Коментари - 1800 лв. струва едноседмична почивка на семейство с 2 деца на нашето море през август | business.dir.bg
назад

1800 лв. струва едноседмична почивка на семейство с 2 деца на нашето море през август

Около 5 млн. българи отиват на българското Черноморието през този месец

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - 1800 лв. струва едноседмична почивка на семейство с 2 деца на нашето море през август | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През юли морето на юг беше кристално чисто и тихо. Приличен Хотел за 30 лева на човек нощувката. Това е през Букинг, а там има изисквания - за да не пише някой после "сигурно е мизерия". Всъщност всеки може да провери цените там дори без остстъпките 10-15%, вместо да се упражнява в словоблудство. С деца и допълнителни легла или стая цената става около 100 лева на ден за 6 нощувки 600. 1200 лева са по 200 лева на ден. 20 лева закускир 40 лева обедно меню и 140 лева за вечеря в ресторант. Съвсем нормална цена. В Приморско 5 нощувки с закуски и вечери е 440 лева на човек в Равда 5 нощувки с закуски и вечери е 430 лева на човек за дете до 12 години 50% намаление В Китен 5 нощувки с закуски и вечери е 400 лева и т.н. В Гърция е също много добре. И двете места си имат плюсове и минуси. Не е нужно да се плюе.

Пари да ми дават не стъпвам на нашето море.

Нека си фалират мутрафончетата, но тихичко. Да не ми се обясняват само по телевизора, че ми писна да слушам небивалици. Разбира се, ако могат да излъжат още някой нормален човек преди това, нека го направят. Нямам нищо против. Само да не се жалват като онзи Аребегов ли беше, с опашчицата, че не го помня. А след това, може и да станат нормални нещата, когато се премахне ненужния бетон и възвърнем вида на нашето море.

Аребегов :)) хахах добро. Когато видя хотелиери сами да си бутат хотелите по морето, когато видя добре платен и доволен персонал тогава може и да размисля. До тогава съм аребогомвгърция.

Понеже хотелиерите се осраха максимално в България, предлагам един безплатен съвет. В Гърция кое е безплатно? От което имат най-много - плажовете. Т.е. за плажове не плащаш, но всичко останало ти е на пазарна цена. В България какво имаме най-много? Точно така - ХОТЕЛИ. Ами значи хотелите трябва да са безплатни, а всичко друго да е на пазарни цени. Е да, ама тъпите мутри никога няма да о направят това, щото разчитат с заграбените земи и изпраните пари от хотели да си живеят поколени наред. Е, резутат е налице. Да го духат под вода.

С каравана за 1800лв почивам без пари 1 седмица в Гърция вече 10та година като си напазарувам това което ям в бг. Ям като капитан кук риби и гледам хубави гъркини и богати българки а не джукести мутреси проститутки в бг

Какви са тия измислени цени? За някоя мизерия "апартаментче", търчиш да купуваш "леб и салам" от магазина или носиш щайгите с домати в багажника, може и жИнЪтЪ да готви... После мъкнеш 500м (в добрия случай) чадърите и бохчите до плажа, а ако има и малки деца панаира е пълен. Има все още тука таме хотели, комплекси, които стават, за семейство с деца, особено, ако са в малки или в ранните тийн години, когато са гладни през час-два, ал-инклузив в 4-5 е най-смислено. Има тук-таме останали хубави хотели. Чисто, хубаво обслужване, вкусна и прясна храна, плажа буквално слизаж от стълбите на хотела и си там, затворен (доколкото е възможно) изолиран, без простотии, поддържан, има, не са много, но цените са съответно по-високи. Осраха българското черноморие. Продуктът български морски туризъм е боклук. Дори и да намериш хубаво място (все още има малко останали) мръднеш ли в страни от хотела, решиш да излезеш от него и да се разходиш - всичко се срива. Разбити улици, мизерия, изоставени коптори, буренаци, трънаци, инфраструктура пофд всякаква критика, мръсотия...абе...скапана работа. Всички знаем защо е така.

аз ходих на кранево за 5 дена с буса. взех 2 щайги домати, 2 буци сирене, 5 големи суджука, 5 самуна хляб и дамаджана ракия. спах в буса. заредих само газ за 40 лева от нащо село Долно Абланово. нито стотинка не изхарчих на морето.

И остави един куп айна.

в Гърция 1500 лева, Португалия 1500 в Испания 2000лв Мароко 900, индия 500, и на дестки други места значително по хубаво и по достъпно е никога в булгаристан вредно и Опасно е!

Ами да ама у нас сме се зациклили в следния порочен кръг: ако идеш на почивка, не работиш и нямаш пари ама за да ги имаш тия пари трябва да седиш на работа. Аз за това от 18 години не ходя на море. Истината енд бачкаш здраво за да си първи. Защото ако си втори си никой. Казали са го американците и са били прави. Ама да си първи не става с почивки нали се сещате...

Пълни глупости. Точно обратното е. Най-сгодно е да си втори. Първия най-много се бъхти, а втория с лекота прибира колкото първия. Но слушайте си американците.. далеч ще стигнете. Ха ха ха.

Ама 80% искате еврото нали? 1800 са 900 евро, което са никакви пари, камо ли за 4ма и седмица. Особено за курорт лятото! ;) Ако не вярвате си помислете още веднъж какво ще стане след влизането в еврозоната

Юли на обзор 1200 лв апартамент за 2+2,и 200 лв на ден .на свободна зона,за 6 дни,без ол инклузив ,храна само навън.

Този "експерт" ходил ли е въобще до българското Черноморие или прави съчинения по картинка? На "Север" - стаден румънски туризъм с дамаджаните с ракия в стаята /Албена/, бой за чадъри и шезлонги на плажа, след хранене - сякаш прасета са яли. Още по-на север до Дуранкулак- пустош, лоша инфраструктура и разруха. На юг от Варна - мръсни плажове, кучета и котки по плажа сякаш си в зоологическа градина. Общини, концесионери, спасители, охрана са като фикуси, остава само да ходиш да ги поливаш. Болшинството заведения зелени площи и хотели са занемарени, персоналът е необучен, събран от кол и въже.... И всички те те гледат като подвижна касичка. Не съм черноглед или целево критичен. Просто сме много зле. Каквито ни пътищата, такъв ни е и т.н. туризъм.

Първата част на този коментар са пълни глупости. Нека да е стаден румънски туризъм Те вече изпревариха по стандарт гърците. С втората част се съгласявам.

п3дали ми трият коменатрите

Това са 3 х 14 бр. стекове medium rare в мутро/ресторант или 4,2 км качествено говеждо месо. Да ви е сладко

Ако искаш! Никой не ти е опрял пистолет в челото. Комунизмът свърши!

Свърши, с цялото крайбрежие в ръцете на комунистическите мутри. Ако искаш. Еми ето, не искам и си ходя в Гърция. И да ви кажа там е страхотно. Много съм доволен!

Каква е идеята на статията? Да отидем на самотен лгбт плаж в Гърция и да носим храна от магазин и месарница в къщата с грил в двора? Ми някои от нас живеят така по принцип през цялата година -защо мислите всички трябва да желаят едно и също? А децата сами ли да бъдат в онези села и пусти плажове? И 1800лв не е сериозна сума, предвид цените в София и колко струва един резервоар бензин.. Под чертата - в малките български курорти има много семейства с деца, нормални цени и достатъчно добро качество. Кой където го влече да почива.

Малко са с тъмна пигнентация на кожата, но сигурно е от слънцето. Ха ха. Ти човече не си стъпвал в Гърция. За всеки вкус си има места. Свобода и си ценят клиентите. Българското море е всъщност един голям платен паркинг с дюнерджийница.

Този дето е писал статията въобще не е час.5 мил.туридти но не Българи,и не за август ,а за целият сезон и 1800 за двама,не за 4 членно семейство и то за скромно пребиваване..

Семейство с 2 деца, за нормална почивка предполага една отделна спалня. Това е 1000 - 1500, може да има и по-евтини но говорим за нормални условия, а не при някоя баба или мизерия. Ще взмем долната граница. Остават 800. Да кажем че не са съвсем близо до морето но и не прекалено далеч едни 150-200, не мърдат или с автобуси или собствен транспорт. Остават 80 лева на ден за цялото семейство. Дето е скромна вечеря за двама възрстани и по един сладолед на децата, стига толкоз.

Що плямпате глупости. Влизаш в Букинг и гледаш- стаи в частно прилично хотелче за семейство с 2 деца за 6 нощувки е 500 лева на 5-10-15 минути пеша до морето. Верно трябва собствен чадър, но в такива хотелчета обикновено има и дават безплатно. С 1300 лева са по 200 лева на ден - 40 за обяд още 20 за закуска и дори остават за вечерен ресторант.

В момента при нас е пълно с германци, хората казват че ако не е била България, щели да си останат в къщи това лято. Проблемът е , че ние сме бедни, но никой не иска да го осъзнае. Но аз ще продължавам да го пиша. Много ми харесва как с широк замах се сравняват апартаменти под наем в Гърция, с хотел първа линия на плажа, където единствената ти грижа е да си обуеш чехлите и да излезех, а не да обикаляш супермаркети и да търсиш джироси на промоция като замаян. . А най-любими са ми тия дето не са помирисвали море от години, но не си затварят устата. Човек се простира според чергата.

Те догодина няма да имат пари за други курорти съвсем.. това става като избират такива политици

но не разбирам как при липсваща инфраструктура и такова тотално пропадане сте решили да обявите на висок глас, че приемате гости! На всичко отгоре имате и министерство, че и "бранд"!А пък некъв "институт" (лелеее) правел "анализи"! Абе, безсрамници сте! Вие не стопанисвате собствените си домове бе писачи!

Доста повече от към 1800 лева ще струва такава почивка. Поне 1000 лева отгоре при скромно пребиваване.

А на мен десетдневна почивка за двама души ми излезе 700 лева, вкл. пътните до морето.

яко си бил заредил багажника на вектрата! :))))))

Ами не знам как ги изчислихте ама с жена ми за две нощувки със закуска и с нормални вечери в ресторант извън хотела вкл.разходи за гориво от Габрово общо почти 700 лв.За Два дни в Созопол.

Догодина пак 2 дена ще почиваш! А може и един. И пак ще казваш, че 1000 лв. е ок като цена. А после отново ще споменеш, че само си се разходил по плажната улица и сте хапнали с жена ти, без въобще да има нощувка.

"Около 5 милиона българи отиват на море през този месец" ... Алоууу, ние общо сме толкова вече - т.е. и всичките пенсионери, дето мляко не могат да си купят и те отиват на море, така ли?

С 1/3 е по-евтино в ОАЕ барабар с билетите от Букурещ.

минах през Синеморец, Ахтопол, Приморско. Кръчмите празни, по т.нар. хотели не се веят хавлии, улиците пусти. Такова нещо не съм виждал в началото на август никога.

Е поне ДДСто им е преференциално. Ще ядат ДДС тая година.

1800 лева ако си като едно време. Товариш Москвича с ядене и пиене и си на квартира в една стая с обща баня и тоалетна и не помирисваш друго освен някоя баница с боза сутрин.

Откъде намерихте тия 5 млн. българи? И те баш на нашто море да идат в август?

Ха, верно! Тая статия май е закъсняла с около 35+ години :)

Опашката за Гърция до Бургас да стигне пак ще се наредя! Рук за българските мутри

И това ни вълнува, зашото?

За да разберете, че мотивацията за Гърця не е просто убавинята им, а наказание за българските черноморци. Нека се знае, в Гърция е страхотно. Българското черноморие е отвратително място за почивка. Цялото. Паркоморие.

Къде ги намерихте теза евтини курорти, явно не в България? Не лъжте.

Искам да видя тези правили анализа, как с 1800 лева прекарват 7 дни на морето с цялото си смеейство. Абе защо сте такива палячовци и лъжци?

Струва, на баба Ви шортите. Такива статии са нелепи, безполезни, нереални.

Всеки да ходи, където иска. Но цената не е такава. Поне ако искаш да ти е добре. Тричленно семейство за 7 дни, 5 звезди хотел, първа линия, тих комплекс, края на юли - около 5 000 лв. За 1800 лв. - може би някаква стаичка и цаца. Лошо няма. Ето и в статията за Бали казват, че не искат бедни туристи. Ако ще ходиш някъде, защото е евтино по-добре си сипи едно на климатика в хола и си спести проблемите с пътя.

ми то заради идиоти като теб цените са такива. Ганьо с аньунг в 5 звезден хотел винаги ми е било мила гледка на закуска. Аз за 14 нощувки в Бургас си плащам 1700 лв в затворен комплекс с басейн за 4 членното ми семейство и още 1000 за храна за 15 дена. Така че е нормална цената за една седмица ама една седмица не е никаква почивка кой ходи за една седмица на море не знам сигурно работническата класа щото не я пискат за повече маа иначе в 5 звезден че и на първа линия ама от басейна не излизате щото ви е страх от морето и слънцето и не можете да плувате смешници провинциални

Прецакахте всичко за да забогатеете бързо, сега искате туристи - да не са луди хората. Обясняват че 600 лв. било нормално за 1 паржола и се сравняват с луксозните ресторанти по-света, добре но давате ли на персонала си заплати като в другите държави или само цените са ви същите?

За €900 в Гърция изкарахме страхотно, без паркинги, без да плащаме чадъри и шезлонги, а за храната да не говорим!

Сигурно завряни при някакви дъртаци. не се научихте да не сравнявате къща за гости с хоте. Сигурно през цялото време жените не са мърдали от печката и са бръмчали с метлата. Идеалната българска почивка!

на Хотел 7 дни със закуска и вечеря, двама възрастни и дете на 10 г за 1160 лв на Халкидики . и още по за обяд и др. по 40 евро на ден, сложи ги 800 лв, пак са колкото на лайняното ни море.... а водата хубава, топла, облусжването готино - усмихнати хора, не като нашите тюфлеци, само пъшкат и мрънкат ... и без пари да е пак няма да им отида на нашите кожодери ...

Опа фанахме недоволната мутра с празния хотел ... ко стаа бидон нема пари за цигарки ли ?

Не познавам много софиянци, които да ходят на море в България. Не знам откъде измъкнахте тази цифра, като София е най-населеният град в България. Предполагам това го смятат на човекоден. Т.е. Ако един човек е на море 7 дни, вие го смятате като 7 човека.

ама то в София, софиянците са малко :)

Така е. Лятото софиянците са си по селата.

В Гърция излиза същите пари, чисти плажове, няма блъсканица, няма цигани с царевици, няма простаци, никой не ти реже гумите, няма чалга по нощите. Заведенията са чисти, храната е вкусна, природата запазена, има къде да идеш да разгледаш, да си купиш нещо.

От Елените до Ахелой, 60% от хотелите и крайбрежните ресторанти, изливат фекалиите на клиентите си директно в морето. После същите тези клиенти, след обяд плуват сред собствените си фекалии, както и сред фекалиите на другите. Под почти всяка буна, направена последните 10-15 години има отходни тръби.

Слънчев бряг и Несебър са превзети от цигани. Вонята се усеща чак от Равда.

Това ни чака занапред.

Няма свикване с това.

Че кой луд да ходи на българското черноморие? Краят на май-началото на юни ми се наложи да отида в Поморие за едно събитие. Останах крайно разочарован! Инфраструктурата е отчайваща, един дъжд и част от града се наводни. Говоря за дъжд от 15 минути. В по-новата част няма абсолютно никакво място за паркиране. Няма дори платена зона! Единствено има платени от собствениците места. Там някои мои познати си бяха за пазили хотел, който по-скоро приличаше на стаи под наем - никакво почистване, да не говорим за чудесната канализация, която вонеше ужасно! Няма къде да се паркира да се остави поне багажът, най-близкото място беше на малко повече от километър - кой нормален ще мъкне куфар цял километър? Та паркирали те на нечие платено място до кооперацията, за да си разтоварят багажа, и собственикът като дигнал един скандал, че си бил платил - ама парите за стаите ги взима, но не може на мястото му да се паркира за 10 минути, при условие че не е заето от колата му! Цените няма да ги коментирам, бяха доста високи за това, което се предлага! За мръсотията ппо улицата и липсата на елементарно почистване също няма да говоря! След това ходиш и по други курорти, положението е подобно. Поне персоналът в хотелите е любезен, обаче ресторантът затваря в10, барът в 11 - баси курортите!

Сърдете се на организатора на събитието.

Никой уважаващ себе си българин не би отишъл в България на море. Скъпо, тъпо и мръсно. На море се ходи в Гърция. Аз на море в България не съм стъпвал от 7 години. Няма и да стъпя повече.

По въпроса за тези 5 милиона, познавам компании от 4-5 семейства с деца и баби, които правят дълги уикенди през целия август. 4 уикенда по 20 души, ето ти ги 80тина българи...

Истината е една - плуваме в лайна. По заведенията ни "обслужват" наркомани,а ни готвят гнусни цигани.

А един мормот завива шоколад..

ха-ха откъде 5 млн бре?

около 5 млн? вие сериозно ли? България е 6.5 милиона с около 2 млн пенсионери. От работещите и децата значи остават около 4.5 млн, и искате да кажете, че всички ще отидат през Август на Черно Море?

да отпишеш, че има и поне 600000 билгари в трудоспособна възраст, които не работят.

признавам, сметките са много груби, но просто няма как да се доближи цифрата до 5 млн. Не малко хора ходят към Гърция и Турция, също така.

Пенсиите са 2,400 милиона, работещите сме 1, 700 милиона, ромбовидните и турчеещите се ромбове - към милион и двеста...Ако нЕкой се съмнява и се репчи - справка в сайта на НСИ...

Нещо си се объркал - 1.7 милиона ходят на работа, работят под 500 хиляди.

населението 6.5 милиона, работещи милион, с децата и повторението и тия от чужбина що да не станат 5 милиона?

Каквото сам си направиш, никой не може ти го причини.