УниКредит Булбанк спечели първо място в една от новите категории на тазгодишното издание на наградите на b2b медия - Равнопоставеност и грижа за служителите за утвърждаването на равнопоставена и приобщаваща работна среда и осигуряването на многообразие от придобивките за служителите в УниКредит Булбанк и дружествата в България, обхващащи четири основни направления - Благосъстояние, Дигитализация, Забавление и Работно място.

Банката беше отличена и с две втори места в категориите: Социален проект / Социална кампания с проекта "Call for education - България и Румъния", в обхвата на който Фондация УниКредит подкрепя с половин милион евро образователни проекти в двете страни, насочени към справяне с неравнопоставеността в образованието. Второ място финансовата организации получи и в категория Иновативна бизнес стратегия / бизнес трансформация с процеса на дигитализация на банковите услуги и изграждането на нов модел на обслужване с безкасови филиали.

снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк спечели и две трети места. Първото е в категория Инвестиция за устойчиво развитие / Зелена инициатива с проекта Зелен ден, който за втора година събра 800 колеги от УниКредит Булбанк и техните семейства, които с доброволчески труд облагородиха 11 местности в цялата страна. Второто е в категория Зелена трансформация за реализирането на различни зелени проекти като предлагането на зелени финансови продукти и дигитални решения, широкообхватни обучения на служителите по ESG теми и развитието на разнообразни и иновативни екологични идеи за все по-зелен офис.

снимка: УниКредит Булбанк

От името на банката наградите получи Екатерина Анчева, директор Връзки с обществеността и комуникации на УниКредит Булбанк, която посочи, че зад отличията стои приносът и ангажираността на всеки един колега от банката и сплотеният дух на екипа от близо 4 хиляди човека.

Наградите на b2b медия всяка година отличават компаниите на българския пазар за техния значим принос и иновативен подход при създаването на по-добра и удовлетворяваща среда, социална ангажираност и преодоляване на кризисните обстоятелства.

 

* съдържание на УниКредит Булбанк