2 млн. българи може да загубят "спящите" си акции, предупреди Васил Велев

Работодателските организации и синдикатите поискаха среща с премиера, за да настояват законопроектът да се оттегли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом ще национализирате акциите на народа.първо почвайте с национализация на хотелите по морето.

С тоя закон се подготвя ограбване на гражданите и поставяне на колене на някои доста богати фирми и холдинги, предвид това че са попаднали на добри мениджъри и са се развивали през всичките тия години. Който е искал е намерил информация. С ПИК на НАП на сайта на ЦД може да се проверят, колко и къде имаш акции. Аз лично от моя фонд съм си вземал дивидентите през последните седем години и то без да ме ощетяват с разни такси, които би искал инвестиционния посредник за това. Но това, че си вземам дивидентите за МФ не означава нищо. Трябва да продаваш или да плащаш такси на ИП, за да не се водиш със "спящи акции". Лобито на ИП ще изяде дивидентите на част от хората с такси, а някой от МФ ще открадне с техния фонд парите от акциите на масата народ. И тихомълком след цялата врява от миналата година, пак пуснаха за обсъждане тоя законопроект най-нагло, когато хората са заети да се борят с икономическите последици от тоя вирус. НАГЛОСТ.

Законодателят,ако може да раздвижи икономиката,ще раздвижи и пазара на акциите.Иначе с административни решения,може само да ограби суверена.

Дето се представя за законодател,да ми продаде неговите акции.

Аз се отказах още на етапа от бонова книжка в акции. Сега имам само "спяща" бонова книжка, кенеф папир.. Жена ми си купи акции и ги продаде за 200 лв. преди повече от 10 години. Това е целата печалба.

а къде трябва да търсим информация за прифатизационен фонд "Труд и капитал"

В интернет също може да намерите информация,но не конкретно за вас,а за фонда иначе инвест.посредници могат да ви кажат конкретно за вас колко са ви акциите.

След 2008г. Акциите паднаха между 35 и 40 пъти.Една Бонева книжка ако 2008 година е носела на притежателя 800 лв. средно сега носи 20-30лв.Ако решите и ги продадете тези акции за 20-30лв. Посредника ще ви вземе комисионна по 10 лв. за едно предприятие или фонд,но ако сте ги дали на три фонда ще ви вземе три по 10лв. И така няма да ви остане нищо.Вие решавате.

Още като казаха,че ще има ден на акцията,заявих,,че търгуването на акции от масовата приватизация трябва да е без комисионни целогодишно.Това трябва да се приеме със закон.Иначе таксите на посредниците след 2008 г. са по големи от цената на самите акции и няма смисъл да им ги даваш.Не стига,че няма да вземеш нищо,Ами трябва да доплатиш за услугата,че си им ги дал.Някой лобист в парламента пак е измислил как да ограби собствения си народ за пореден път..После Мента Стоянова,ще каже че нищо не знае.

Това е само началото,следва спящи влогове не си внасял или теглил, конфискация,спящи парцели о не си построил нищо ,даѝ го на нас,апарамента ти е празен имаш вила ,но не си стъпвал отдавна,спящи са ,ние ще ти ги кажем какво да правиш и така до края на света или.....

Имало и по-големи гяволи от мен. Очаквайте, след приемане на закона, поредните Мишо Бирата и Манол Велев. Кауна докато не свали и насраните гащи на българина и не ги връчи на Пашата....В България ще кипи и ври от ...."процеси" на рейдърство и преразпределения.

Всички на борсата ;)

Е споко бе това е целта - да се ограби и без това тъпото население... Освен това никой не знае как да провери водят ли му се някакви акции някъде. А и няма начин :-)

защо просто не напишеш...

Ако някой го интересува търси, знам на колко вървят акциите в момента, за моя фонд, смешни 100 лв. Но ще си ги взема няма да ги оставя, както и малкия си депозит, защото и на там гледат

Спящи са не акциите а безкрайно тъпото стадо овце с претенции за народ. Заслужават да бъдат доени, стригани и клани далеч по безмилостно, дано един ден се събуди тази жалка рая.

ние отдавна пихме по една студена вода от приватизацията чрез РМД!!!!!!!1

Мента и компания нямат срам и са прави тръби!

той Султана от Банкя си умира да се раздава за българите. той раздава пари, на него владиката му целува ръка, папата го голи по главата, Меркел му пляска шамари по врата...... така че другар и другари догодина не забравяйте да гласувате за ГЕРБ. и да знаете че купуването и продаването на гласове не е престъпление. щом ГЕРБ< ДПС и БСП го правят значи не е престъпление.

А какви са таксите в Центр. депозитар, които трябва човек да плати ако иска да разбере, какво става с акциите му и тези, които би трябвало да наследи?

Вие и до сега не сте плащали такси на ЦД за това , че там се съхранява информация за вашите акции. Държавата иска да учреди "Инвестиционен фонд" в който насила ще сложи акциите на 2 млн. българи. Тогава вече ще плащате. За лично вашите акции се свържете с холдинга на който сте ги дали когато сте купили. ( Прочети коментара ми до г-жа Николова).

Ми не, не съм "мнение", но все пак благодаря - прочетох това, което сте написал. Въпросът ми беше, защото според една публикация в 24 часа от февруари 2019 г., справката в ЦД се прави за 24 до 48 часа и таксата е 24 лв. Просто питах за някакви промени.

Сега няма такси, влизаш във фонда и си теглиш акциите, ако искаш веднага ги продаваш, ясно е че няма да получим някакви големи пари, но няма и да ги подаряваме

Аз лично се опитах да намеря акциите на починалите ми Родители . Срещнах стена от Мълчание - НИЩО - Държавата ги Крие за да ги даде на Мафията .

Ако имате ПИК в НАП можете сам да проверите в Централния депозитар дали срещу имената на вашите родители стоят записани акции в публично предприятие.

Няма такава Услуга в НАП - да провериш по имена на хора .Не пиши глупости .

Прав си. Може да се провери ето тук - или поне така пише, аз все още не съм пробвал. https://ewallet.csd-bg.bg/ Пише още: Добре дошли в EWALLET Това е Вашият електронен портфейл. Тук можете да направите справка за притежаваните от Вас акции, облигации и други финансови инструменти, включително и за тези придобити от масовата приватизация. Справката е достъпна по два начина: чрез използване на квалифициран електронен подпис (КЕП) (издаден само на физически лица) или чрез въвеждане на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Национална агенция за приходите (НАП). Съдържанието на справката е само относно притежаваните от Вас към момента на издаване финансови и/или компенсаторни инструменти. Допълнителна информация за дата, цена и начин на придобиване, както и актуална цена на ФИ/КИ можете да получите чрез инвестиционен посредник – член на Централен депозитар АД. http://csd-bg.bg/Dokumenti/IP_bg.pdf

Ако знаете къде са взели участие е по лесно

Ако имаш ПИК в НАП с този ПИК може да влезеш в състемата на ЦД и да провериш дали срещу твоето име има записани акции.

Бойко Борисов строи тоталитаризъм в условията на капитализъм и частния случай Демокрация. Всяка инициатива на гражданите е надлежно блокирана с витиевати закони и подточки , наредби знайни и незнайни. За да си сложиш фотоволтаик на покрива например трябва да съгласуваш проект и един куфар документация все едно че ще строиш АЕЦ. Примери хиляди , в Англия автомобил се продава като собственика попълва едно листче и го праща по пощата в КАТ, а тука те чакат родилни мъки. Мислите ли че не знаят добрите практики в Европа и Америка, които са ги изстреляли напред. Знаят ги много добре, но не им изнася народа да забогатее и да се чувства свободен да мисли и разсъждава. Те искат бананова република, прост народ и една върховна хунта която да граби и господства .

Знае ли някой дали съществува приватизационен фнд "Тракия",на който предоставих половината от боновата книжка суми?

Приватизационен фонд "Тракия" (Пловдив) е преобразуван в Пълдин Холдинг АД Пловдив. Той съществува. Холдингът дори раздава дивиденти, макар и много скромни, всяко година. Със сигурност от 1996 година до днес капиталът на дружеството е увеличаван и вашите 25 акции в боновата книжка са вече 5-10 пъти увеличени. Вие имате право да поискате холдингът да ви изплати дивидент за изминалите 5 години ( 2014 - 2018 г.), а за 2019 г. можете да получите дивидента си от банката която е инвестиционен посредник на холдинга. В банката представяте само личната си карта. Но за дивиденти за минали години се прави заявление, към което прилагате удостоверение от което е видна вашата банкова сметка. Намерете телефон на Пълдин Холдинг, говорете с директора който отговаря за инвестициите, той ще ви даде точни указания.

интересно , досега ;индустриалците; не искаха да дават информация , сега пък държавата иска да придобие управлението на средствата с които ;другарите ; станаха милионери , а тия дето са изработили хилядократно парите и на едните и на другите получават .i. , само не разбрах , това по европейски или по американски модел е ? по ми прилича на северно корейски

Не, държавата не иска средствата на "другарите". Държавата иска да обере каквото е останало след тях, разбирай да доограби вече ограбените 90%.

е, едих човек каза, че са къмто 80%

в М у тристан липсва. Всичко е по старо му.