Най-добрият фондов пазар в света е гръцкият, смята управляващият директор на "Феърфакс файненшъл холдинг лимитид" (Fairfax Financial Holdings Limited) Прем Уаца, който похвали гръцката икономика в речта си на осмия Икономически форум в Делфи, предаде АНА-МПА за БТА.

"Гърция отбеляза най-големия отскок, но мисля, че ще става все по-добре", каза той и заяви, че през следващите четири-пет години перспективите са добри, но за това е необходима политическа стабилност и добронамерено отношение към предприемачеството. Той добави, че Гърция е доста малка и тръгва от много ниско равнище, което я прави най-добрият фондов пазар в света.

Той се спря на достигането на инвестиционен рейтинг в Гърция, като отбеляза, че това е важно за страната, и изчисли, че инвестиционният рейтинг ще бъде постигнат само няколко месеца след изборите. Уаца също така отбеляза, че Гърция има добро финансово състояние, че дългът ѝ е намалял и правителството разполага със значителен паричен буфер.

Според Стандард енд Пуърс, добави Уаца, Гърция има най-добрия профил на дълговете в Европа, а дългът на частния сектор в страната е малък.