Хинко Хинев се присъединява към TBI Bank като ръководител отдел "Бизнес банкиране" за България. Той ще се фокусира върху издигането на кредитните продукти на банката за малки и средни предприятия (МСП) на следващо ниво.

Зад гърба си Хинко има опита на 15 успешни години в UniCredit Group, където на предишната си позиция е бил директор на отдел в Център международни клиенти на банката, отговарящ за клиентския портфейл от международни корпоративни клиенти.

"Радвам се да се присъединя към едно семейство от всеотдайни международни експерти - казва Хинко. Впечатлен съм много от работата, която колегите от TBI Bank са свършили през последните няколко години и ще се радвам да допринеса за растежа на компанията в бъдеще. Досега винаги съм работил в тясно сътрудничество с крайните клиенти и това, което наистина има значение, е тяхното удовлетворение. Нямам търпение да развия този подход на работа и към нашите бизнес клиенти".

"Вярвам, че предишният опит и експертиза на Хинко ще допринесат значително за развитието на бизнеса в съответствие с нашата стратегия. Неговата страст и ентусиазъм ще помогнат за цифровизацията на нашите услуги в България и много се радвам да го посрещна в нашия екип", споделя Флорентина Мирча, главен директор "Бизнес банкиране" на TBI Bank."

Хинко има магистърска степен по корпоративни финанси от Варненския икономически университет, а в свободното си време се наслаждава на риболов и планински туризъм.