17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъск няма нищо. Всичко е в активи и акции. Щото ако имаше пари в брой в банката, държавата щеше да му наложи данъци. Съпоставим с печалбата му. Но понеже дирниците пишат само за "печалба", явно данъци няма, защото става въпрос за АКТИВИ на фирмата. Затова всички пари от Света искат да са в САЩ- защото вложени в бизнес не се облагат с данък печалба. Когато някой започне да осребрява бизнес дейността си в САЩ....тогава IRS(Данъчните) започват да се интересуват от тези печалби. Днес реално Мъск е най-богатия човек, като СЪЗДАТЕЛ на РЕАЛНИ ПРОИЗВОДСТВА. Докато Безос е собственик на интернет ДЮКЯН. Безос няма реално производство а печели от комисионни, че си предоставя ТЕЗГЯХА за всякакви боклуци от целият свят. Безос има реална конкуренция от Алибаба(платформа на реални директни производители, дори от САЩ) и eBay (същия интернет FLEA MARKET (битак).

НЕ Е "спечелил"! ЩЕ "спечели", АКО (когато) си продаде акциите, чиято продажна цена се е вдигнала. Аман от Гьобелсовски новини!

Дайте да му завидим, че да ни стигне и нас :)

Пълен шийт. Обратно изкупуване на акции по 5 пъти по-ниска стойност от пазарната. Ама обратано изкупуване от кого? За да направи печалба от 11 млрд означава, че някой е загубил 11 млрд., в случая собственикът на акциите преди обратното изкупуване от Мъск. Въобще играта на хартия в Америка е най-добре измислената пирамида. Пазарната капитализация се основава на някаква си измислена цена акциите, няма нищо общо с реалността като активи на компанията. Това е и точната причина да се пука балона периодично за да може да се получи изравняване, познайте кой духа супата тогава.

Смешно ти е че си беден като мишка ли... Хахах Много сте жалки като почнете да разсъждавате

а ти си тъп като ГЗ и не е смешно

Никой не е загубил нищо. Тази схема се нарича stock-option и е масова практика за привличане на висши кадри. Фирмата е увеличила капитала си и е заделила част от акциите, които да се продават на служители на цени под определена пазарна цена. Като правило има редица условия, за да се задейства опцията и получилият акциите няма право да ги продава определен период от време. Тази печалба е хипотетична, защото ако Мъск тръгне да си разпродава акциите ще им срине цената и не се знае какво точно е спечелил.

Не съм робот. Регистриран съм. Правилно отмятам снимките. Миналата вечер се наблюдаваха спътниците от Starlink. Има записи в Ютюб. Търсете на: UFO, филтър: last hour или today.

Не си робот а си много много тъп

И за какво са му? С дисагите с парите не влизаш ни в Рая, ни в Ада!

За другите му проекти. Той сам е казал , че толкова пари не му трябват, дори се отказа от собственост в имоти. Прави нови неща не за пари, а за развитието на цивилизацията. Ама те му носят още повече пари.

И с какво точно разви цивилизацията? С мотокари? Че ние ги произвеждахме преди 50 години. Ти купи ли си Тесла?

Тези пари не са кеш, за да ги носи с дисаги, а в акции.

Още по лошо. Дисаги с хартийки.

Ей колко прости българи има тука... Яд ви е че хората са умни и правят пари а?? Седите си вие за 1000лв месечно...жалки сте

Не истински пари. Като има кретени дето купуват електрокари така е

Не са истински ама като иде в банката да тегли му дават истински....ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ ВСИЧКИ БЕ...

Евала ти ,Илоне. Само Боко тиквата да не ти хареса теслата че щи прати Иван пилето и каскета на среща.

На миризливите цървулани им потекоха лигите. Тъп, прост, злобен български народ.

Абе кой го интересува колко пари има този? Много си зле!

Този няма пари, а акции. Ще ги гледа следващите 5 години. Иначе точи от фирмата за заплата, а баламурниците му наливат кеш.

Абе ти верни ли си толкова малоумно прост бе

Другари, не се връзвайте на тази пошла пропаганда! Всички знаят, че Тесла от 10 години, всеки момент ще фалира! А Мъск е мошеник! С измама остави нещастните роскосмовци да гладуват, безработни! Смърт за тоя империалист!

Релно е фалирал. 17 години на загуба. Купуваш един пирон за 10 долара. Продаваш за 8 (дъмпинг) и излизаш на загуба. И така 17 години! Сравняваш Роскосмос с Илон, а е грешно. Трябва да сравняваш с НАСА. И двете са на бюджетна издръжка.

И?!

Мошеник номер 1.

Колко милиона Тесли е продал за да има тая печалба?!? Ако почнем да смятаме май няма да излязат сметките

10 милиона всяка година и 17 години не е на загуба. Ха ха ха ха!

Собственост, тъпако. Притежава дялове от терени, сгради, оборудване, патенти, материални запаси за стотици милиарди. Тесла е продала коли за 200 милиарда долара, освен това е продала фотоволтаични системи и батерии за още 40. Тази година ще направи продажби за още 70-100 милиарда. След 5 години, когато Мъск ще може да вземе тези пари Тесла ще прави прадажби за над половин трилион долара. Разбира се може да вземе и много по- малко, ако цените на акциите паднат.

Абе малоумник, 17 години е на загуба бе! Приходи минус разходи, загуба. Това е отчет за приходи и разходи. Ти говориш за Баланса. Леле колко си тъп

Голям пич! Визионер!

Нищо добро не ни чака от този човек.

през к88а ми е

Братските американски олигарси не са като гадните руски олигарси! Те са демократични и евроатлантически ориентирани!

Така е, разликата е огромна.едните дърпат света напред , другите смучат ресурси

Смуче майка ти на Околовръстното....

Скоро.... soon...