2018 -2021 г.: на власт е текущият ремонт, хванал днес пътищата в капан

Малцинство са обектите, преминали необходимата, подобаваща форма на поддръжка - но са всичко, което се е финансирало от бюджета. Попадаме в капана на целия строителен хаос, каза Иван Шишков

Обратно в новината

Коментари - 2018 -2021 г.: на власт е текущият ремонт, хванал днес пътищата в капан | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Занижен контрол = завишен дебит в чекмеджето!

Да каже, защо не са почистените пътищата и пак ли снега ни изненада?

редакторчетата тук трият коментари . жалка пасмина - като герб и сие

Някой задава ли си въпроса защо ГЕРБ-СДС взе 23%на последните избори въпреки репресиите и машинациите от хунтата. А сега расте подкрепата на 26%. Ами много е просто обяснението! Народа ги харесва и гласува за тях, защото направиха много добрини за Родината и управляваха успешно, както и че секнаха далаверите на олигарси и контрабандисти. И въобще като ги гледам Киро лъжата, Учиндолеца, Радев, Маяма, Татяна Дончева, Бойкикиния, Курнела, Костя Копейкин и Карадайъ, Бойко Борисов е цвете в сравнение с тях. Единственото хубаво нещо от цялата тази ситуация е , че може да се направи разликата между тях. Борисов и Герб са на светлинни години напред и като качество, капацитет, управленски опит и авторитет в България и в международен план.

Ясно ми беше още от първия ден. В момента се води борба между клановете на мафията. Обединяваше ги единствено да свалят Борисов от власт, да закрият спец. съдилишата и спец. прокуратурата, да махнат Гешев и да освободят 3млрд. лева на олигарсите от запор и да ги пуснат на свобода!

Президентските избори бяха тест за зрелоста на българския народ. Щом избраха президента Радев предложен от Решеников, президент уреждал любовницата си с апартамент и заплати неправомерно с крадени народни пари , разединил нацията и подбуждал бунт срещу законно избраното правителство от българския народ нарушавайки конституцията, явно още се учим на демокрация!

Нали закриха спец. Съда и прокуратурата, за да отърват кожата на олигарсите, да освободят от запориране три милиарда лева откраднати народни пари. Сега вече може да се разтури седенкатс(коалицията). Лошото е че счупиха държавата и ни нахендриха с втори мандат прецедента Радев!

Ама, как само се кефеше Черепа от записа, че манипулира тълпата и как се уговаряше с Огнян Стефанов платената прости..утка от “Фрог нюз “ и депутата от БСП да инсценират и подтикват към протести и след това да назначават фигуранти като Радев на ключови места в държавата и да отнемат правомощия на Главния прокурор(както направиха и с бюрото за защита на свидетелите) и накрая да закрият спец прокуратурата и спец правосъдието. Добре че имаше законни подслушвания разрешени от честни съдии и прокурори, за да знаем за всичко това.

При Борисов народа се замогна, държавния дълг намаля и бе най-нисък в ЕС, а в същото време се строеше. Сега магистралите буренясват, тока, газта и хранителните продукти са на космически цени, а хората мрат от глад при Радевата хунта!

Децата на Стефан Янев са назначени в БЕХ и БУЛГАРГАЗ като консултанти по европроекти без конкурс с 5000 лева заплата през 2017 година, когато Янев е бил замесник министър в първото служебно правителство на Радев. Това е явно нарушение и конфликт на интереси. Представяте ли си ако дъщерята на Борисов беше назначена в държавна структура на такава заплата при неговото управление. Къде са честните журналисти в България? Или действат като бухалки срещу заплащане!

Дреме му на Радев! Нали взима по 15 000 лева на месец и по цял ден си прави лицеви опори. А пък Стефан Янев си уреди децата на държавна служба в БЕХ и НЕК с по 5000 лева ма месец. Обикновените хора да мрат от глад. Това е промяната!

Какво направи #ГЕРБ от 2009 г. досега? Факти. Не казал-рекъл: 1. БВП на България: • 2009 г. – 72 млрд. лв. • 2020 г. – 119 млрд. лв. • 2021 г. – 124 млрд. лв. Т.е. за 10 години България е станала с близо 90% по богата. 2. Повишение на оценката на световните рейтингови агенции за икономическото състояние на България на "Moody's" и "Fitch" до "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"! 3. Минималната работна заплата: • 2009 г. – 220 лв. • 2017 г. – 460 лв. • 2020 г. – 650 лв. или увеличение с почти 300%. 4. Средна работна заплата: • 2009 г. – 520 лв. • 2017 г. – 1 037 лв. • 2020 г. – 1 371 лв. • 2021 г. – 1 500 лв. през м. Март или повишение с почти 300%. 5. Минималната пенсия: • 2009 г. – 140 лв. • 2017 г. – 175.7 лв. • 2021 г. – 300 + 50 лв. или увеличение над 2 пъти. 6. Средно месечна пенсия: • 2017 г. – 345.5 лв. • 2021 г. – 488.97 лв. 7. В най-тежките месеци от пандемията са подкрепени с по 50 лв. към пенсиите всички 2,1 млн. пенсионери. 8. Безработицата: • 2009 г. – 14.8% • 2017 г. – 6.2% • 2021 г. – 5.7% или намаление над 2 пъти. Запазени са над 300 000 работни места по време на пандемията. 9. Износ на България за над 56 млрд. лв. 10. От 2009 г. до сега са построени 522 км. магистрали. 11. Жертви при ПТП: • 2008 г. – 1 018 човека • 2019 г. – 610 човека • 2020 г. – 425 човека или за 10 години над 4 500 българи са оцелели живи благодарение на ремонтираните пътища и построените магистрали. 12. От 2009 г. до сега са построени 260 пречиствателни станции. 13. Само за БПЦ са ремонтирани: • 6 манастира • 264 черкви 14. Санирани са 1 932 многофамилни жилища с общо обновена площ 10 938 679 кв.м., в които живеят близо 130 000 семейства. 15. Сектор „Земеделие“ е получил над 11 млрд. лв. национални и европейски средства. 16. Изпълнен е ангажимента за двойно увеличение на учителските възнаграждения и са върнати в клас над 50 000 деца, които не посещаваха детска градина или училище. 17. В многогодишната финансова рамка 2021 – 2027 г. България ще получи от ЕС близо 30 млрд. евро по ПВУ и оперативните програми – незапомнена по размер помощ до момента за икономиката и модернизацията на страната.Да

За какво и на дъщерята на Меси Банкянски да работи? Бащи е с пълни чекмеджета и с милиарди от нашите пари по разни офшори. Навремето в СИК е ходил да събира дължимото за мутрите, а доскоро събираше такса суджук от половин държава.

Много герберски де.били в тоя форум!! Как може да сте толкова заблудени? Да гласувате за тия изпечени крадци и лъжци?!

66 милиона суха пара е броил Черепа на Владко бездомника. Яка такса суджук, а?! Гробарите сте доказани де.били!!

най-готино е като при киро канадеца, нищо не строиш, няма нищо за поддръжка.. харчиш 9 милиарда за 9 дни за консултации. така се прави

Всички, до едно буквално павета на бул.Витошка хлопат. Чака се да изтече гаранцията и се игнорират сигнали от хората на Дани Билетчето. Какви жълти павета, какви магистрали!?!? Бул. Витоша в столицата ни не е най голямото, но е най показното грабителство в България! Вади очите на наши и чужди!

ааа не е само при ремонтите! аз още помня автомагистрала марица! значи тивуня преряза лентата и 4 дена след това магистралата , новата магистрала отворена само преди 4 дни и пропадна на 4 места! кажи сега, зе това не е съвпадение! Е после я затвориха за 3-4 седмици за ремонт! това новата магистрала! После помня как новата магистрала марица 2-3 години след като я пуснаха нямаше как да се казиш на магистрала тракия по посока бургас! То и до ден днешен на магистрала марица идвайки от стара загора тя няма как да се качиш на марица! Та не е само при ремонтите! и при прокетирането ГЕРБ КРАДЯХА! И при изпълнен ието ГЕРБ КРАДЯХА и при ремонтите герб КРАДЯХА! последен пример жълтите павета! ремонти преремонти и накрая едни ОТКРАДНАТИ стотици хиляди от ремонт! И виновен за всичко това се оказа оня дето редял паветата! Ко да ви кажа! ГЕРБ оправя софия като за последно!!!

Типичен лицемер,нали знаем как и защо се изнесе от столична община едно време и следователно защо е толкова антиГЕРБ сега.

Точно така, а последните 2 години безхаберие, няма и два метра ремонт направен. Това при не корумпираните галфони на Радев.

Ще гласувам, за когото си искам. Важното е на такива като теб, да им е вътре.

Така се купуват къщи в Барселона и пълнят шкафчета с евро и кюлчета! Дет съ вика - КРАЖБА!

Един пирон не е забит за две години. Само кражби и безхаберие!

"Новото/старо" строителство на ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА?!? Разровете се, господа мошеници!!!

Къв капан бе боклук. Се друг ви виновем крадци дкапани. То не бяха винетки тол талси капш и кво ли не.20 км опашки на дунав мост и парата на джоб изроди мръсни

Дай доказателства бе, тупан!

еми как иначе ще крадат "легално"... :)

Абе сельооо, нали ти казва точно как са крали, какви доказателства искаш гербава тикво крадлива?

то па иначе от десетки милиарди за десет години имаме магистрали-слънце, а? баси малоумната популация останала в бегето...

Шишо бакшишо се изока. Каква корупция,каква мръсотия от тоя лаком пиандурник!

Питай боко тиквата, който забърка тия батаци!

33 г. деМОРкрация - 33 г. анархия!

а вие какво построихте за две години, бе дебил? или поне какво ремонтирахте ?

"2,462 млрд. лева са за прикрито строителство, което е възложено без одобрени инвестиционни проекти, без строителен надзор, без актове и протоколи и без приемателна комисия за качеството, както и без гаранции" "УСВОЕНИ" почти 2.5 МЛРД. лв. и НЯМА нито 1 ВИНОВЕН...

"...ВСИЧКИ останалите пътища СА ремонтирани ПОД формата на ТЕКУЩ ремонт, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на ПЪТИЩА, които са възлагани С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ. Всичко друго с републиканския бюджет е правено като текущ ремонт, самият контрол в зародиша е бил игнориран," Европата НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от РЕПУБЛИКАНСКАТА мрежа. Тя ФИНАНСИРА САМО МАГИСТРАЛИ и СКОРОСТНИ пътища oт ТРАНСЕВРОПЕЙСКАТА пътна мрежа - да върви АЛЪШ-ВЕРИША в Европа и от Европа към Азия.

Омръзнахте ми искам магистала! вече и Магистрали!

Смех,смех, ама сега като вземем пак власта почваме по същия начин и всичко ше е законно.Няма кой да ни спре.Строитилство му и майката!!!

Алоо, как се купуват сгради на пьпа на София от Асен Спецов и Киро женкара? Некадърници, нищо не направиха само бла, бла! А иначе обичат хубавите барове и ресторанти! Лошо било в бг???