Председателят на УС на Асоциацията на банките в България, изпълнителен директор, член на УС и ръководител на направление "Банкиране на дребно" в Банка ДСК Диана Митева, беше отличена с наградата "Банкер на годината" за изграденото доверие на акционерите и колегите в банковия сектор.

Призът бе връчен от вицепрезидента Илияна Йотова, която отбеляза добрия пример на Митева за това как подплатената с безспорен професионализъм и прекрасни човешки качества амбиция води само напред.

Това е трето отличие за изпълнителния директор на Банка ДСК, след като бе удостоена с престижната награда през 2009 и 2017 г.

"Изключително съм развълнувана да приема тази награда! Доверието е това, което ни е водело винаги в отношенията с нашите колеги.Благодаря на страхотния екип на Банка ДСК, с който работим усилено, за да бъдем най-сигурният и предпочитан партньор от страна на нашите клиенти. Ще продължим да работим за доброто име на банката като фактор за заслуженото доверие и стабилност във финансовата сфера", сподели Митева.

Диана Митева е носител и на престижната унгарска награда "АндрашФай", лауреат е на авторитетната награда за банково управление "Атанас Буров", както и кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. Под нейно ръководство се извършват редица успешни, мащабни проекти в Банка ДСК, сред които "Частно банкиране" и Retail Bank of the Future, както и интеграцията на Експресбанк с Банка ДСК през месец май миналата година.

Наградите "Банкер на годината" се организират за двадесет и осми път от специализираното финансово издание "БАНКЕРЪ" и отличават най-успешните мениджъри на финансови институции за забележителни ръководни умения и постигнати добри финансови резултати през изминалата година.