106 000 безработни от началото на кризата, 90% с основно образование

Те са предимно от секторите на търговията, туризма, ресторантьорството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така 90% с основно и по-ниско образование, леле майко!!! То като в Бангладеш и Индия, африканските държави сигурно са по-добре. Как прокопсва една държава и икономика с толкова много неграмотни?! Да ги задължат сега, докато са безработни, да ходят на вечерно училище.

И аз имам висше, но да ви кажа е много злобно, точно в момента да ги нападаме. Има хора на ръба на отчаянието

То щото едни виШисти в тая страна... нямам думи. И аз съм с виШе, ама стоя без работа, защото ме накараха, не по мое желание.

Дали си викат „ех да бех учил повечко, ма аз айляк“?

Ама аз не искам! Да работя! Безработен съм по мое желание! И ще остана такъв докато не направят ваксина за вируса или работещо лечение! Имам двама възрастни родители, аз също имам хронични заболявания, не мога да рискувам техния и моя живот за пари! Работя с много хора, в магазин, като минавам покрай него и виждам, че не повече от 10% от клиентите влизат с маски в магазина, тоест няма как да се завра да работя вътре! Не, че не искат да се върна, обаче просто...няма да стане! За никакви пари!

Значи искаш да умреш гладен. Твоя си работа.

Ами адмирации за смелото, отговорно и разумно решение! Най-важно е сега да се предпазите - особено както сте със заболявания. От глад не се умира в днешно време толкова лесно, били сме и добре и зле - както се казва "Дупе знае две и двеста", малко икономии - винаги има от какво, и все се изкарва. Пари се печелят и изработват, но само когато си здрав. Горе главата, всичко ще се оправи накрая! Бъдете здрави!

Това са робите от Европа, защо аз трябва да им плащам социалните?

Щото не си ти човекът, който да казва кой на кого какво да плаща.

... защото май в един прекрасен изборен ден те домързя да идеш да гласуваш. Така ли беше наистина?

Българският лев ще поскъпне, даже повече от швейцарския франк и рублата...

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Който се учи, той ще сполучи....

17000 са започнали работа през март, но на 13.03 ни затвориха по домовете. Та..?

че българо-индийците, връщайки се от цяла Европа, където обикновено са работили на черно без осигуровки, са решили веднага да се регистрират, за да не би, не дай си Боже, да изпуснат някоя помощ или да трябва да плащат в болница? Не може да бъде! Не го вярвам!

Те там не получават нищо! Социалната помощ за бедност е, доколкото помня 48 лв. и за тях трябва да се полагат 14 дни обществено полезен труд към общината! Регистрирани на борсата са бая народ, съкратен от сферата на туризма, от ресторанти, барове, молове и какво ли още не! Ромите нямат нищо общо този път!

Ромовете нямат общо, но мангустанците се върнаха да ни изпозаразят и да напълнят болниците. А там, в чужденецията, сега горко плачат за тях.