Совкомбанк ще предостави на компанията "Аккую нюклиър" (AKKUYU NUCLEAR) заем на стойност до 300 милиона долара за седем години, които да бъдат използвани за строителството на АЕЦ в Турция. Това съобщи днес кредитната институция, цитираната от ТАСС.

Совкомбанк ще отпусне на "Аккую нюклиър", дъщерна компания на държавната корпорация "Росатом", кредит до 300 милиона долара за срок от седем години за финансиране на проекта, се уточнява в комюникето.

Заместник-генералният директор по икономическите и финансови въпроси на Росатом Иля Ребров, който е цитиран в съобщението, отбелязва колко важен е кредитът на Совкомбанк за проекта "Аккую" и изразява надежда и за бъдещо сътрудничество с банката.

Строителството на АЕЦ "Аккую" в Турция върви с добри темпове. В този контекст кредитът на Совкомбанк е важен за гарантирането на своевременно финансиране на проекта, допълва Ребров.

Миналата година Сбербанк предостави седемгодишен кредит от 400 милиона долара на "Росатом" за строителството АЕЦ "Аккую", припомня ТАСС.