Антикапиталистически демонстранти счупиха днес прозорци на банки и часовникари в централната част на Женева по време на протест срещу Световната търговска организация (СТО), предаде Ройтерс.
Няколко души, облечени в черно, използваха дървени чукове, с които счупиха прозорците на банка "Креди Сюис" и други институции по време на демонстрацията, в която взеха участие най-малко 1000 мирни граждани. Счупени са прозорците и на кафене от веригата "Старбъкс". Репортер на Ройтерс съобщи, че демонстранти са чупили прозорците на всяка сграда, покрай която минавали. Протестиращите запалили фойерверки на главната женевска търговска улица, на която били разположени полицаи за борба с безредиците.
Демонстрацията била организирана в знак на протест срещу тридневната министерска конференция на СТО, която започва в понеделник.
Според активистите, търговската политика на страните членки на СТО води до бедност в богатите и бедните страни чрез изнудването на фермери в развиващите се страни и понижаване на стандартите на труд в промишлено развитите държави.