15 професори поискаха скок на заплати и пенсии

Инициативен комитет предлага референдум по този въпрос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ППМ

Кремиковци. ЦСКА. Разследван за 29 милиона, които в последния момент стават 9 милиона... Трябва да има референдум за изгонването на Томов от България. И по-далече.

Това не е никаква новина, ако погледнете какво става в държавата последните години ще разберете, че повишаването на заплати и пенсии е неизбежно, и то е продиктувано от чуждите фирми които навлизат на нашия пазар на труда. Не ме разбирайте грешно , не казвам че те произвеждат реален продукт като например коли или самолети, но те предлагат добри условия на работещите , само се замислете едно счетоводство на голяма компания базирано тук се нуждае от 200 до 300 работника както и да го погледнете, разбира се те знаят че тук се плаща по-малко за труд НО много важно НО , конкурентна фирма също изнася счетоводството си тук , а сега тя също се нуждае от тези 200-300 работника , хопааааа няма ги, защото те вече работят при конкурента Е съвсем логично им се предлагат по-добри условия и някой се местят, а загубилия работна ръка веднага реагира и търси да запълни загубите КАК с по - добри условия разбира се . Ами това си е пазарен механизъм с нищо не зависещ от г-да учените , ТЕ обаче може да сверят часовника на държавния сектор защото той изостава логично , не е конкурентен и толкова гъвкав. Само дето г-на от снимката не знам дали някога е бил в положението на първите НЕ МИСЛЯ, а това е следствие от дивия преход който даде шанс на едни да се превърнат в мулти милиардери и други които потърсиха шанса си извън страната , успели или не хората извън страната не можем да ги виним , никой не е длъжен да носи на гръб старата върхушка и е свободен да си търси реализация на всякъде по света. Да се върнат ........ да първите може и да го направят на достолепна възраст НО децата им .... възпитани в духа на друга държава не ми се вярва, загубените поколения няма да се върнат , ако се направи нещо поне тези които сега напускат да се замислят ще е добре , но това е комплексен процес който изисква ОГРОМНИ усилия от страна на всички, и с лъжи не става една , две години ще ги по прелъжеш и като се усетят пътя им е отворен. Лупи е вече обществено изхвърлен от съзнанието на хората, даже и не знам какво прави последните няколко години, сега някой го изровил от нафталина да хвърля предложения които така и така ще се случат.

намаляла е столкова за сметка на циганите. за това не можете да вземете властта с ДПСту.

Я-а-а-а, Лупи! Носът му още е червен от...недозамезване... Та по какво беше "учен" този "професор"? Боже колко акъл в тази малка глава! Какво ли не пострада от нея - то Кремиковци ли, то ЦСКА ли, а сега и псевдонауката! Нагли, изпаднали от живота недоразумения...

ЗАБРАВИ!–Евролевицата ?–А професор трябва да е по ПАРАЗИТОЛОГИЯ, като един от главните ПАРАЗИТИ на държавата.

Какъв политик и какъв учен е този мошеник от снимката? Съвсем ни взехте за идиоти.

Чета коментарите тук и се питам дали наистина толкова тъп народ е останал в България. Толкова тъпотия, ужассс... Някой може да направи живота по-приемлив, но понеже е "професор", значи е боклук. Смешно е и е жалко. Дори имената на професорите не ги знаете, ама плюете комплексарски. Някои са преподаватели в Америка...

80% дебили. Останалите сме пенсионери.

Само мошейници могат да се хванат да играят с Томов.

Че много хора ежедневно напускат България е вярно, но никой, най-малко пък ББ, е виновен за това. Ние просто сме си едно назадничаво, примитивно племе от примати, които не знаят и не могат, но искат. Причината е в родителите /главно майките, разбира се !/ и, особено, бабите, които от рано насъскват децата да емигрират, и това е мотивирано единствено от безгранична лакомия за пари. Прави бяха комунягите - щом си напуснал България, ставаш невъзвращенец, и за теб няма допускане обратно. Стой си в чужбина, където си избягал, и си бъди измекяр, щом това ти е вкарано в ценностната система. Малкко е височка цената - като измекяр си по-голям нещастник от последния клошар, но така е - за всичко се плаща.

Баща съм на емигрант, който никога няма да се върне. И знаеш ли защо? Защото тук работи къртовски 15 г. и нямше никакъв шанс да помръдне. Защото това е държава на бандити. Който не краде няма шанс. Там е добре, с положение и семейство. Ти умнико полуграмотен си седи по форумите и мечтай да забогатееш като търкаш картончета.

Иди при "успелия" си наследник, ама постой там някоя и друга година, ориентирай се, и тогава се прави на майсторче. Не се осланяй на това което ти казва наследника по скайпа или като дойде тук, защото той, както всички измекяри, се хвали, за да не си помислиш че всъщност не е успял, а тежко се е на . рал. Аз съм бил в чужбина дълго време, бил съм сред измекяри, изслушвал съм техните оплаквания съпроводени от тежки горещи сълзи и съм добре запознат с измекярската участ, така ее не съм нешастник щом не съм станал измекяр. Нещастникът май си ти, с наследникът си измекяр.

Да не забравяме,че преди да окраде Кремиковци и ЦСКА,Лупи беше заместник премиер и "оправи" държавата-"вервайте"му

Видима Идеал Стандарт е негова лична заслуга и цял град се храни с работата в дружеството. Иначе съдът ясно го каза в решението си, че след осем /8/ години съдебно производство - няма вина.

Професорите добре. Ами Лупи какво прави там? И на мен ми се струва несериозно да се прави референдум за 50% увеличение за 3 години. Предлагам направо по 200% увеличение всяка година. Сигурен съм, че подавляващото мнозинство ще гласува с "да".

Не са три години, а пет години - 2018, 2019, 2020, 2021 и 2022. Затова 50% за пет години е нищо.

С тази нискааа производотелност на труда и слаба трудова дисциплина и тия 10%-годишно -за ръст на заплатите -са мнооогоо...!?

А пари откъде ще вземеш за тия 200 %

Лупи бил жив,бе?!

AlekoM

А кой ще плаща г-н Томов? Как да стане така? Обяснете, моля!

Ясно ,че България вече не е Държава,но затова не е виновен само Борисов. томов ти от кои си?От престъпниците платили на кривосъдието ,за да са на свобода.

Дир, какво се занимавате с тоя паляк?

Не разбрах кои са професорите, но не мога да се сетя за нормален човек, който би искал по някакъв начин да бъде свързван с лицето Александър Томов, известно и като Лупи.

Избори ли наближават - то и ЛЪЖЕпатриотите предизборно обещаваха високи пенсии и заплати, но като се докопаха до властта забравиха обещанията и увеличават само депутатските, министерските, премиерските и президентските?

Лупи, как ще се казва партийката ти? Евролевица? Това вече го използва ... хайде този път да сте ЕвролевАцИ, много ще ви отива!

Всъщност тези 50% увеличение на заплатите до 2022 година е адски малко. Това прави по около 9% увеличение на година. По-нормалното е да се иска 50% увеличение всяка година, а не за период от 4-5 години. Оставям настрана въпросът, че всяка инициатива, в която участва Ал. Томов е компроментирана.

на раслите в комунидното минало няма как да налееш в празните тикви,че държавата не дава заплатите(не говоря за държавните служители) и като искате повече пари говорете с шефовете си а ако не дават,свят широк....пробвайте се колко знаете и можете

То пък едни професори!! Повече са от студентите. Едно от лесните неща в България е да се кръстиш професор

Президентът да избирал ЦИК.Задкулисието пак активира титулованите си мекерета.Уж по-високи заплати и пенсии,а "моралния" Радев да избирал ЦИК.Откакто Радев за един дребен инцидент с баща му искаше да се загасят прожекторите и злобееше и прикриваше,вече не може да бъде"СТОЖЕР НА МОРАЛА" като президент.

...Ееее Не ...-нека математика-М.Константинов-човека на ГЕРБ,ДА МАНИПУЛИРА ИЗБОРНИЯ РЕЗУЛТАТА НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ,КАКТО ДО СЕГА...!?

Оправен човек е Лупи :-) Оправи Кремиковци, после - ЦСКА, преди това - СДС-тата... Сега явно е ред на БАН, икономическото положение и раждаемостта :-) Маймуна...

Пфффф, тъкмо го позабравим и пак изпълзи този мошеник и крадец. И сега - усети, че наближават избори и пак търси балъци да му повярват.

Когато се проведе национален референдум за суспендиране на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", която вече 30 години ни изтребва с ХУМАНЕН ГЕНОЦИД, едва тогава ще се подобри жизнения мизерен стандарт. Аз се моля Господу, по-скоро да "щракне" 200 трильонния доларов дългов капан, за да може джендърска България да се еманципира от "великите сили". За сега съм сам дето "криво" се моля, ДРУГИ НЕМА и затова е статуквото аластбетон (покерджийски термин)..

са тези измислени професори? Та нима забравихме как се ставаше професор, доктор и т.н. след 1989 г. - малко пари на университета и на правилните хора и академик можеше да станеш... На Лупи не му ли стигат парите от ЦСКА, Кремиковци, депутатстването, алчен, та знае ли се...

вярно е, че заплатите на професорите и доцентите са смешно ниски. Вярно е и че като започнаха да се самотитуловат във висшите училища-който става и не става се накичи с титли и звания. Я един Одит и да видим кой кой е и да връщат дипломи, а тези, които са качествени да вземат европейски заплати

Този така наречен "политик и учен" онзи ден пътуваше в бизнес класата от Доха към София. Очевидно се връщаше от екзотична почивка някъде из югоизточна Азия. Вярвайте му, че мисли за вашите заплати и пенсии.

Въпросният професор Томов е избран от главните инвеститори на проекта "Пътя на коприната", свързващ Китай с Европа, за главен икономически съветник. А китайците хич не са глупави... Дано успее да доведе по-голям инвеститор.

Младите напускат точно заради такива "професори" като теб!

Каква му е специалността на учения Лупи? кражби и далавери? Тайни служби и манипулации? Защо изобщо тези мухъли са по медиите?

Този ли наглец и отявлен червен крадец Александър Томов е организирал "професорите"(пиша ги в кавички,защото ги произвеждат на килограм без почти никакво покритие),а аз мислех,че е в затвора и за това никакъв го няма.И от къде на къде "професорите"ще искат червеният ни президент да назначава ЦИК и предлагат не реални увеличения на пенсии и заплати.Да започват гладна стачка и без това от тези "професори" няма никаква полза.

че столетницата пак е призовала старите вълци.

"Александър Томов, политик и учен" Най-краткият и смешен виц днес в ДИР.бг

Този крадец и разсипник, на всичко до което се е докоснал, още ли продължава да го играе някакъв си?

КъФ тоо скок 50% бе, поне 50 пъти трее скочи почасовата ставка и тогава ш си говорим.

От коментарите се разбира, че България няма бъдеще. Този факт се осъзнава от все повече хора, които емигрират поради множество причини. Доходите са само една от причините. В България липсва дългосрочна държавна политика, която да се следва от всички правителства. Няма политика за развитие и за подпомагане на бизнеса, няма политика за намиране на пазари, няма политика в здравеопазването и образованието. Хората имат нужда от допълнителни квалификации, за да са конкурентоспособни, но в същото време не могат да си плащат сметките. И естествения резултат на всичко това е населението да се преселва в други държави. Наскоро някакви международни експерти говориха по въпросите с ниските доходи в България. Споменаха, че доходите в България са по-ниските от доходите в някои градски части на Китай, което по техните думи било много притеснително. Когато населението стигне определена бройка, кой ще плаща пенсиите?

ами пенсионерите започнаха да се замислят КОЙ ще им плаща пенсиите след като те всеки път си гласуват за БСП а чакат от другите пари-повече станахте от работещите а и с мангустите вече става нетърпимо да ви храним а вие да ни храчите та наистина идва време разделно-или вие ще поумнеете или ще ставате вегани

Първо взимаме власта. Второ, Ромен Гечев премахва валутният борд, трето вдигаме заплатите и пенсиите със 100%. Четвърто обираме няколко банки и/или пенсионни фондове. Пето сдаваме власта и се изнасяме ...

ГЕРБ в момента са на точка 4!

ако бяха на т.4 сега щяхте да сте като босия повечето а другите да са на вечна почивка

Др. Томов!!!– ТЕ капиталистите все са червени?- КАжете им да плащат, добри заплати на работниците си ? –А не като В. Арабажиев да крадът държавата не плащайки заплати и данаци???

Александър Томов - НОУ КОМЕНТ!!!

ТA|||АЦИ са сега, когато го реализират бая * ще е!

Това част от новата "визия" за България ли е!?

Заглавието хубаво, но когато видях снимката ми омекнаха краката...Да ви таковам и професорите...

и помнете, цесека това съм аз!

Що за тъпотия: '15 професори поискаха скок на заплати и пенсии' - все едно ако не си професор няма да се сетиш да поискаш повече пари. Благата се създават от икономиката, държавата само ги разпределя: къде по-добре, къде по-зле. Иначе, референдуми (допитвания до народа) за икономическа програма за увличаване на доходите се правят редовно - наричат се парламентарни избори.

с наука и технологии, но не от нашия социалистически тип - учени станали само, за да изглеждат престижно.

Инициативен комитет начело с мошеника Лупи,който съсипа ЦСКА,който съсипа,какво ли не,точно тоя ще реве за повишение на заплати...

Това са на БСП инициативните комитети оглавяване от стари мошеници!

Ето зарди такива "професори" и "политици" младите напускат България! Простете, но си мислах че този е в затвора.

То баш пък Лупи да иска тези работи ? До там сме я докарали..

Към днешна дата сме номер1 в Книгата на Гинес по брой на професори, на генерали и адмирали... Също и на брой на т.н. университети. Смешно, жалко, нелепо... Нито имаме академична реалност, нито армия, но професори, генерали и адмирали са в пъти повече от нуждите на топящата ни се нация...

Ама вие сериозно ли? Наричате Сашо Апашо "учен"??!! Ако тоя мошеник минава за учен, жалко за българската наука и образование. Ама че гавра...

Увеличението на заплатите и пенсиите може да доведе до икономически растеж. Пенсионерите няма да изнесат скромните си пари в офшорни зони, а ще си купят български храна и други продукти от пъреа необходимост. Така ще се увеличи оборота на българските производители, приходите от ДДС, а и фирмите ще имат пари за да инвестират за увеличаване и разширение на производството и обогатяване на асортиментната структура.

по-вероятно е да ги хвърлят през балкона на някой мангал тия увеличения

Вече до такава степен е измъчен този народ, че наистина не ме интересува КОЙ дава предложение за справяне с икономиката - стига да е възможно за изпълнение. Да, този човек има много грешки, но трябва да се започне от някъде.Тука плюещите имат ли някакво друго предложение и започнали ли са правят нещо по въпроса?

Абе Лупи и той ли професор стана?

Чакай те малко, точно Томов да се на вира и да иска,каквото и да е, е ужасна наглост. То няма по-некадърен комнист от него и по-голям неудачник. Тоя и пет стотинки не е заработил или заслужил през целия си жалк живот.