Коментари - 1200 лв. чиста заплата трябват за нормален живот, изчисли синдикат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали? А относно знания и умения нещо?

400 лв - бензин 600 лв -уйски 200 лв -бадеми Те парите свършиха! Ама аз гладен и без ку*ви ли да стоя бе пичове от СКНБВРК ли там кво сте? Това е геноцид!

че има и пенсионери2

НИ ВА ЛИ Е СРАМ ,БЕ,МАМИЦАТА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА?

Става на въпрос, че трябват МИНИМУМ 1200 лв. за да си покриваш нормалните човешки нужди. Колкото до "знанията и уменията", то виж управляващите какъв МОДЕЛ за подражаване на "знания и умения" са и после се направи на интересен. Специалистите ги изгониха отдавна от България. Останаха крадците в болшинството.

Ааа на готово, нали? Еми обучи си персонал и го уважавай, та с кеф да ти изкарва хляба, докато си пушиш пурата.

Ако това са ти чисто парите, които ти остават, след като си платил наеми, кредити, осигуровки, телефон, храна, сметки... но дори и в такъв случай си е живуркане.

Това просто не е вярно. Поне що се отнася до София,предполагам и др.големи градове. С темпа на бясно увичаване на издръжката на дома -топло,ток,вода,цените на храните и разходите за транспорт. Кое е критерий за"нормален "живот!? Умерена подмяна на гардероба,поне 10 дни в годината почивка,някоя и др.екскурзия,книга,кино,кола под 10 г.? И с две деца......

1200, мама е евро...или по две.... Особено в Сф, особено ,ако имаш семейство. Да не говорим за кредити, задължения, почивки и други "луксове". Когото заблуждавате? Тези, които са "сметнали" сумата, с толкова ли се справят? Вероятно да, но на седмица, не на месец

какъв е проблема тогава? За миналата година НСИ -то отчете 1150 лв средна заплата за България! Какви 20% получавали 1200 лв, какви 5 лв ? Излиза, че най-малко 50% от българите трябва да си живеят охолно със по 1400-1500 лв, а другата половина да го духат със 600-700 лв. Да, ама сметката пак нещо не се получава!! Примерно, фирмата е с 9 работника и един собственик-шеф.Шефа е заделил 12 000 лв за заплати. На работниците дава по 600 лв, а на себе си-6600 лв. Пита се в задачата, колко е средната заплата на фирмата и тя доближава ли се до критериите на синдикатите?

А нашият Суджуков ще въвежда еврото. В ЕС работят за 20 евро на час !!!!!

1200 лв е минимумът - т.е. за хора без знания и умения - бачкатори. Хората със знания и умения трябва да търсят най-малко 2000-2500 и нагоре.За да можем да стигнем поне оня стандает на живот, който имахме през 2007-2008 година!

И.ал съм ги у пенциите.

От доста време имам неприятното чувство, че синдикатите са забравили същността на задълженията си и съществуването си. Явно по някакъв начин са решили или са заставени да изпълняват тъпанарско присъствие в тричленките за узаконяване на отнемането на социалните придобивки на хората. Не говоря само за правата на бачкаторите, а и за забравилите се уж следно ниво мениджъри, продали се за жълти стотинки.

И какво Му е нормалното с 1200 лв. ? Дрехи втора употреба , имитиращи храни , икономичен клас кола и жена !

Прави разлика между КОМУНЯГИ и комунисти. Няма НИЩО ОБЩО!!!! Тук пълно комуняги.

Според тях най-богатите 20 процента от населението получават 8,2 пъти повече от най-бедните 20 процента. Абе това да имаш месечен чист доход от 2500-3000 лева например богат ли те прави? Какви са тези изцепки на профсъюзите.

Според мен има в момента галопираща инфлация ,за която не се споменава и дума!!! Това е причината за проблема на пенсионерите с 200 лв. пенсия,които иначе нямат грижи за прехраната си:))))))))))))))))))))))))))))))))

Глупости! С 3 бона на домакинство месечно в София, дори и семейството да е 3-членно а не 4-, обикаляш като голтак, зяпаш витрините, и веднъж месечно ходиш на ресторант. За почивка при тозидоход - моооже - за 7 дни на бунгала или пробита квартира в Царево.

Некои другари построиха комунизма с капиталистическите лопатета и сега боравят със средно претеглени величини както им е най-угодно. Давам пример: 3-ма другари във висшия ешалон на швейцарска фирма за текстил визмат на месец заплати към 50 000,00 лева / човек - петдесет хиляди лева на човек, да се разбере правилно. 200 работници взимат към 1000,00 лева / човек - хиляда лева на човек. На месец средната заплата начислена/изплатена в дружеството - да го наречем Балкантекс е към 1 724,18 лева. Проста математика - боб с наденица. Шефе и да оставиш малко от наденицата ...

Това си го избраха болшинството, както някой каза замениха здравеопазването със секанд хенд кола, образованието с кока кола.... и бачкат яко за благото на шепа хора с бентлита и т.н.

1200 лв за провинцията и 1539 лв за София,това е минимума за нормален живот! 90% от населението не получава такива заплати! 90% от населението живее в тотални лишения! Масовата заплата в провинцията е 600 - 700 лв,а в София е около 1000 лв,които са напълно недостатъчни за нормален живот! Докато работодателите се оплакват и от 20 000 на месец чиста печалба и постоянно реват,че нямат пари,но си живеят охолно на чужд гръб! В България,като попиташ за увеличение на заплатата си своя работодател и той изпада в някакви депресии и ако не се стигне до напускането ти най много да ти вдигне заплатата със заветните 50 лв,а след това увеличение това ти се натяква с месеци,а работодателят вие на умряло,се едно ще фалира... Бг работодателите явно страдат от болестта алчност! Някой са си купили всичко,което може да се купи с пари,натрупали са в банките огромни капитали и пак продължават да не искат да вдигат заплатите въпреки,че виждат,че губят работници и по този начин си унищожават бизнеса,че и държавата не върви на добре... Без хора тази държава няма,как да стане по добре,за да се задържат хората тук трябва да се повишат доходите им,а доходи се вдигат с увеличено заплащане на труда на сегашните цени!

Ако 20% взимат по 1200 лв, и други 60 процента взимат по 700 лв., значи, че има едни 20% дето взимат по 10 000 лв., например... Какво му е сложното да получиш средната 1200 лв..?

Като са достатъчни 1200 лв. и с тях се живее НОРМАЛНО , защо на депутатите заплатата е 4000 лв. !? Те ненормални ли са ?

След малко дежурените социологически агенции на властта ще ни осведомят, че средната заплата в България е 2500 лв и проблема е решен....А глада и мизерията си остават за ваша сметка..ония горе източиха една тлъста банка, сега могат и 1000 години да живеят, плюскат и дебелеят без да стават от леглата

М да ако хляба е 0.5 лева ако доктора е безплатен и не се налага да си доплащаш Ако банките обслужваха интересите на потребителите а не се опитаваха да ги ограбят абе още 1001 ако та и с 600 лева щеше да се живее За съжаление се събуждам и ми искат 5 лева задето дишам

1200 лева чиста заплата е постижима в София. А в останалата част на държавата...

Съгласен и приветствам, но само да отбележа че майка ми получава 155 лв пенсия. Да, има и такива пенсии. Не и стигнали 1 година и няколко месеца за някакъв стаж и получава 155 лв.

Истината е малко по-проста: в София с 5 бона на месец на домакинство някак се кърпи и живее. Всичко надолу от това е мъка и компромиси.

1200 лева са крайно недостатъчни за живот в град като София. 2500 е по-поносимо, но пак с многооооо компромиси. Както са писали и по-долу, 4 членно семейство живее ПОНОСИМО с 4-5 бона на месец. Всичко друго е мъка и то голяма.

Двама сме на по 30 и живеем под наем в София и караме 2 коли - общи чисти доходи 3000 лв на месец и не се лишаваме от Нищо, всеки ден по 1 ядене в ресторант, останалото се готви вкъщи, като се спестяват общо по 800 лв на месец, без никакъв проблем-може и повече. Тоест, остават средства и за евентуално дете. Всички казват, че 1500 лв/човек са малко!? Не разбирам.. Разбира се, не караме чисто нови коли /15 годишни са/, нито сме с нови дрехи всеки месец, но нямаме и кредити, ходим на ски, на море, караме колела, обикаляме България и Европа - не разбирам, защо на другите не им стигат.

Щото имат и надбавки за комисии, пътувания, срещи с избиратели, консумативи и 1000 лв неотчетни кеш + пари от партийната субсидия, които варират от 1000 до 20 000 на месец, според нивото ти в партията!

Редник Киро-Гела каза, че са 600 лв. Той ги определя тия неща, а не некакви импотентни синдикатчета тарикатчета

Браво на тези синдукату! При ниските цени в БГ как така се изчислява съма, необходима в една заоадноевропейска сррана????

Ама ти колега, явно на обяда в обедната почивка през делничните дни му викаш "ходене на ресторант". И не знам какво си пазаруваш за вкъщи, но една нормална вечеря у дома, с бутилка вино, излиза около 30 лева

Аз работя в столичен мол. Ако не си нося храна от вкъщи, месечно само на работа ми отиват 400лв да ве наям. Кой и как прави останалитв изчивения ,е тъмна Индия,но човек за всичко трябва да се стиска,за да му излезе сметката на края на месеца.

Съжалявам, но за вечеря не пием по 1 бутилка вино. И да, за мен, яденето навън на обяд в ресторант е 1 ядене в ресторант. И през уикенда е така. Но за не повече от 10 лв на човек. Снощи вечеряхме в Хепи суши с 2 бири - това беше 30 лв - не знам вие вкъщи какво ядете за 30 лв., макар, че бутилка вино е 10 лв., та е възможно, ако сте четирима :)

А с 10-15 бона на човек, 4 човека - 60 000 едвам вързваме двата края. Мисля, че 100000 е най-оптимално!

Няма да те разберат!

Значи 2000 ви стигат на месец?! Наем - 500/600 лева поне! Консумативи - ток, парно, телефон, вода и т.н., поне още 200, 2 автомобила - гражданска, винетки, обслужване, бензин, поне още 300 на месец. Ядене в ресторант - 30 дни по 20=600. До момента стават 1700 лева. Не включвам козметика, перилни препарати и разни други такива. Ами подаръци за рождени дни или други поводи? Ами пари за зъболекар, за дрехи, за разни извънредни нужди като ремонти, нови уреди и т.н.? Вие сте направо магьосници.

Само, ако са приложими тези знания и умения. Много са завърлишите някакъв си университет, който ги е натъпкал с остарели и неприложими знания.

Под наем-минимум 600 лв: Две коли - месечен разход на кола средно по 200 лв общо 400 лв: 30 дни в месеца на ресторант по 20 лв на ден =600 лв. За готвене в къщи, дори само за вечеря и закуска по 10 лв за 30 дни=300 лв За дрехи средно на месец 100 лв =200 лв за двама За ток, вода, парно , телефони,телевизия около 300 лв средно за двамата: До тук станаха 2400 лв... Ако с останалите 600 лв успявате да "обикаляте България и Европа и да ходите на море и планина" значи сте нещо уникално! А ако на тези 15 год . коли вземе та се счупи нещо за 300-400 лв ремонт, или пък се наложи да си сложиш някой мост на зъбите (няма да стоиш вечно на 30 год) тогава какво правим?

Прав си Цоки...но това няма как да го обясниш на хора които си пръскат заплатата за лотарийни билетчета, цигари, ефбет и черно "джони" ...щото нали - да не сме клошари...

и там е постижима- моята е например 1100 чисто.И в средно голям град/90 000 жители/ се живее прилично. Не издържам вече студенти всяка година ходя на две почивки + екскурзия в чужбина.

Благодаря за разчета - спести ми го. Както виждаш остават пари.

Естествено, че ще си носиш. Какво мислиш, че правят служителу и работници в западната част на Еврооа?? И те си носят. И това е нормално. Ненормалното е, ако тръгнеш да търсиш ресторант или МасДоналдс. Изобщо като чета коментарите тука оставам с впечатлението, че под средна класа в БГ се разбира ниво на стандарт, което е доста над средното.

само тази новина е достатъчна.... и е ясно колко са "независими" синдикатчетата... в Пордим 1200 лева може да стигнат.... , но в България абсурд.

50 лева за храна за един човек се изправят за 3 дни без да се взима нещо специално, пуф и ги няма. Иначе може да изкараш с две кисели млека и един хляб 3 дни ... въпрос на сметки. 10 лева на човек в заведение е смехотворно ... защото в нормалните/лицеприятни заведения с читава кухня една супа е над 3,00 лева. Беше 2,00 преди година ... инфлация мамка й.

От някои коментари по-долу човек може да си извади заключение че българите са мизерници от където и да го погледнеш. Но управляващите точно на такива мизерни индивиди разчитат за да могат да си въртят далаверите на техен гръб. Но така е българите си заслужаваме управляващите.

Ако имаш две деца няма да ти остават, защото дрешки и обувки постоянно се купуват. Дават се пари за играчки, училищни пособия, лекарства. За бебенцата да не говорим памперси, храна и т.н.