26,4 млн. американци останаха без работа и се наредиха за помощи

Огромните съкращения вкараха икономиката на САЩ в най-тежката икономическа криза от Голямата депресия през 1930-те години насам

Обратно в новината

Коментари - 26,4 млн. американци останаха без работа и се наредиха за помощи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A нещо за руската икономика????

Руската, китайската икономики са в отлично състояние, тъй като вируса удря само по западни икономики

руската икономика за нея какво.Няма дългове , не търси заеми но има натруепни кешови резерви па фондовете си за 1 тлрн. долара.Освен това руската икономика съставлява 80 % реална иконокима /производство ,селско стопанство строителство и др./ и 20 % услуги и банки .САЩ-иемат само 15% реална аикономика 85% -деривати балони и дългове.Освен това с потъването на цените на петрола -към днешна дата потвърдено 3/4 от шистовата индустрия на САЩ отиде под дъното и няма връщане.

аман от руски подлоги

само да попитам - една рубла е 78 евро или обратното

Скоро може и това да се промени - както виждаш днес нещата се променят много бързо !!!

и какво от това дали е 78 евро и 158 евр, като в руската икономика валутата е рубла и като имат търговски излишък +325 млрд.долара годишно и излишък в платежния си баланс +220 млрд.долара годишно. В япония 1 йена е 135 долара и кво от това.??

Само да ти отговоря, защото явно не четеш световни икономически сайтове. Не руски - подчертавам. Та, руснаците имат готовност/възможност да въведат златния червонец. За такива като теб - златната рубла. Да ти обясня ли какво значи пълно златно покритие и какви ще са последиците от преразпределението на световния икономически ред. След като те си направиха самодостатъчна икономика и на американците дългът им стана до космическата вселена и обратно. Казак, не говорим за чувства, а за пари и икономика, брат.

Може би трябваше да пояснят, че САЩ е в официален държавен банкрут от 16 февруари? Може би трябваше да пояснят, че 95% от антибиотиците внасят от Китай, а общо 80% от всички лекарства в САЩ са внос от Китай, а имат запаси за 45 дни... Китай ги предупреди, че няма вече да изнася нищо за САЩ, без заплащане с нещо което струва пари, а не зелени хартийки... сега САЩ трябва да почнат да произвеждат вече в собствената си страна, могат да си печатат колкото си искат зелени хартийки за вътрешния пазар, но това ще бъде труден и мъчителен процес, а нямат например редки елементи и дори не могат да обогатяват уран, ако Русия им спре вноса на обогатен уран, 60% от източното крайбрежие на САЩ ще остане без ток... Други подробности - в момента са затворени заради Covid-19 почти всички бензиностанции, транспортът за храни и производтствени мощности за храни и за реколтата на полето е почти спрял!!! До един месец се очаква да почнат да разбиват чужди къщи и крадат храната, защото мнозинството хора нямат пари за следващия месец... 90% от техните предприятия са с персонал до 20 човека и 80% от тях не могат да просъществуват без пари един месец и ще фалират. Накратко - очакват около 30% безработица или 49 млн души без работа и на улицата!!!

Нито една бензиностанция не е затворена, храна има, работя на две места, второто е разнасяне на храна по домовете. Работите от първа необходимост, включително производството на храна не е спирало тук. Поздрави от северен Далас и много здраве

Продължавай да тичаш да разнасяш - Американски РАЗНОСВАЧО !!! Ти нали затова си още там - Който му е КЪС акъла са му дълги краката !!!

До АК 47 А бе човек, ти не разбра ли, че модела на комунизма не работи! Такава жлъч и ярост блика от всеки твой коментар, което ме навежда на мисълта, че си загубил много лични привилегии с промените които започнаха от 1989! Моето лично мнение е, че това време отмина безвъзвратно, но знае ли човек! Томове са написани за това време, какво е било, какво е могло да бъде и т.н., но едно от най- отвратителните неща бе, че контролираха личният живот на всеки и ако се почувстваха застрашени, разгонват ти фамилиятаждо девето коляно! Едните бяха активни борци с какви ли не привилегии, правителствени магазини, други бяха дамгосвани като врагове на народа, че тормозеха и децата на тези “ врагове” сякаш някой си избира родителите! Лошото е, че и сегашните управници са клонинг на БКП и сериозно малтретират хората!

Но не си заслужава с подобни тъпунгери да се спори.

Предупредих ви в Мюнхен, че ще ви накарам да си ядете самолетоносачите.

Американците си обичат президентите. Само че не намирам прилика между Вашинтон, Линкълн или Рузвелт и тоя палячо, сегашния Велик президент. Путин и Китаеца /не му знам името/ поне са откровенни в Диктатурите си. И се ограничават в регионален мащаб. - Путин в бившите републики и близкия изток, Китай в Хонк конг и Тибет. Тоя реши че е избран да контролира света. Не му хареса, че Китай купува американски фирми, не му хареса ЕС не само произвежда, но и внася в САЩ, не му изнасят други производители на петрол, оръжия или IT технологии. Америка,/странно зашо САЩ се отъждествят с нея/ вече не Велика сила. Страната на неограничените възможности. Тотална демокрация, ама само за американците. Е дано сме живи да видим. Ама със сигурност няма да ни е добре. Да ме извини Тодор Колев - не ги стигнахме, те станаха като нас. Не искам да емигрирам и няма да ходя на гурбет. Никога. И съм на мнение, че ориентацията към някоя Велика сила не е свършвала добре за България никога досега. Да запазим неутралитет и да сме Швейцария на Балканите. Извинете ако съм досадил или обидил някого. Приятни коментари. И както обикновенно - наздраве за утрешния ден.

Най накрая разумен коментар, и аз не искам нито руснаците нито американците да ни командват ама явно някой хора са свикнали че трябва да имат господари.

Ние любителите на зелените хартийки и майчиното мляко ще дадем, само да ни дадат доларчета!

За Буда и Цв.Цв ли говориш?

Майка ти сигурно още се псува , че на времето НЕ си е купила презерватив ?!

Краварите най-после ще издъхнат със се свойта долнопробна кочина Америка, и света най-после ще може да си отдъхне спокойно! И ще може си поеме свободно дъх от техните войни течащи деьзсетлиетия наред,! И най-после и със се кочината Америка ще си замине и тяхната педераска педокрация с бомби с обеднен уран и крилати ракети, която никой по светъа ни им я иска!

Даааааааааааа, скоро няма да има кой да плаща и центче жълто на нашите козяцки подлоги любители зоофили от Америка за България! Хахахахахахахаххаха

Да мрат ебал съм им путката майнина.Това племе е зараза за цялата планета.Уя ли ми дират с бази по цял свят.Има Господ.

Сега плюят Путин, че в огромна държава ще бъде на власт още много години, а забравят за американските кланове Кенеди, Буш, Клинтън и пр. по колко години управляваха Америка

Никой да не плюе Путин! Страхотна работа върши :)

"А федералният дълг стига до небесата" очевидно американските небеса са много по-дълбоки, отколкото и най-големите песимисти очакваха... аз много се надявах, клинтън да направят едно "президенство в сянка", за да видим какво би станало, ако тя беше избрана, както бе по първороден, юдейски план-график.. :-)))

мрат гадовете, кат хлебарки мрат. с това темпо индианците в краварско до декември ще са мнозинство и ще набутат остатъка от краварите в резервати за изчезващ добитък.

И ще лепиш по стените долари, вместо тапети ли? Ватнишки сънища... 70 години веч

Печатницата пускайте , само гледайте мастилото по доларите да изсъхне ,да не се размазва. Само не знам кога останалите държави ще разберът че, това е просто напечатена хартиика която няма никакво покритие.

Гадни зелени хартийки. Е ако ми предложат кашон рубли и няколко пачки брнджаминки познайте кое ще взема.

Утре на оперативка, знаете къде.... Много добре осрахте днес статиата, великолепно, човек може да си помисли че в русия а не във Сащ са почти 50 хиляди умрелите и 20 милиона безработните... Идеално.... Но трябва да дигнем още нивото

Тези самолети ги предъвквате почти във всяка статия. Мога да ви кажа, че ако се има предвид NPV ( net present value) за периода от плащането до доставката, цената става дори по- висока, но защо българското правителство не постави въпроса пред американците цената на тези самолети да бъде включена в наем за американските бази в БГ, или защо не бе поискано тази сума да бъде включена в 2% разходи които БГ ще прави като член на НАТО? Нали БГ е демократична страна с прозападна ориентация, защо не зададете тези въпроси на българското правителство, хората който са работили по сделката още управляват БГ, да поставяте тези въпроси по форумите е все едно нац глух да свириш или пиян да черпиш!

Естествено е, че тази сума Е включена в 2% разходи, които БГ ще прави като член на НАТО.

само дето със самолетите, от 2 скочи на 3.2 % разхода за въоръжаване

Къде може да се намери потвърждаваща твоето твърдение публикация, защото аз което намирам е, че бюджетния дефицит на БГ е увеличен от 0.5% на 2%? Такова сигурно твърдение може да направи човек който най- вероятно е много близко или е част от кабинета, но ако лъжеш, веднага трябва да бъдеш изхвърлен от там!

пусни едно търсене в гугъл за "разходи за въоръжение самолети бвп" и първата статия още излиза: След като правителството преведе накуп 2.2 млрд. лв. за осем самолета F-16 Блок 70, разходите на България за отбрана скачат до 3.515 млрд. лв., или над 3% от прогнозния брутен вътрешен продукт (БВП) на страната ни за тази година.

Тоя форум е неизчерпаем източник на комунистическа русофилска простотия.

ей много си забележителен. ама защо пропускаш толемия кур който ти слагат любимите ти кравари в миризливата уста. или си прост минетчия и това те кара да се чустваш превилигирован.

кретен

Защо козяшките тролчета квичат така жалостиво ?

Заработи ли вече за лосион блядуха?

Рускините са така.

стига си ръсил кравека тор от устата си

Сериала 8 часа разлика. Внуците в САЩ, гъзза в България, а сърцето в Русия. Не е лесно да си тъп русофилистик.

Всеки ден трнират на новичките ни самолети 1970 година. А завод ще има ли за въображаемите самолети от 1970 година или първо трябва стената с Мехико да се построи ?! Дали не е време да внесем от скъпата газ да подпомогнем икономиката на брадкса Америка ?!

Преди да рухнат, САЩ пак ни прецакаха с Ф 16. Някой ще потърси ли сметка на Борисов и Каракачанов ?

Офцете са заети да коментират по форумите.

Нщо де Тази седмица 4 млн безработни , а от другата - козяшките тролски хермафродити

Комунистически Русофилски простотии дами и господа.

не аа, а мууууууууу

Русия винаги побеждава. Това е добре за българите

Кога е победила?

винаги

Козяшките тролчета изпаднаха в шок и ужас ...

Личи си по руското ти квичене кой е в шок и ужас.

Дали не е време да предплатим и един самолетоносач. Вижда ми се доста далновидно да си имаш самолетоносач. Сега, като дойдат самолетите къде ще ги държим ? А брадска америка има нужда да ѝ помогнем ?! Не е необходимо да ни го произвеждат, просто да го предплатим.

Ние сме в НАТО и самолетоносачи си имаме. Виж великите руснаци нямат. Адмирала изгоря

Американските самолетоносачи нямат екипажи ... Руският адмирал е по-боеспособен

То и самолети си имаме.. въображаеми. И полотите ни тренират нощем, а като се събудят се превръщат пак в жаби. Приказни самолети имаме. А къде са ти парите - 4 милиарда?

А къде са парите от руската газ, която плащахме на двойни пазарни цени?

Тръмп щеше да прави Америка велика. А настъпи най-тежката икономическа криза. И потънаха милиардите, които Борисов хариза за Ф 16

Потънаха милиардите, които давахме на Русия за газ на цена двойна на пазарната.

Но в замяна на милиардите идва газ и стоиш на топло и светло. А самолети нямаш ? Къде са ти самолетите ?!

Ъхъ. Те и германците са на топло и светло ама на половин цена. Та като ти каже руснак "приятелю", значи ще ти бърка в джоба.

Германците се скъсаха да строят потоци... а ние йок-)

Голямата шефка е много доволна от моята работа начело на козяшките тролове. Много добре осирате форума, shiting very well - каза. Така че ми обеща премия от 500 долара тази седмица. Затова исках да го споделя с Вас и да ви благодаря> Голям екип сте ... Осирате го всичко много професионално...

Толкова ли може да измислипияното ти руско мозъче? Слабо колхозник, слабо. Решетников ще е разочарован от тебе.

гениален си.... така мога да ви давам наставления открито във форума, а ти ще пишеш че съм руски трол и всички ще мислят че е истина.... Просто страшна легенда.... Със сигурност голямата шефка ще ми даде още 500 долара премия за иновация във руководенето на работата... А за теб едно виртуално потупване по рамото от мене....

А какъв си бе колхозник? И къде са внуците?

Нямаш идея колко българи живеят в Америка, само в Чикаго казват, че са над 300 хиляди. За 500 долара си прав, само, че ги получих от фирмата където работя но не за една, а за две седмици! Ако мисълта, че американското посолство плаща на някого те кара да се чувстваш по- добре, нямам проблем! Да симпатизираш на една или друга страна е личен избор, но интересно защо емигрантите се насочват към Америка или западните страни а никой не е хукнал към белокаменна Москва!

Ако загърбите политическите си пристрастия и емоции ще разберете, че Америка е силно развита във всяко едно отношение страна с огромна територия, напълно независима по отношение на енергия, ресурси и храни, проблема е, че при ограничаване или намаляване на международната търговия няма да се правят същите печалби.

Никога не съм симпатизирала на САЩ. Те са световен кърлеж. Но напоследък съжалявам обикновените хора там - безработни, неосигурени, с неработеща здравна система

Аз пък съжалявам севернокорейците, кубинците и венецуелците. И руснаците тоже. Да имаш 17 милиона квадратни километра и минималната заплата да е 140Е. Американците не ги съжалавай.

Външния дълг на Русия е 450 000 000 000 $. Колко е тогава резерва им. ;-) Него в офшорните сметки на Путин и приятели ли го пазят? Хи Хи Хи

квичиш вече на умряло и ти, никому не нужно изритано от американските си господари тролче.

Пък ти грухтиш като опикано селско русофилче с внуци в америка.

Тук много играят с долара някои тролчета Колко долара била заплатата в Русия , България или Зимбабве Не рабрахте ли че е важно какво можеш да си купиш с тая заплата , а не колко е в циврово изражение Лечение на коронавирус в САЩ с осигуровка може да достигне 35000 долара или 75000 , ако си неосигурен В България никой не ти иска пари! Същото е и в Русия Айде бегайте да се гръмнете!

Гръмни се ти бе сволоч. Затова ли щото е безплатно руското здравеопазване, блядовете живеят до 62, а американците до 82. Не ставаш селски.

В Русия затова ли 50 млн пият лосион за вана?

САЩ вече и една война не могат да направят като хората ... Толкова голяма закъсация никога не е имало. Американците се пържат в собствен сос

Решетников ли така ти каза? А внуците каКво ти казаха?

В Россия е много хубаво. 140Е минимална заплата дава великия путин Дали ще ми се обадят внуците от САЩ тази седмица?

Както е тръгнало, със САЩ е свършено. Русия и Китай трябва да спасяват американците

То уж така е тръгнало от 100 години. Все чакаме сгромолясването на гнилия капитализъм. А великия СССР умря. Та както е тръгнало...все чакаме великата победа.

Печата хартийки и после който не иска да купува облигации получава порция демокрация доставена със самолетоносачи

Това е минало. Днес САЩ са безсилни

Готов съм веднага да ти дам за всяка твоя американска напечатана хартийка по една велика руска рубла

Положението наистина не е добро, сравнение с преди година. Това децата ми не ги касае, защото те работят в сферата на науката и заплатите им са меко казано големи. Но положението, като цяло не е О.К. Кажете обаче къде е О.К., в русия ли, в китай ли, къде! Гарантирам ви обаче че колкото и да е тежко в сащ, в русия е по-зле, не за друго, а защото там е зле, дори, когато е добре?..по руските норми имам предвид!

Боли ме кура!!!

Май послъгваш ...

Днес 10$ за барел руски петрол в ЕС. Последния път на тази цена СССР обяви фалит и се разпадна. ;-)

10 долара, ама никой го не купува и на тази цена, никой не ще петрол урал, щото е ниско качеството, а от другите марки предлагане колко щеш!

Тъй беше троле Ама тогава на власт беше оня некадърник Горбачов и пияндето Елцин Вярвай ми че руснаците си взеха пука и това няма да се повтори Затова и резервът им в момента превишава външния дълг Тъй че има да чакаш

Външния дълг на Русия е 450 000 000 000 $. Колко е тогава резерва им. ;-) Него в офшорните сметки на Путин и приятели ли го пазят? Хи Хи Хи

Имформацията не е пълна. Почти всички промишлени предприятия работят и то на 100%. Много от техните служители, като снабдяване, осигуряване на качеството и други работят дистанционно. Проблема е в сектора на услугите но така е по цял свят в момента. Правителството разработи различни планове, вдигна седмичната компенсация за безработни от 360 на 600 долара, ако някой работи 32 или по- малко от 32 часа, разликата до 40 чада седмично се заплаща от фонда за безработни, много хора се регистрираха само за да получат помощи за 2-3 седмици, когато някои фирми спряха за да създадат по- безопасни условия. Да не изпадам в подробности какви облекчения самите фирми направиха като ползване на 10 дни платена отпуска която можеш да я заемеш от бъдещата ти отпуска ако си ползвал вече платената такава, в зависимост от трудовия стаж можеш да събереш 60 дни платен отпуск за година и много други. Някой спомена, че китайските туристи са навсякъде по света, това е вярно, но също така е вярно, че този процес започна след изнасянето на производството от Америка и западните страни в Китай но нещата определено са неясни какво предстои, вече има заведени много дела срещу Китай- както от обикновени хора, така и от правителствени организации, а това е само началото.

ето там хората също работят без да спират за 90$ на седмица и не са умрели от глад, като даже и бензина им е 3 пъти по-скъп

Естествено, че ще взимаш пример от България. 90Е А за Куба и Венецуела, които са руско-китайски колонии какво ще кажеш? Там за колко време взимат 90$? А алкаш?

актиката да минем незабелязани със тая статия, не мина.... Така че трябва да удавим фактите със всички стедства. НАРЕЖДАМ Всички тролове да включат анти руските лайномети на 5 та, повтарям, на 5 та степен, тези Топ Тролове които имат новия модел лайномет, да го включат на 6 та.... Напред на работа....

8-ми път Нещо запелтечи руски.

Говедарите ще останат без говеда

Обаждат ли ти се внуците колхозник?

Русофилите-комунисти много плюят САЩ. Ама не могат да дадат отговор на елементарният въпрос защо внуците им са там. Защо на Лавров дъщерята е там. Шило, нали уж 2 вагона книги си изчел бе лайномет? Дай отговор. И какво предлагаш вместо САЩ?

Тролът си е трол - едно и също от 20 години Що тези били там , пък онези - не Щото могат да си го позволят , затова!

Русия и Китай го поставиха здраво на американите с измисления вирус - Тръмп нямаше, какво да направи освен да използва вируса като оправдание за кризата. Браво на Путин - с един удар разката САЩ и Саудитска Арабия - балона така или иначе щеше да се пукне, но Путин просто ускори процеса. Сега цената на петрола стана отрицателна и кой е най-големия вносител в света - Китай. Голям кеф

Жълтите унтерменшен спечелиха Третата световна война, без да я обявят и без да изстреля даже един патрон.

Доказа превъзходството на комунизма на практика.

В Китай не е комунизъм. Затова бяха врагове със СССР.

в Китай няма отдавна комунизъм - има капитализъм в най-чист вид

В САЩ, утре и в другите държави.

Проучване на общественото мнение в САЩ сочи, че 30-35% от американците са готови да продават кръв, за да не останат без пари.

Лоша работа е това в САЩ. А защо внуците на русофилите и по-умните руснаци са там? Никой копейкаджия не ще да ми каже.

Но за последния месец, в Русия са се върнали около 170 000 тариката, които плюеха и мажеха Русия последните години. Не всичко е така еднозначно, както си го представяте.

Върнали са се дръжки. Лъжеш като комунист.

Toва за 170 000 върнали таваришч путин ли ти го каза? Ама само на ушенце , че то май толкова са се изнесли последния месец )))) То не било износ, а внос. И не компютри, ами компоти. Не за Япония, а от Якутия

Тактиката да минем незабелязани със тая статия, не мина.... Така че трябва да удавим фактите със всички стедства. НАРЕЖДАМ Всички тролове да включат анти руските лайномети на 5 та, повтарям, на 5 та степен, тези Топ Тролове които имат новия модел лайномет, да го включат на 6 та.... Напред на работа....Тактиката да минем незабелязани със тая статия, не мина.... Така че трябва да удавим фактите със всички стедства. НАРЕЖДАМ Всички тролове да включат анти руските лайномети на 5 та, повтарям, на 5 та степен, тези Топ Тролове които имат новия модел лайномет, да го включат на 6 та.... Напред на работа....

Това не го ли повтори вече 5 пъти? Нови опорни точки не ти ли дадоха? Ти си повтарящия.

Комунист-русофил - най-заблудените тъпаци на тоя Свят.

Вие путиноидите сте най-смешните хора на света. Путин ви заповяда да обичате Иран и Китай и вие започнахте да обичате Иран и Китай. Слуги с робска душа. Това сте вие.