Инвеститорите в биткойни и другите криптовалути понесоха сериозни загуби от началото на 2018 година. Но за тях има и една добра новина-напоследък цените се стабилизираха и волатилността им е даже по-малка, отколкото на акциите в САЩ.

От септември досега големи ценови колебания на криптоборсите липсват, коментират експерти. Забравиха се полети като този от 2017 година ,когато биткойните тръгнаха с цена 700 долара и достигнаха до почти 20 000 долара за брой.

А именно тази огромна волатилност бе и основната пречка да бъде призната криптовалутата за пълноценен актив. Сега обаче нещата се промениха.

През октомври волатилността на биткойна бе 11.3%, докато на фондовия индекс S&P 500 12.9%. Това вече стана интересно за инвеститорите, смятат експерти от криптоборсите. Лошото е,че "заспиването" на цената на криптовалутата на около 6000 долара за брой намали и търговията с нея. Рисковите инвеститори ,които заработваха или губеха от силната волатилност, се оттеглиха. Сега ни предстои да видим през 2019 година дали ще се появят нормалните институциални инвеститори или интересът към биткойна ще продължи да намалява и това може да се окаже фатално за него.