едните, за да се даде на другите, то това означава ли, че настоящите работещи ще получават настоящите пенсии или ще получават съобразно осигуровките на бъдещите работещи? Кое е логичното. Задължително замразяване на държавните служители от регионален експерт нагоре!

трябва да очакваме поскъпване на парното средно с 5%, при стоките и услугите ръстът ще бъде към 7%. Т.е. Ако до сега си плащал за парно 120 лв. , сега ще плащаш около 126 лв и ако пенсията ти е 200 лв. , то тя ще се увеличи на 206 лв. И така само парното ще изяде увеличението. А за увеличението на храните, лекарствата и услугите важни за пенсионерите? Ура ! Да живее нашият вожд и учител Б,Б.

Парното поскъпва с 8 % от м. Октомври, а преди това поскъпна още няколко пъти през годината

Цените скачат всеки ден,а пенсийте догодина.В неравностойно положение сме и работещите ,защото са мизерни заплатите,а цените на всичко посегнаха.Намаляли са пенсионерите,а младите заминават,а тия гадове не се вълнуват от изчезващатаннация.И внуците са обречени на бедност

От цялата работа разбрах, че ако имам пенсия 300 лева, ще ми я увеличат с грандиозните 30 стотинки

Точно тъй - 5,7% от 300=0,3.

Абе хора, срамота е да не можете и пенсията си да сметнете. Какво сте работили, за 300лв пенсия? 300Х0.057=17,10лв. Какви 30стотинки?

Закона за " Сребърния Фонд" по който трябваше да постъпват суми от приватизацията, беше приет, след като всичко вече беше " приватизирано " ??? Така цялото създадено богатство от народа беше присвоено " законно " от глудница лешояди... Пенсии под минималната издръжка на живота е геноцид на държавата срещу народа и. / ама то май и държава - няма /

КОМУНИСТИТЕ Я ЗАПОПНАХА ,ГЕРБ ЩЕ Я ДОВЪРШАТ,защото от разбойническата преватизация НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН И НАКАЗАН.ДПС И НЕЩО ,,като цар,,ИМАТ ЗАСЛУГИ ЗА МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИЙ И РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ

Много беее... Какво ще ги правят толкова пари тези пенсионери?! Ще ходят на екскурзии по света сигурно.

Преброени са ви дните и за циганите и за пенсиите. Пътници сте. Живейте си с циганите къткайте си ги. Вашата мама мръсна

Тая инфлация да си е говорят на себе си тъпите маймуни. Цените на храната, тока, водата и др. , които са най-важни и основен разход скачат с 10-15% на година какво ми вадят 2-3% инфлация. Пенсионера да не си купува мерцедес от магазина , включен в изчисленията с тази пенсия. Пълни идиоти, всичко стана на цени до тавана те пак ни говорят простотии само. Даже видиш ли ставаме по-богати дават ни 0.1% отгоре баси НЕМА такава държава!

Ти да видиш! Увеличението на пенсиите ще изпревари инфлацията с цели 0,1 % !!!!!! При това ниво на пенсии ни моа го сметна, бре! А нещо за обещанията, а? Или просто чакаме естествения подбор да си свърши работата.

как 3% бе....

При очертаващите се цени... Само 3% инфлация? При условие, че МВФ ни приземи за икономически "ръст" под 2%... МНООООГО са заложили за пенсионерите.. Да знайте.. До края на тази година ша бъде изядено от инфлация..

Да пускат печатницата и да ви отпечатат по 100 бона на калпак. Друг вариант няма, защото парите които ви дават не сте ги изкарали вие, пенсионерите, а ние - работещите в момента. Взимали сте 290 лева заплата, сега искате 1400 лева пансия. Ама няма как.

Имали са 290 лв заплата, ама тока е бил 5 стотинки.

Когато тока е бил 5 стотинки, заплатата беше 120 лева. Тея лафове ги пускай на някой, дето не е живял тогава.

Ако не беше откраднато всичко държавно,искараха го до фалит и си го взеха без пари.Сребърният фонд бе изяден,защото с 290купихме жилища,коли,,верно руски ,ама и на море и балкан почивахме.Но с сегашните 290едвам плащаме сметки,лекарства и храна за бедни.А защо не попиташ циганите,колко получават ,а нищо не заплащат.Гласувал съм за герб с голяма надежда,че ще спрат кражбите ,а те се усъвършенстваха и нищо добро за народа

Реалната инфлация е много повече, увеличението не може да компенсира и част от нея.

Срам и резил!43 годи съм работил и не мога да взема 280лв.,като съм работил и на национални обекти!ОСТАВКА!!!

1 милион работещи издържат 2.5 милиона пенсионера, 1 милион деца и 1.5 милиона циганина. Чудо!

Преди това 2,5 милиона пенсионера са работили и издържали всички, а сега са излишни, нали, защото са 2,5 милиона..!?

С вашите заплати са издържани тогавашните пенсионери.

Злобар ! А докато си расъл, чии пари си харчил бе, прошляк ??

Пропусна и най-важното перо- издържат също така крадливото правителство, свинете в парламента и корумпираната администрация на по-горните!

Ама вие верно за една бройка да поправите с 0,1% насирнята !!!! Това ли е обещаното увеличение: НУЛА цяло (0,1%)? Радвай се народе...., ако доживееш, де.....

Пернсионери, ако съвсем напълно престанете да пазарувате, спестявате цели 3 процента! И ще можете да хвърляте 3% повече от терасите.

Добре е като вземат на всички работещи 20-50 лв. и е готова сметката, ама дали тези дето сега работят и плащат данъци ще видят пенсия е твърде малко вероятно...