В центъра на всички успехи на Пощенска банка са хората - смели, мотивирани, целеустремени, които умеят да се предизвикват и да гледат напред. Компанията, която е сред най-големите и желани работодатели у нас, цени личния принос и помага на хората в своя екип да разгърнат потенциала си, като инвестира в техния талант, идеи и създава различни възможности за кариерно и личностно развитие, уважавайки баланса между работата и личния живот на своите служители.

"Помагаме си и се подкрепяме в работата и извън нея с грижа един за друг, с отношение към обществото и средата, която ни заобикаля. Взаимното доверие, съпричастност и уважение са в основата на нашите отношения. Споделяме общи ценности и социални каузи, с които поддържаме екипния дух в нашия мотивиран отбор от съмишленици. Защото ЗАЕДНО е най-важната дума за нас", споделят от Пощенска банка, разказвайки ни за полученото преди броени дни признание за "Топ работодател" от международния Top Employers Institute, който сертифицира най-добрите места за работа в света. Отличието е за нейната иновативна визия и високи стандарти в прилагането на световно утвърдени работодателски практики в управлението на човешките ресурси, грижата за хората, условията на труд, както и програмите за личностно и професионално развитие на служителите. Пощенска банка е и първата компания от групата на Eurobank, която получава признанието "Топ работодател".

Top Employers Institute е създаден преди повече от 30 години, като досега е сертифицирал над 2000 компании от над 120 държави. Годишният анализ обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси, сертификационният процес продължава близо 6 месеца, а оценката се изготвя от международно жури от независими експерти, които изследват внимателно въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

ЗАЕДНО създаваме вселена от нови възможности

Снимка: Пощенска банка

Като голяма финансова институция с над 200 офиси в цялата страна и повече от 3000 служители, Пощенска банка преобръща представите за традиционна банка. Предлага за удобство на своите клиенти все повече иновативни финансови продукти през различни дигитални канали за банкиране, на тяхно разположение в обновените ѝ клонове с изключителен дизайн са зони за видео консултация и дигитални зони за експресно банкиране. А с дигиталния портфейл ONE wallet by Postbank отговаря по най-добрия начин на очакванията и на най-взискателните си клиенти, благодарение на бързината и удобството, които приложението осигурява. Но освен внимание към клиентите със своите продукти и услуги, компанията показва и внимание към СВОЯ ЕКИП, създавайки среда, която дава възможност на служителите да реализират и най-нестандартните си идеи.

ЗАЕДНО успяваме и се развиваме

В банката целогодишно се провеждат множество програми за развитие и обучение. През 2022 г. служителите имат над 6 564 обучителни дни и над 52 443 обучителни часа, а също така активно участват в множество тиймбилдинги и в над 20 вътрешни активности и CSR проекти. Като част от екипа на банката, служителите могат да се включат и в някои от образователните програми на едно от водещите бизнес училища в света - INSEAD, като придобият допълнителни умения в области като "Дигитална трансформация", "Иновации", "Стратегия", "Лидерство" и да повишат своята професионална квалификация.

Дигитализацията определено е фактор, който оказва влияние и върху банковата сфера, подбора на кадри и профила на младия служител в този сектор. В стремежа си да достигне до всички талантливи и амбициозни млади хора, които търсят възможности за успешен кариерен старт в модерна компания и иноватор на пазара на банкови услуги, Пощенска банка създаде специален Instagram канал PostbankSuperstarter, с който надгражда своята стратегия за подбор на таланти. Компанията е и първата финансова институция с Tik-Tok канал и дава възможност за иновативен VR Onboarding при въвеждане на новите служители в работата.

Именно според служителите на Пощенска банка тя е предпочитано място за работа, заради нейните силни страни: вдъхновяващо ЛИДЕРСТВО, доказана СТАБИЛНОСТ, динамично РАЗВИТИЕ и изключителна ЕКИПНОСТ. Това са предимствата в основата на предложението за стойност на банката като работодател (Employee Value Proposition), създадено през погледа на хората, които работят там.

ЗАЕДНО заставаме зад добрите каузи

Снимка: Пощенска банка

За настоящите и бъдещите банкери е важна не само средата, но и социалната ангажираност на компанията, в която работят. А Пощенска банка определено има активна политика в тази посока и добре работеща ESG стратегия. Един от основните и най-важни приоритети за компанията е здравето и благополучието на служителите и банката активно работи в тази посока. Често ще забележите служителите на банката заедно и след края на работния ден. И това не е случайно. Няма значение дали ще играят футбол, джаги, дарц, ще отидат на кино или ще се включат от някой от вдъхновяващите проекти в полза на обществото, които компанията инициира. Ако сте любители на тичането за здраве, със сигурност можете да ги забележите на най-голямото благотворително щафетно бягане Postbank Business Run. Освен че е сред партньорите на състезанието от години, Пощенска банка се включва с с голям брой активни бегачи, които допринасят за успеха на различни каузи.

ЗАЕДНО сме по-зелени

Снимка: Пощенска банка

Целогодишно се организират множество зелени дейности, в които главни герои са служителите - от засаждане на дървета, рециклиране на хартия, пластмаса и тонери, до изграждане на еко пътеки и иновативни пространства сред природата. Банката има и специално създаден "Зелен борд" и звено "Екологичен офис", които всяка година предлагат мерки за намаляване на негативните въздействия върху околната среда, включително по отношение на финансиращата ѝ дейност.

Един от последните проекти на компанията, реализиран в партньорство с Mastercard, е за изграждането на "Зелена класна стая" с множество интерактивни и любопитни образователни табла, настолни игри, кът за отдих и детско съоръжение, намираща се на територията на Природен парк "Витоша". Заедно служителите участват и в довършителните дейности по изграждането на свързващата образователна алея от класната стая към местността "Дендрариума".

ЗАЕДНО продължаваме и да се движим #ПоПътяНаУспеха.

Повече информация за предимствата и ценностите на Пощенска банка като водещ работодател, както и за свободните позиции и предложения за кариерно развитие, можете да отриете на https://careers.postbank.bg/.


Материалът е предоставен от Пощенска банка.