2542 лева излиза месечната издръжка на 4-членно семейство

Парите са необходимите за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка

Обратно в новината

Коментари - 2542 лева излиза месечната издръжка на 4-членно семейство | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново фантастики...

На човек, т.е. 10 бона за цяло семейство от 4 души.

Ти явно имаш проблем с разбирането на написан текст.

Как изчисли нашата държава да изплаща 480лв. на месец при затворени бизнеси заради ковид?

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е Chrome браузър с вградена функция за копаене работещ на пазара от няколко години. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще добие Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 40 000$. Не допускайте скептизма да надеелее и да пропуснете сигурен допълнителен доход!!! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804

За нормален живот на член от семейството е нужна малко над една минимална заплата. Значи просто децата трябва да започнат да работят (вместо да учат) и всичко ще е супер.

Пълни глуписти! В България много отдаване почти никой, т.е. родителите, не взима минимална заплата!

Почти никой извън София и още няколко големи града ... В дълбоката провинция нещата са коренно различни.

В дълбоката провинция, както казвате, разходите за живот са и доста по-ниски! И го знам от опит!

И щом разходите са по-ниски +. трябва и доходите да са по-ниски?!?!?!? Тази логика така и няма да я разбера. трудът, който се полага е идентичен => заплащането трябва да е идентично. Това е единственият начин да се спре миграцията към София. Всичко останало са глупости!

Да, няма да го разберете! Ще продължавате да хленчите....

а не да учат???? Ооо колко си прост!!! Да стаааааш и да са маааашшш, психо!

1200 - ипотека 300 - храна 200 - сметки 500 - кола (гориво, данъци, застраховки, поддръжка) Това са ми минималните разходи за месеца. Взимам заплата, плащам и до другата заплата си налягам парцалите.

Ипотеката от 1200 лв си е товой избор. И на разни луди, дето купуват двустайни за по 100 хил. евро!

Колкото е по-прост един човек, толкова повече пари му трябват.... В България липсват трилиони долари и Евро...

България единствената страна в ЕС без детски за всички български деца!

В тая сметка да има и по кутия цигари и 1/2 бутилка ракия на ден. Без тях не може!

Българина много иска но малко дава. Преди 4 години имах фабрика и давах 300 лева на месец, много нагло българите само иска лапа и да дава повече пък да работи по малко. Няма такова нещо по света, аз давах предостатачно да живеят добре, работи само по 12 часа на ден като неделя бил свободен ден и само ако иска може доиди работи срещо 10 лева ма никои не искаше иначе иска пари. Не може така трябваше да затварям фабрика.

Абе тука са се нароили някви дето вземат мнооо' хиляди , ама само в мечтите си ;)

Ако синдиката ми членува в КНСБ, тоя Пламен директно с ботуша в сурата и през вратата с 200! 2500лв за 4 души на месец?! Къде? В Индия? Ток 100лв + отопление 300лв + вода 80лв + 4 телефона 120лв + интернет и тв 30лв + наем 600лв = 1230лв. Остават около 1270лв чисти на месец или по 42лв на ден!!!? И в тия 42лв трябва да има включено храна за 4(!!!) души, дрехи, учебници, лекарства, уроци, транспорт, поддръжжка и гориво за автомобил, данъци, входни такси и т.н и т.н. Тоя е пил антифриз. Нужни са поне 5000 ама МИНИМУМ за 4 души за един месец! Олигофрен!

Човек, аз и семейството ми два пъти в годината тефлим кредит, за да си направим снимки на плажа Гърция за по 7-8 дни. Кой ще ги плаща тия кредитоюи с тия мизерни заплати. Не можем да си позволим най-обикновенно почивка в Дубай! Всяка година се лишаваме със семейството ми от Малдивите.

какви 4 телефона - 120 лв? 4х15лв.=60 лв. и то с голямо завишение! Ток - 50 лв. максимум! Каква вода 80 лв. те гони? Кубик вода е по 2.50 лв.! Наем 600 лв. -ама много е малък! Виж Делянчо Гербавото как плаща на майка си по 1200 лв. на месец наем! Като ги почнете такива сметки и направо ми иде да ви пратя НАП, ама късмет че сте анонимен!

не така с лошо - може да е изплащане на телефоните, стари електроуреди (50 лв ток е много граничен случай смешно между впрочем)....и т.н

Като е така, защо не направят минималната пенсия 635 лв., ха? Окрадаха парите на родителите ни, нашите - също... Предлагам управниците да се опитат да живеят с по 635 лв на месец..., то е ясно, че с 300 лв ще плащат първо частните уроци на синковеца, хахах, както един беше тръгнал да обяснява, как се живее с 300 лв.

Нещата приятели, са доста по-дълбоки, според мен... Има много правилни мнения, че се храним с боклуци примерно, че не ни се плаща достатъчно и ограбват труда ни, съответно други богатеят на наш гръб... Все верни констатации. Ерго-липсва справедливо разпределение на материалните блага, в съвременните условия. Да напомним-това доведе до крах на руската царщина в началото на миналия век, когато царят продаде Аляска, трепереше над парите си без да мисли за народа, загуби Руско-японската война и после дойде революцията... Тя доведе на власт хора, които изградиха индустрия, добра-лоша,мис леха заедно и после победиха враг, неневиждано силен в човешката история... Простичък пример. Сегашното ни общество е разделено всячески, на всякакви принципи, на никой не му пука за другите. Погрешно. Не може ти да си богат, а около теб всички да са бедни, и да живееш добре... И ние, крепостните в едно модерно икономическо робство сме уж свободни...Ама сме свободни само да бягаме...Комай това е и целта. Това, което най много ни липсва-е сплотеност. И докато не го осъзнаем-лошо за всички. Пак пример-Китай. 99% китайци, работят в името на една идея, работят много, получават достатъчно вече, мъдри ръководители, сериозна държава...Останалото всеки ще си го осмисли. А ние започнахме именно от разрушаването на държавата, каквато си беше, в името на нещо имагинерно тогава. Ама чак сега виждаме резултата... Благодаря за отделеното време...

дето са по 10 души, колко пари и от къде идват?!

Ако попиташ испанец, германец или др. от ЕС дали са доволни също ще се оплачат. Така , че все тази.Истината е в Русия при Путин и в Турция при Ердоган.

и Бабгладеш там е най-доволното и щастливо население на света

Аха... След като така паднаха цените на всички стоки, както ги отчита статистиката (не казвам статистиката на тиkвоча, тъй като в България статистиката винаги е близала кocматите... на управниците, независимо кои са били те), та след това сгромоляване на цените и особено на цените на хранителните стоки, гланият проблем на 4-членно семейство с 2542 лв на месец ще бъде на Малдивите ли да ходи за да ги изхарчи или на Карибите...

Хаха, и за почивка им стигнали даже!!!! А вноските по изплащането на апартамента и колите?

еми няма да изплащаш апартамент и колите когато не можеш да си ги позволиш

Сметката горе-долу е вярна, наистина подобна сума е необходима като минимум, за да живее нормално едно семейство и то без излишен лукс. Въпросът е колко семейства си докарват подобни пари, иначе стъкмистиките ги знаем - всички ядем свинско със зеле, ама за едни е зелето, а за други свинското. Лично аз не мога да се оплача, получавам прилични пари, да, не като Попов по-долу дето взима над 20 к, но имаме и за свинско, и за зеле, дето се казва:)

Дъщерята няма още 16, ама ще трябва да я спирам от училище и да я насочвам към околовръстното!

А сега вземете и кажете КОЛКО 4-членни семейства го имат този "среден"доход?

предполагам че върпоса е колко го нямат?

да включите таблети, смартфони, наема на апартамента и горивото за 2 автомобила.

И горивото за яхтата и разходите за капитан...

не знам, аз мисля че ако всички бяхме социалисти всички щяхме да сме милионери и собственици на големи предприятия и компании, в БСП всички са милионери, Станишев е женен за банкерка, Нинова е женена за едър велможа от Лукойл и собственичка на ТехниИмпекс, Кирил Добрев след Виденовата зима става собственик на ВЕЦ....ако бяхте социалисти нямаше да се оплаквате,че сте бедни

кажи! Социалистите са просяци на фона на пачките и златните кюлчета, на апартаментите, терасите колкото футболно игрище и т.н.

Кой ги прави тия сметки деееба неговата мама.

Що е капитализъм? Капитализъм има тогава, когато 1% от населението ограбва и се ебава с останалите 99% и живее на техен гръб и за тяхна сметка. Всичко останало е тинтири-минтири.

Аз за януари взех 21220,76. Жена ми 3816,54 от тях сме похарчили 4708,23.

сподели какво работите ти и жена ти

Ми сигурно е счетоводител, като го гледам как брои стотинките:)

и 1 милион да вземете, пак ще ги похарчите, коеот изобщо не виждам какво общо има с текущата статия.

Колко от семействата имат над 2500 лв нетен приход всеки месец? После щели да борят корупцията. Разделили сме се на бедстващи бедняци и охолстващи крадци по съвсем обективни причини. Обществото не предлага правилен подбор, нито шанс за нмормал;ен живот без далавери.

И какво прави обществото по въпроса? Чака държавата да направи нещо.

Не. Чака някой друг да направи нещо. Чака някой да даде едни пари на готово. Без да работи за тях. Това чака.

Сега се върти една новина за ББД 840 лв. за всеки :) Ей, това се чака..... Но когато ги попиташ от къде ще дойдат тези пари, че да ги получи.... всички мълчат :)

какво общо има корупцията с доходите?

Един икономист скоро каза: Проблемът на Италия не е слабата икономика или ниската производителност, а ЕВРОТО. Представете си нас какво ни чака след само 3 години с тези данни и цифри! Да мулти милиардерите като Б.Б, Божков и сие ще са добре, защото отдавна парите са им извън страната и активите им в БГ ще са по-сигурни. Но за нормалния човек работещ от 9-5 и разчитащ на заплата ще е чист геноцид.

Добре, че е еврото, Италия да не тръгне по нашия път 1997... Това е страна, която от около 20 години е в политическа криза и с една от най-големите мафии в света. Добре, че е еврото.

А уж не точитаме инфлация. Не беше толквоао тдавна, когато бяха необходими по 275 лв на човек. Това значи, че инфлацията ни е над 100%!

На човек и 4-членно семейство едно и също ли са вече?

Ако мислеше поне малко по-бързо отколкото пишеше, щеше да видиш , че сметката ми е на човек. Спрямо периода който вирирах (275лв на човек) инфлацията е над 131%!

Малко са, но това няма значение. И без това 90% от работещите в частния бизнес не ги вземат тия пари.

Ако говорим за 4 членно семейство - двама родители и 2 деца, значи става дума за периода, в който жилището или все още се изплаща, или има наем. Не е само поддържане. Така че разходите за едно скромно и бедно семейство грубо са: - Наем / изплащане на жилище - от 500 лв. до...... - Сметки - ток, вода, телефони, интернет, такса вход: от 300 лв. на месец до..... - Поддържане на жилището: минимум 300 лв., според това какво се закупува, ремонтира или подменя - Храна: минимум 1000 лв. за 4 човека, ако купуват всичко само на промоция -25-50% - Джобни 2 мизерни левчета на ден: 240 лв. - Транспорт от 150 лв. с градски транспорт, ако пътуват само трима с карти, до ..... с автомобил, такси - Дрехи на промоция или втора употреба, най-евтини обувки: 200 лв. на месец (годишно поне 2000 лв за бедно семейство) - Лекарства, прегледи, образование..... от ... до безкрайност - Непредвидени!!! - от... до безкрайност - Без пари за почивка! Посочената калкулация е от 2700 лв. при НАЙ-НАЙ-свити разходи без НИКАКВИ пари за развлечения и почивки, непрекъснато дебнене за промоции, зверско пестене и късане от залъка, желязно здраве, което на практика не се случва и разходите са много по-големи.

Много сте ми смешни такива сметкаджиии... Хем било трудно да оцелее с 2400 лева, а трябвало да са 2700 минимум... Аве ненормалници мръсни, то ако сметките ви бяха правилни, трябваше на територията на страната да няма жив човек. Истината е, че не можете да смятате, лъжете, правите се на каквито не сте и винаги ще живеете в бедност, колкото и пари да взимате.

Само при социализма всеки имаше собствено жилище! При капитализма не е така! И няма да наемате тристайно жилище, а гарсониера като нямате доходи! НАли това искахте? Получихте го!

Много капризни бе, не им стигали 4000 лв заплата. Я се сетете преди 20 години колко хора можеха да си позволят ипотека, лизинг за автомобил, почивка и т. н. Защото стандарът на българина не е паднал определено за този период. Като сме толкова бедни, защо през всички дълги почивки границата с Гърция е непроходима, защо всеки уикенд по пътищата на родното черноморие движението е индианска нишка. Преди много години един чужденец ме попита : Вие нали сте най-бедните в Европа, а по пътищата ви всяка втора кола е луксозно ауди, бмв, мерцедес..

Тези коли бяха крадени.

за непроходима граница с Гърция трябват 15-20 хиляди коли, същото за индианската нишка, което даже и при две деца на семейство (а в повечето случаи детето е само едно или изобщо няма, да не би госпожата да се напъне излишно или да се амортизира) е има-няма 80 хиляди. Дори и при 7 милиона население (а не 6, както някои твърдят) пак говорим за 1-2% от населението, а това не е представителна извадка. Не е зле да четете цялата статия и да се запитате как живеят хората в областите с по 950 лв средна заплата (посочената заплата е преди облагането с данъци, т.е. извадете 23%) и да си помислите дали пък и двамата родители имат работа или не.

Абе много ми е чудно в тази сметка влизат ли данъци - данък на колата, винетка за зелена зона, или пък друга винетка? Влиза ли такса смет, данък сгради или някак си за тези неща не се мисли и човек може и да не ги плаща...

И на мен ми е чудно - хем не им стигат парите за ядене, хем се чудят на КОЛАТА с какво да платят винетката. А на самолета за гараж да плащат ли?

щом говориш за винетки и зелени зони значи си от София, там заплатите са с други космически размери, в София качеството на живот не е по лошо от който и да е голям град в Европа....по съонтошение заплати и разходи

FFF

Преди почивката и колата е храната, но българинът яде боклуци и се кефи. Той поддържа стандарт с телефони и почивки, но яде като беден бачкатор гастарбайтер. Преди време под подобна новина бях споделил разходите си за храна и всеки се изреди да ми обяснява, колко съм лаком и/или пия усили всяка вечер. Затова сме вечно болни и умираме много. Ядем боклуци, пълни с консерванти, много въглехидрати, месо от тумори по животните, кренвирши с рога и копита, картон и кал, кисело мляко с картофени нишесте, месни продукти с хранително лепило, и т.н. и т.н. По-читавата храна е в пъти по-скъпа, няма я на едно място и трябва внимателно да четеш етикети И да имаш някаква информация как е гледано и правено. Всеки, който яде за по 2-3-4 лева на ядене яде боклуци или непълноценно, незавивисимо дали го осъзнава или не. Това включва дори хора с много висок доход, от типа на 5К на месец на човек.

От тези 2542 изваждаме 600 лева за ипотека, 200 лева за отопление ток и вода, телефони, цифрова и Интернет още 120 лева. До тук това четиричленно семейство трябва да живее с 1500 в следващите 30 дни, което прави по 50 лева на ден или 12.50 лева на човек. От тук трябва да махнем транспортни разходи, дрехи и обувки, и храна. Не знам как да ви го кажа, но след всичко това можеш с кеф да харчиш 50 стотинки на ден.

Да приемем че е така. И какво правим по въпроса?

а 1 000 000 пенсионери с по 300 лв?!......

Така е. Ако прибавим и гуми "втора ръка" за колата " четвърта ръка" и "супер почивка до Гърция, чуйек" хептен не стигат. А не мислиш ли, че човек трябва да се съобразяв с това което има и ако не меже да си позволи ипотека 600 лв просто не прави ипотека?

И като не "направи" ипотека къде ще живее той и семейството му? Мислиш ли, че наемите на жилищата са под 500-600 лв? Или всички да се принесем да живеем с мама/тате/баба/дядо на село???

Ганьо, не е длъжен с теб да се съобразява. Ганьо пърди в мерцедес на широко, ипотека под 1000 лева каква ипотека е...той няма да живее в по-малко от апартамент с поне три спални, всяка година излиза новия модел на айфон.... Това го няма сметнато. Ами за жената айфон, за децата 2 айфона... Отиде сметката на 7000 лева на месец, за живот на ръба на мизерията...

правилно му редиш! То всеки сервитьор с айфон трябва да е! Да, ама не!

Пожелавам на "анализатора" да живее с подобни доходи!!!

За Великден и Гергьовден смятам да изкараме толкова. Иначе и четиримата работим с помощта на родителите си.

ChatGPT

тези 2500 ме съмнява да покрият почивките ама айде... то за почивка може да имате и прекарването на 1 седмица "на село" с мотиката....

На някой не им стигат и 15 000 , и децата им безчинстват понощите

Ха, 2.500... Само на мен 10.000 на месец не ми стигат. А колегите харчат и повече - особено ако си имат млади гаджета...

защото хората, които работят, нищо не получават, а разни "разбирачи" харчат/фантазират хиляди на ден. Не че няма такива хора, има ито доста, но не кибичат да се хвалят по Дир.бг

2542 лв на месец правят по почти 85 лв на ден... Имам не 2 а 3 деца, нямам ипотека, нямам заеми, нямам кола на лизинг и най-отговорно казвам, че не харча повече от 50 лв на ден за всички и всичко... Ако си правиш сметката от 2500 спокойно можеш месечно да заделяш между 500 и 1000 лв... Не знам какво включват в издръжката господата, може би ако дадат списък - да видим как се изчислява този минимум, иначе си е гледане в тавана тази сума....

Ама вие и на кисело мляко и хляб ако карате и с по малко ще се разминете. Въпроса е да живееш що годе сносно. И с почивките и с закупуването на имот, на кола и т.н.

И с тия 50 лв на ден как купувате, блузи, яке, обувки, на всяко от децата си, за всеки от сезоните или Просто щом им у малеят предните? Сподели

е сумата е осреднена за 12 месеца.. примерно вместо 1 месец отопление ще са 4 якета и т.н ... поне аз така мисля

Някой е отговорил преди мен :) (хмм) За какво се харчат 50 лв всеки ден? - разбира се че е осреднено, разходите в различните сезони са различни.. Въпрос на сметки е, но ако всеки си направи сметка за какво и колко харчи на ден и ще разбере, че съм прав :) Кисело мляко задължително ядем :) Почивки - споменах ли за спестяване при заплати 2500? :) А и не съм казал колко изкарваме - просто казах колко харчим...

Не всеки има късмета да живее в жилище което му е подарено/наследено от роднини. Липсата на автомобил в 21 век граничи с мизерия, не с "проста математика". Или на вас ви харесва да се товарите 5 човека по автобусите/влакове за да отидете лятото на море?

А питате ли как живеят строителите и чистачките в Лондон с по 1.500 паунда заплата на месец, като само наемът на един среден апартамент е около 1.200 паунда?! Като сложиш още 800 паунда за храна, 400 паунда за колата, 300 паунда за дребни разходи, 200 паунда за покупки на техника, дрехи и т.н. и то не останали...

Ам чи ко праят там?

Айдеее, и двете деца да почват на минимална заплата, че нещо не ми излизат сметките.

325.26 € на месец за член от семейство...... Ква Европа къв ЕС ние сме по зле и от държавите нечленки на ЕС и дори от някои Африкански и Южно Американски държави та дори и от Русия и Украйна. Това си е социален геноцид.

Да ама според всички изследвания сме по-добре от Русия. Щото там и заплатите са по-ниски и разходите са по-големи.

какво ме интересува Русия, след като сме най-бедни в ЕС. Даже Румъния е пред нас.

Ами защото ги даваш за пример. естествено когато даваш за пример държавите от Европейския съюз удобно пропускаш какви са разходите там. Оня ден примерно си говорих с един американец,та той каза каква би трябвало да ми е заплатата ако работя там. Годишна заплата 55 хиляди долара. Да де ама от тях около 20 хиляди долара са ми данъци. Около 8000 долара ще ми излезе жилището. Горе-долу толкова ще ми излезе и медицинската застраховка. Та на практика ми остават 19 хиляди долара на година. и като се има предвид че разходите ми за храна са двойно колкото тук,без да добавяме плащането за училище и други подобни,накрая излезе че за пакта ми в България е по-висока от тая в Щатите. горе-долу по същия начин е и със заплащането в Европейския съюз. само че вие гледате само цифрата без да смятате разходите.

65% не живеят, а оцеляват по някакъв начин!? Така е. Герб - видими резултати!

Казваш когато магазините бяха празни и заплатата беше 3 долара.

Друго си беше когато България гонеше 9 млн. души. Сега колкото повече магистрали, толкова по-малко население.

Празни магазини и 3 долара завари Иван Костов и само за 4 години остави след себе си стабилна и развиваща се с бързи темпове държава. Господарят ти Тиква пое държава в ЕС, с растящи икономика и раждаемост. И не бяхме на последно място по всичко положително и първо по всичко лошо, докъдето ни докара Божеството за 12 години.

Какво развиващо се оставил Костов кога те продаде заводите за скрап? Ей аман от нещастни лъжци пишещи за норматив. Ало тъпакът девето милионен,нещо да се сещаш за два фалита на България по времето на бай Тошо??? Или в младежкото БСП не са ви учили на такива неща? странно защо в документите на БКП и в документите на ДС се споменават тези два фалита на България с подробности?? Така че когато обяснявате колко зле живеем сега, обяснявайте спрямо кога. Защото в момента живеем по-добре отколкото сме живели последните 30 години. за времето за ония 45 други не искам да ги споменавам че започва да ми се иска да върнем ония лагери специално за такива като вас.

А още по-друго си е магазините да са фражкани със стока на космически цени, а ти да получаваш шепа трохи наречени работна заплата!

Няма за всички! Не може всеки да живее добре! Никога не е могло и никога няма да може! Така са сложени законите на Вселената и природата. За едни ще има, за други няма да има. Дори след 1000г да няма гладни, пак ще има едни които ще са по малко сити от други.

Странно...е как при Тошо можеше, ще ни обясниш ли?

Не можеше. Затова и държавата фалира два пъти. И щеше да фалира трети път 97-ма година.

Точно при Тошко колко беднотия имаше не е истина

В малък град може и с толкова, но в София с тези пари ще мизерстваш.

глупости

Да. Софиянци в големите вериги плащат двойни цени за храна и на бензиностанцията зареждат на тройна.

2542 на родител, да. Иначе живееш в лишения, без възможност за каквото и да е спестяване.

Без спестявания съм съгласен. За лишенията не съм. Всъщност зависи от доста неща но с 2500 на месец принципно може да се живее нормално.

А за Коледа ще похарчим по 23,54 лв. на човек! Любимите ми новини с любимите шепи пълни със стотинки!

600 за апартамент и по 600 на дете за ясла ако ги водите в Борисовата да попасат безплатно тревица даже и на плюс ще излезете