133 млрд. долара на година в чист водород ще ограничат глобалното затопляне до 1.5 °C

Иновациите в технологията на електролизерите са от решаващо значение, се казва в доклад на Международната агенция за възобновяема енергия (IRENA)

Обратно в новината

Коментари - 133 млрд. долара на година в чист водород ще ограничат глобалното затопляне до 1.5 °C | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умниците, които са против - как според вас ще се издържа икономиката, като след 40 години свърши газа и нефта? Дори да пренебрегнем глобалното затопляне, тия ресурси, които ползваме в момента са изчерпаеми. След като имаме възможност да изградим бъдеще, което няма да зависи от изкопаеми горива, защо да не го направим? Трябват сериозни инвестиции, но резултата накрая ще бъде евтина неизчерпаема енергия, която не замърсява околната среда. Ако продължим, както до сега ни очаква несигурно бъдеще, разрушен климат, замърсена околна среда и огромни разходи за енергия, когато започне да има недостиг, което ще се случи съвсем скоро. Да не говорим, че няма да сме зависими от Русия, Арабите, Таджикистан и не знам кой още.

Ало, редакторчето ! Още ли не са ти казали че няма глобално затопляне ?? Вече има "климатични промени" , това е следващото зло с което ще се борят онези дето ни "спасяват" от всякакви кризи.

yasch mi xuja

"... ще ограничат ... до 1.5C" ... Предвид нефелните модели, които систематично "прогнозират" затопляне в пъти по-голямо от реалното, е доста вероятно 1.5С да не се случи без никакви опити за ограничаването му. А че някой иска да лапа много, плашейки ви, е съвсем в реда на нещата. Децата ги плашат с приказки, за да слушат, възрастните -- с други "приказки", пак за да "слушат"...

В Западна Европа никнат като гъби зарядни станции за водородни автомобили. Даже и в Полша и Чехия се строят четири в момента. А и все повече хора си купуват автомобили с това гориво, което е с нулеви емисии, зарежда се за три минути, а ти осигурява 600 км. пробег градско и до 900 км. извън града!

По еко далеко място от мисълта за водородна икономика не се е появявало. Килограм минуси срещу един градус ЕВЕНТУАЛНО незатопляне.

Само че електролайзерите използват катализатори за да получат заряди, протони и електрони, от водата. А за сега работещи са само родиеви катализатори. Франция почти изчерпа родия в Южна Африка. Родий няма много по земята, освен в Русия пак. Едни такива "дребни" подробности все убягват на великите политико-икономически западни анализатори.

Еми хайде, Зеленски каза, че войната му струвала 530 милиарда.

Абсолютни глупости! Нямам какво повече да добавя към тези нелепи лакърсии!