150 000 екостикера лепят по колите от днес, прегледът скача с до 20 лева

Преди седмица от КПКОНПИ призоваха служебния министър на транспорта да спре въвеждането на новата мярка

Обратно в новината

Коментари - 150 000 екостикера лепят по колите от днес, прегледът скача с до 20 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Миналата година ,на ГТП питам служителя на пункта защо не направите преглед да е 2 годишен ,нямало пари да се печатат незнам си какво пенсионерите нямали да имат пари да си минават колите на преглед а те със какво глупости се занимават да лепят стикери за евростандарт на колите тва го няма никъде тъпанари.

Кий ме пита искам ли чип и антена? Еко стикер ще ме следи къде ходя? Какво общо има с екологията?

Мама...та им мръсна.Да Си купят свещи с допълните 20лв

Деба ващо маме крадливо ненаситно. Всички сте едни и същи крадливи мутри.

Абе я го ду. айте!!! Никакъв стикер не слагам. Айде у лЕво !

НАЛИ БЯХА НЕЗАКОННИ СТИКЕРИТЕ ПО СТЪКЛАТА . ОСОБЕННО НА ЧЕЛНОТО, НЯКОЙ ПОМИСЛИ ЛИ ЧЕ НАМАЛЯВАТ ВИДИМОСТА И ЧЕ ЩЕ ПРЕЧАТ.

Намаляват те ... мозъка на такива като теб.....

на властта и милицията ще имат ли стикерчета,за едни джипове и астри питам,дето са на по 20на годинки

Най-големият проблем на българина е, че винаги гледа в канчето ма другият. Специално за тези 20 годишни коли, ако много държиш на стикери си има стандартно решение. Държава ще купи нови. Парите за тях обаче ще ги платиш ти. Примерно като ти направят 2000 лева данъка за курника ти, както е в Румъния например. Капиш?

ти да си купиш нова кола а не и ти да се напъваш с бавареца трета употреба да се мериш с хора които имат и могат да дават акъл

А чистачките работят ли?

Като се изсипят пред парламента половин милион собственика на коли с новите стикери и бъдещата управляваща измет (която и да е тя) ще подвие опашка...поредното бла бла.

Блясъчко мечтателника го раздаваш ... Това няма да стане отделно е правилно въвеждането на тия стикери.

Ще се изсипят колкото се изсипаха в Румъния, когато им направиха данъка 2000 лева и затвориха Букурещ изцяло за курници.

Коя Букурещ да затворили да попитам?Тая за която си чувал или тая в която съм през ден и която се отказа от затварянето на центъра за автомобили с под ЕВРО 4

Смятам , че е време да сложат и на покривите на колите стикери. За да може от космоса да ни засичат.

Може ли да си избираме лепенките да са с различни формички?

видими резултати от 12 годишното мутро-милиционерско управление

Все пак да не забрявяме и прЕносите на Дачото ФънДънКова. Пиша преноси защото ФънДънКова прЕнася парите от единия в ... личния джоб на ББ.

Скубят, това в чужбина е при регистрацията на кола нова или стара еднократно в зависимост от евро стандарта. При нас искат всяка година да печелят. Да се види кои/й взима парите на хората. А Европа мълчи, защото и ни е си мълчим.

Щом си мълчите, значи ви харесва!

Както се спомена и друт път и предупредиха, че ще има поскъпване заради няколко фактора. Притежаването на кола си оставя скъпо начинание. Който има пари, ще има кола и ще поема разходите по нея(няма как заради високите изисквания за ограничаване на въглеродните емисии в новия век), няма евтини или безплатни неща. А който няма пари за кола и поддръжка - ще пътува с градски транспорт и метрото, като по този начин ще допринесе за по-екологичен транспорт и по-малко разходи за въглеродни емисии.

против, само че си искам обществения транспорт да е адекватен, поне 5-6 граждански летища, ниски цени. С моя автомобил в момента цената за пътуване излиза точно колкото със смрадлив рейс и по-евтино от влак на км.

ЕДВА 30% ГЛАСУВАЛИ.ОТ ТЯХ ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ ЗА ГЕРБ КОИТО СА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОСТАНАЛИТЕ РЕДОВИ ЗА БСП,ДПС И ИТН. ТОГАВА БЪЛГАРИНО СИ ЗАСЛУЖАВАШ И НОВИТЕ СТИКЕРИ И НОВИТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ТОЦИ ГОРИВА И ДРУГИ И ЧИПИРАНЕТО И ДРАНЕТО ЧЕ СКОРО И Е..АНЕТО.ПРЕСТАНЕТЕ ДА РЕВЕТЕ.САМИ СИ ГО НАХЛУЗВАТЕ.ТАКА И НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ДОКАТО ВЪРТИТЕ ЕДНИ И СЪЩИ АРТИЙКИ И МУЦУНИ ВЪВ ВЛАСТА БЯЛ ДЕН И МИРА ТЯМА ДА ВИДИТЕ.АЙ ЧЕСТИТО!

Няма ли кой да уволни тези некадърници от ИААА и КАТ? Колите ни станаха като панаирджийски фургони - целите в шарени стикери. И кой ще започне да обикаля и чете стикерите по улиците? Пълни малоумници.

Шилo

Абсолютна 100%-ова далавера! Не може в 21 век да лепят стикери, баси! И стикерите за ГО и ГТП са абсолютно излишни. Така или иначе никой не ги гледа, всичко е вече електронно.

когато колите са близо една до друга, тогава този, който е одобрил закупуването на тези камери да го уволняват дисциплинарно , а Прокуратурата да го поеме и да го разкости. Значи камерите не функционирали коректно, затова ще сложим и стикери???? А като си залепя стикера на предното стъкло и на него е отбелязано най-еко групата - направо каня айдуците да дойдат да ми свалят DPF -а или катализатора.

И защо трябва да скача прегледа като и досега мереха за газове?

Когато обединиш ГЕРБ + БСП = БКП се получава че повишената цена ще влезе в джоба на един кадър на Партията , който ще печата тия стиери във фамилната печатница. Цялата гимнастика е че дадоха на човека хляб за милиони гарантирано всяка година

Еми не разбра ли, че Рашков иска да си платим стикерите. Те не са без пари човече, държавата няма да ти го плаща. Ти си го купуваш, всичко си купуваш, държавата само те глобява, така е при ДС - Рашков и Радев

Решението е още от Борисово време, така че ...

Сегашния министър отказа да ги отмени ако не знаеш! Така че каква е разликата?

Това е същото както в близкото минало ни заблуждаваха за зелена и синя зона че били необходими за да не се паркират коли в центъра и така щял да се реши проблема с паркирането и освобождаването на центъра . . . Резултата е - препълнени улици и опразнени джобове на водачите . Но нечии юридически икономически и финансистки джобове се препълват от тези зелени и сини зони . Решението - забраняване на зоните и заставяне на всички прибирали парите от зоните с посочените дипломи да ги връщат на водачите на мпс със задна дата от преди поне осем - десет години ! Плюс законната лихва . Защото целта не се постигна - улиците да бъдат освободени . Щом целта не е постигната - да се връщат платените пари и да се забранят зоните ! С тези стикери целта е същата ! Да падат пари за юристи икономисти и финансисти !

Ами аз живея в зелена зона и съм доволен. Сега си паркирам пред вкъщи, преди по е на 3 преки.

"Той подчертава, че държавата няма да харчи пари." Тия служебните глупаци от вчера вече са временно изпълняващи длъжността и да престанат да се чудят с какво още да ни натоварят нас, дето им пълним бюджета. Утре ще ни измислят още някаква лепенка с транспондер за 40 кинта, която да предава какъв цвят е колата, щото камерите могат и да не успеят да го различат, особен монохромните.

Ма това не е от тия служебни глупаци, а от онези с реда в хаоса преди тях.....

Не недоволствайте в дира,а излезте на протести срещу тези стикери!

С протести не става, пробвано е с рязане на глави- френската революция, пробвано е с разстрели- революцията в Русия. Накрая резултата е пак същия...

Точно преди 10 дни писах лично съобщение по тая тема на Facebook-а на Министерство на Транспорта. Калинките на Тиквата от там ми отговориха че цената на стике е 6,80 с ДДС а не от 6 до 20 лв ?! Това което правели сега не било нищо ново , защото и до сега можело да се връщат коли които не отговаряли на количествата финни прахови частици....! С две думи наредих им една камара причини че това ще затрудни всички и няма да изчисти въздуха ама на кратуни мое ли да обясняваш

Не ги отменят,защото печатницата на комуниста Петър Кънев ги печата! Днес чипове по колите,утре и по нас хората,толкова ли си прост народе та не се вдигаш срещу поредния ти обир?!?

Какво се чудите като живеем в държава паразит. Тук производство почти няма. Държавата съществува само от данъци, такси, акцизи, глоби, мита, ДДСта и дриги рекети. Обаче няма страшно, вчера гласувахме за демокрацията. Тия ще ни оправят, не бойте се :) Тъп народ, слаба държава!!! Цицерон

служебно правитлество=Радев=ГЕРБ=СДС=БСП=боклук

А защо само до 3,5 тона!?!? Другите замърсяват много повече , но тях няма да ги следим:)))Преди 10дена минах ГТП ,в петък питах за новите стикери и как ще се процедира с минлите преглед ,и дали са валидни само за София или за цялата страна?Отговорът на служителя , бе че няма никаква представа , дори все още нямаха налични такива стикери:)))

Тези над 3,5 тона миришат на цветя и рози и не замърсяват, ако обслужват бизнес интересите на Кро - гела. Не искаме да му ходим по мазолите, нали ? Когато бадиш по 20 лв за този стикер, ти също подпомагаш бизнеса интересите на Толупат неговите Чекмеджета. Радвай се, че си минал тънк на преглед тази година. Вече не може. Ще си спомняш с умиление за това ГТП.

Не може в средата на панорамното стакло, там имам камера!

Целта тук са 20те лв. И без това този стикер има доста кратко време на живот. и няма как да разберем дали работи повече от 2-3 дена. А и със сигурност като го напече слънцето ще спира да предава. Дай 20 лв и бегай с тия камери.

В България има 3-4 големи града в които може да има някакъв смисъл от подобна мярка (ограничения за МПС в идеалния център), но може да бъде напълно постигната чрез видеоконтрол на регистрационните номера! В останалите селца и градчета нито има смисъл, нито ще има ефект..... освен смученето на едни пари.

Ще може, ако се наложат такива рестрикции върху превозните средства над 3,5 тона.

Предполагам че това естъпка към пълно отстраняване на баракудите от всички пътища, не само в големите градове. Как ще стане - много просто. Вдига се данъка на колите непокриващи никакъв еко стандарт няколко пъти и готово. Сами ще се откажат да ги разкарват насам натам.

A камионите и автобусите, които непокриват екостандарта? Или само за граждните рестрикции, а за другите няма проблем.

Те баракудите си отлежават на постоянен паркинг пред блока и не плащат абсолютно никакви данъци, винетки, годишни прегледи или застраховки. Ако общинарите мислеха за хората щяха първо да започнат с тези недвижими собствености. Решението е съвсем просто - ако ползваш обществен паркинг и нямаш преглед, данък или ГО да ти прибират баракудата. Ако не си я потърсиш и не заплатиш всичко необходимо, за да се движи по пътищата да се дават на скраб 2 месеца след това. Но си е друго да се дере през синя или зелена зона или пък чрез поредното малоумие със стикери. Дори и за синята и зелена зона вече не искат стикери, а се оправят с номерата. Що за дивотия е това, освен поредното усвояване.

Служебният министър е турски фес, номенклатурчик, той никога нищо не е работил само е сменял борд с борд. Това ли е новото лице и политика на Радев, забелязал съм че винаги когато властта се поема от комунистите започва страшен държавен рекет върху народа. Това безсмислено маркиране на автомобилите не е нищо друго освен рекет и бъркане в джоба на обикновения човек.

ти малоумен ли си? Тея стикери се подготвят нормативно от преди повече от година. Какво служебно правителство, какви 5 лв? А на служебния министър на транспорта не му се занимава и не му пука, щото след 2 седмици може и да не е министър вече.

Това са грешни пари! Защо ще лепим стикер за нещо, което вече го има описано както в талона, така и в системата на КАТ?

Човека си изкарва парите законно и внася данъци в хазната. По-добре така, отколкото да краде.

Айде стига с тия лепенки по колите! Напъват се създадат бизнес за някой, които печата тия лепенки и после ГТП-тата да вземат 20лв за да залепят лепенка. При положение, че патрулките имат таблети и могат да проверят всичко, което искат. Чудят се какви налози да измислят и някоки да си пълни джоба.

А спрете се с тези стикери бе олигофрени, 21 век сме.

5 екостикера ама вие 5 метро диаметъра ли във всеки град смятате да правите? Искате да опашете градовете с четци на всички тия зони ли?

Какви тайни споразумения направиха за изборите тези браншове, че цените веднага след изборите започнаха да скачат.

Стикер от 50 ст се продава за 3.50 лв. Държавата не плаща нищо то винаги народа плаща кога ще се купят милиони.

Да де ама този стикер трябва да се чете от нещо? Почвай да си представяш 10 000 рамки пръснати из кръстовищата на 200 града накачулени с четци.

Още в заглавието пише, 20 лв!!!!! То да не си му роднина, та да минеш с 3,50 ???

Да не се съобразяваш с категоризацията на производителите и да въвеждаш нова категоризация е не толкова остроумно. Но тук прозира дългата ръка на т.нар. бг бизнес. Да дадеш бизнес за милиони на една другарска печатница, след като си взел друг...лепенките за винетните стикери

Я да помислим малко. Тоя човек с печатницата, дали е тръгнал да купува машини без да е сигурен, че ще си върне инвестицията ? Много лесно махате стикери и съсипвате чуждия бизнес, ама не се сещате, че като махнете стикер за 1,20, ще ви начикат стикер за 20лв. Сега по-добре ли е ? Айде пак чегъркайте стикери!

Eко стикерът не е нищо друго освен корупционен показател на къде вървят нещата. Това че се приема от горе без да се търси съгласието на народа е доста показателно за тенденциите в държавното управление.

Дебилщината продължава с пълна сила. Стикери ще лепим отново. Преди две години минахме на електронни винетки, докато в Румъния са с такива от 2008 година. Държават анямало да харчи пари! Ама водачите ще харчат. И ще е напълно безсмислено, защото никой няма да ги чете тези стикери. Отделно от това, препрограмирането на стикера става за 5 минути. Егати паразитите!

Махнал си стикерите, ама Петър Кънев има печтница да изплаща и да си връща инвестицията, а и отчисления е обещал нагоре. Та, не си му направил много добро, като си му махнал винетките.

Не бойте се и чакайте поредната брадва 2024 г.... Еврозоната която Швеция, Унгария, Дания, Швейцария, Чехия и др по богати от нас не искат.. Ще ни довърши тотално

И кое му е лошото на това да ви довърши рашките подлоги живуркащи на копейки ?

Павка, разходи се до съседна Елада и питай какво стана когато приеха Евро-то. В Италия просто махнаха 000 от цените (Тогава 1000 лири си бяха 1 DM), а заплатите - по курса. И спестяванията на хората.

Браво! Така трябва да се прави! Стадото трябва да се дои постоянно. То с тая ПЛАНдемия, що пари се излапаха. И еврейски "подаръци" (разбирай кредити). Нали трябва да се връщат?!?! От тук процентче. От там проценте...Пък и чекмеджета различни има. Какво значение е чие е чекмеджето?

Не така колеги. Не сте прави. Ние сме европейска страна и спазваме евронормите.

Къв европеец си бе цървул. От Европа взехте само едон гол Гей парад

От цялата работа разбрах, че камерите не могат да ни засекат като не спазваме дистанция. Вече да не се чудя защо някой дебили се завират в бронята ми, сега всички дебили така ще правят. Втората констатация е също интересна. На тази система импулсната мощност трябва да се бая голяма, за да предизвика отговор в чипа и той да може да излъчи що годе сигнал за хващане. Добре де има хора със спейс мейкъри, те да не се возят в колите ли? Това не е едно и също нещо да облъчиш банкова карта от 5 см и нещо от 20 метра. Второто да ти отговори се иска да бъде облъчено с бая W импулсна мощност. Аз залагам на мощност колкото голяма микровълнова фурна.

Целта е да ти бръкнат в джоба и да ти върнат портефейла с касова бележка за 20 лв. НИКОЙ не го интересуват твойте емисии. Като не ти се чете чипа, ще минеш пак на ГТП да ти сложат втори за още 20 лв. За превозните средства над 3,5 тона също никой не го интересуват емисиите, защото Петър Кънев си има бизнес който ползва бусве. А и не искаме да настъпваме Киро Гела по мазолите, нали ?

Ко си писал ве мой

"Спейс мейкъри"?! Това някъква нова професия за космоса ли е? Или имаш предвид "пейсмейкъри".

А ди ве 36 човека разбраха ти не .

НАЧИ очаквайте и нови данъци на возилата... Пфу не се наядохте мамето ви алчно 300 пъти да сте проклети

Не разбрахте ли че ВСИЧКИ политици се грижат САМО за тях и за техните хора в ултра тежката бюрократипна машина от паразити на държавна служба Та затова се чудят и мислят откъде да докопат и последните парици на раята за да не им изстинат местата с хубави заплати, премиални, командировки и пр. А паразитите са близо МИЛИОН. Добавете 2 млн пенсионери, мангали, деца .... И какво остана... На 1 РАБОТНИК има закачен1 1 СЛУЖИТЕЛ

Прави успешен бизнес, слагай отчисления за Чекмеджето! Това е бизнес модел - когато на шефа Чекмеджето е добре и ти си добре. Вижда ти се сложно ? Иди паси овцете тогава!

И Радев и Слави ли имат чекмеджета, е що ревахте тогава? То май ще излезе, че за който и да гласуваш все чекмеджета има! Къде е новото?

Ще лепим още един чаршаф на предното стъкло! След като е с чип и антена, защо не е просто една кутийка в колата ами трябва да лепим по стъклото какво ли не! Направо да пускат регистрационните номера да ги лепим на предното стъкло щом не могли да ги четат по-ниско!

Когато Петър Кънев си направи фабрика за кутийки, ще слагаме и кутийки. Особено ако му е обещано да си изплати печатницата до 2023та. Кой каза, че Толупан не си държи на обещанията към тия, които му се отчитат?

Добре де щом става въпроси за пари да печата талони за цигари, алкохол и да се миряса. Цялата заплата на наркоманите да я направят на талони.

Са пак ли Бойко ви е виновен? Изглежда си пропуснал статията, че новия министър отказа да премахне стикера!

Момата от Самоков ще ми гарантира ли с колко ще спаднат замърсяванията като си платя този нов данък и ако не се случи ще си подададе ли оставката?

Има ЕДИН печеливш от цялата тази “ работа “: Петър Кънев, който печата в своята си печатница ДЕМАКС - ВСИЧКИ: бандероли, стикери, лотарйини билети и др. И макар още през 2011 шефа на застрахователния надзор да ни обеща отпадането на ГО винетката -тя ВСЕ ОЩЕ е ФАКТ! Но и от агенцията по храните са се наточили да въведат и стикер за МПС-та превозващи хр.стоки!?! Възниква основателно въпроса : защо са регистрационните номера на колите !?! печатница ima strahotno lobi !

Ma гледайте ги кавалите обещават цена за едно кафе пък накрая въвеждат за цели 7. Та и с € така кото ви обещаят умножете го не по две , а по 7.

Случайна ли е датата ? Защо не е преди изборите и купено-продадения вот? Още им вярвайте и още си гласувайте за поробителя!

И сега ако няма бунтове значи за нищо не ставаме.

Не ставаме! Виж резултатите от изборите! Ставаме ли ?

Да ни е честита новата власт. Ура, другари!!!

Баце Боце имаше да връща услуга на Петър Кънев. Сещай се каква услуга му е правил.

Нагли крадци как един път някой не влезе в затвора