От криза в криза: След икономическата, идва кадрова

Липсата на хора за работа ще диктува действията на българския бизнес, смята Тончо Тонев от БСК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кризата не е кадрова и икономическа, кризата е вече цивилизационна.Последните 30 години грабеж унищожиха имунитета на нацията и я вкараха в кома.В момента трите основни етноса в държавата не само нямат общи интереси, но и започват да враждуват. Тия всички вайкания за демаграфски и други кризи са късното осъзнаване на чиновническата каста, че май се увлякоха с рязането на клона на който седят. Инвестирането на младост, енергия и ум в тая държава вече е лудост.Най-големите наивници вече го осъзнават и с никакви заплати вече няма да ги примамите обратно.

Ми ще се стигне до кадрова криза! Работодателите искат да плащат възможно най-малко и да изтискат служителите си като лимони ...като да получават двойно... Никой вече не иска да работи за без пари. Хората се научиха, че не е рентабилно да работиш само за да се каже, че си на работа...

За къде по-важни индустрии няма , той за охранителния бизнес се разтревожил. Сота дава 500 лева заплата на пенсионери в Кауфланд да стоят цял ден на крак, отгоре на всичко и успеваемост им търсят, да ловят крадци. Нито един с акъл в главата няма да иде да стана пъдар. Но така е добре, да се разкарат измислените бизнесмени и предприемачи. Почват да се нареждат нещата.

"Най-висок ръст" на заплатие, никакъв на пенсиите и фантастично висок на цените.

Меркел да прати малко бежанци и проблема е решен. :)

Когато "частният охранителен бизнес" стане показател за икономиката и масов, вече е време някой да угаси лампите и затвори вратата там, където липсата на лекари, иженери и образовани хора по принцип е засенчена от липсата на пъдари и рекетьори..

Направете минималната заплата в България 600 евра и ще избегнете кадровата криза!

Сайтът е под всякаква критика. За щастие в природата няма празно и има и други медии.

Отвратителен сайт. След като хората ви казаха, че не струва, вие пак си го пуснахте. И да, обещаното си е обещано - запазихте предишната първа, но (ХАХАХАХАХА) всички втори и трети за с новия безумен формат. So long and thanks for all the fish! P.S. Пиша тук, защото линкът ви за препоръки НЕ РАБОТИ.

Нещата са много прости. Докато има европейски градове, където хората не си заключват домовете и колите, където има общество, което се грижи за себеподобните си, емиграцията само ще се засилва. Не всичко е в доходите. Не си мислете, че квалифицираните кадри, които са емигрирали, са взимали малки заплати в България.

След като мутрите изгониха по най-циничния начин квалифицираните и образовани хора в чужбина се да видим с прости цигани как се постига подем в икономиката. Чужденците не са прости и поради тази причина избягват инвестициите в сфери, в които са необходими квалифицирани кадри, докато мутрата Борисов заявява, че образованието не трябва да подготвя високо квалифицирани кадри, за да не избягат...., Т.е. да прочетат Винету и са готови.......

Единственото, което е позволявало на група хора да забогатяват на гърба на хората, тоест чрез експлоатация и ниско заплащане, е 45 години комунизъм. Комунизма е отгледал поколения хора в кафез, които никога не са виждали света и как живеят хората по него. Всичко това позволява на медиите и политиците, и на не малка част от бизнеса, да манипулират масите. Тази тенденция обаче вече трайно се променя, тоест все повече хора пътуват в чужбина, все повече хора емигрират, все повече хора имат приятели и роднини, които работят и живеят в чужбина. И в един момент експлоатираните сами разбират, че са лъгани, експлоатирани и ограбвани. Защо ограбвани? Заради високите цени и ниските доходи. Когато в българската икономическа среда си купите нещо, чиято цена не отговаря на икономическата обстановка в страната, то вие сте ограбен!

Имам страхотна новина: В Индия опитват да ловят маймуни с трици! За сега- безуспешно...

Евроггейските ценности не прощават никому!

Май привършиха пенсионираните военни и полицаи, които хем бяха навикнали на простотия, хем съгласни на минимално заплащане. Ако зорът на бизнеса е ТОЛКОВА голям, организирайте квалификационни курсове и си задържайте работниците с подходящи привилегий.

Те ще внесат бизнесмените от ИНДИЯ работна ръка ,кво знаем ние !

Нека! Нека! Тогава ще видят кон боб яде ли :) Съвсем сериозно няма да цъфнат и да вържат с индийци точно. А то и между другото индийците и те се научиха ;)

все пак кризите са ни специалитет от 30 години....Я какви показатели гоним.

Това е величието на пазара. Не им се иска да вдигат заплатите, но къде ще ходят? И още ще ги вдигат. Пазарът винаги оправя всичко. Ще има работници този, който може да им плаща.

Да се върна или не? Бизнеса имал нижда от кадри. Как да го направя, като тук ми дават 1200 лв на ден. Бизнеса да осмисли отношението си към работещите!

Връщай се, бе, връщай се! Родината ти има нужда от теб!!!! Хахахахахаха! Много се забавлявам с призиви да подкрепим милата татковина. Сякаш това е най-важното! Ми не е! Стой си където си! В БГ не си струва да се връща човек!

ДИРА, не се излагайте, хубаво сте направили нова версия ами нека поне да работи като хората! Темата ви за мнения и препоръки е недостъпна, а там много може да ви се каже и подскаже, като начало върнете възможността регистрираните ви потребители да могат да си преглеждат старите коментари и да разлистват коментарите под темите, сега се виждат 10 коментара на страница и не може да се прегледат никакви други въпреки че пише че има 100 коментара промерно!

Подкрепям...Вземете все пак в предвид и нашите мнения за да си останем ТУК.

Нищо не сте направили с новата страница! Дори и смененото лого е не гола вода, ами - НЯМА ТАКОВА ЧУДО!!! Всъщност - /dir.bg разбрах, че е някаква ориентировка, че да се върна оттам, КЪДЕТО СЪМ ЗАКЪСАЛ И НЕ ЗАНМ НАКЪДЕ ДА ОТИДА!!!! СПОМЕНАХА ВИ ВЕЧЕ ХОРА ЗА СНИМКИ РЕЗОЛЮЦИИ И НЯКВИ ДРУГИ ТАКИВА!!! МИ НА 32 ИНЧА МОНИТОР КАТО ВЛЕЗНАХ В ДИРА - ЩЯХ ДА ПОЛУЧА МОРСКА БОЛЕСТ!!! БЕ ВЛЕЗТЕ В НЯКОЙ ПОРНО САЙТ ОТ НАЙ-ОБОРОТНИТЕ - ВИЖТЕ КАК ХОРАТА СА ГО НАПРАВИЛИ!!! ПРОСТО, СЕМПЛО И С ОРИЕНТИРИ ЗА ВСЕКИ, КОЙ КАКВО ИСКА... нямам думи

Ето това е малоумно:" през последната година България е била сред страните в Европа с най-голям ръст на заплатите, но като съотношение с европейското заплащане на труда, страната ни все още остава в края на класацията." Какво значи това- че срещу всички да бягаме, пак не можем ги стигна!

Как ще имат кадри като нормален човек или човек с някакви добри умения и знания никога няма да работи за тези мутри предлагащи ниски заплати и на всичкото отгоре унижаващи и тъпчещи работниците си с мутренското си държание.Схемата в бг фирмите -кражби от обществени поръчки, фирми с управители подставени лица на политици или мутри, ниски заплати за да печели истинският собственик политик или мутра, задължително некадърни роднини шефове и като цяло едно ограбване и унижение за работника.Има обаче и чужди фирми има и чужбина и мутрите изведнъж остават без кадри чудно защо ли.Нали щяха да внасят от чужбина мислят си че от чужбина ще се засилят заради черните им джипове и ще им работят за едно парче хляб, айде да видим.

И какво друго да се случи? Вижте заплатите? Нормално ли е? Ми не е! Никак не е вярно и че някой се връща!!! Напротив, хората масово заминават! Тези, които не са нито по-глупавите, нито по-умните. Просто остават малко и ако скоро ситуацията със заплащането не се промени ще трябва да се внасят хора от Украйна и Виетнам! На всички останали в БГ пожелавам успех!

Баце, за парите дето давате за специалисти, на запад чистачка не може да се наеме. Ангария на никой не му се работи.