Богатите "бейби бумъри" ще са следващото поколение, което ще се обърне към криптовалутите с все по-масовото им навлизане и това може да донесе милиарди долари на процъфтяващия пазар. Това прогнозира основателят на фирмата за финансови услуги в сектора на криптовалутите Галакси диджитъл (Galaxy Digital) Майк Новограц, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

От тази огромна група богаташи могат да дойдат дори трилион долара през идната година, заяви Новограц, който управлява хедж фондове за инвестиционния гигант Фортрис (Fortress), в интервю за издание на Ройтерс.

Решения на големите банки и търговски платформи да започнат да предлагат продукти, свързани с криптовалути, на богати клиенти, вероятно ще доведе до прилив на богати "бейби бумъри", прогнозира експертът.

Морган Стенли (Morgan Stanley) стана първата американска банка, която предложи този месец на богатите си клиенти достъп до биткойн фондове, включително Галакси диджитъл.

"Бейби бумърите" или хората, които са родени приблизително в периода от края на Втората световна война до средата на 60-години на миналия век, бяха основните облагодетелствани от програмите с мащабни стимули, които увеличиха стойността на активите след световната финансова криза от 2008-2009 година.

Биткойнът поскъпна до рекордните близо 62 00 долара този месец, преминавайки поредния праг, задвижван от приемането на криптовалутата от големи компании като Тесла (Tesla) и едри американски инвеститори.

Все още най-голям интерес проявяват по-младите инвеститори, които възприемат лесно концепцията за дигитални активи.

Много от тях разглеждат биткойна като актив, който може, както рязко да повиши стойността си, така и да защити спестяванията им от инфлация, провокирана от печатането на пари.

Ако сте обезпокоени, че САЩ печатат твърде много долари, то обърнете част от спестяванията си в биткойни, препоръчва Новограц.