Рекламните паузи по време на предаването на церемонията ще донесат на телевизията 80 милиона долара. За 30-секундни рекламни клипове гиганти като Кока Кола, Америкън експрес и Дженерал мотърс са платили на Ей Би Си рекордната сума от 1,8 милиона долара, отбелязва АНСА, цитирана от БТА.
Тази вечер в "Кодак тиатър" в Лос Анджелис ще се състои 80-та церемония по връчването на "Оскар"-ите. Водещ на церемонията ще бъде Джон Стюарт. С най-големи шансове за награждаване са филмите „Няма място за старите кучета” на братята Коен и „Ще се лее кръв” на Пол Томас Андерсън. И двата филма получиха по осем номинации в най-важните категории - за най-добър филм и режисьор, предаде БГНЕС.
Джордж Клуни, Даниел Дей Луис, Джони Деп, Томи Лий Джоунс и Виго Мортенсен се състезават за „Оскар” за главна мъжка роля.
Кейт Браншет, Джули Кристи, Марион Котийар, Лора Лини и Елън Пейдж ще се борят за най-добра женска роля.
В категорията най-добър филм с най-много шансове за награда са „Изкупление”,„Джуно”,„Майкъл Клейтън”, „Няма място за старите кучета” и „Ще се лее кръв”.
Режисьорите, които влизат в битка за „Оскар” са Джулиан Шнабел, Джейсън Рейтман, Тони Гилрой, братята Коен и Пол Томас Андерсън. Предполага се, че битката ще завърши в полза на Джоуел и Итън Коен.
Тази година цялата електроенергия, която ще бъде използвана по време церемония по раздаване на "Оскар"-ите, ще бъде набавена от вятърни генератори. Целта е да бъде "намалена екологичната следа", която оставя церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на седмото изкуство. Допълнителните електрогенератори, които ще бъдат използвани за шоу ефекти и за обезпечаване на работата на журналистите, ще работят с топливни смеси на основата на биодизел. Колите, които работеха при подготовката за церемонията, работеха с водород. Всички програми, покани, пропуски, пликове и картички са частично направени от рециклирана хартия.