• Изявени артисти от Арена ди Верона зарадваха с изпълненията си клиенти и партньори на банката
  • На събитието, събрало близо 600 гости, присъстваха и главният изпълнителен директор на УниКредит Андреа Орчел и директорът на ЦИЕ Теодора Петкова, както и много представители на топ мениджмънта на групата
  • Своя празник - 25 години от създаването - отпразнува и УниКредит Лизинг

Близо 600 гости, сред които посланици, клиенти, партньори, представители на топ мениджмънта на УниКредит, отбелязаха заедно 60-тата година от създаването на банката, позната днес като УниКредит Булбанк. Рождения си ден водещата финансова институция отпразнува с едночасова оперна гала на изпълнители от Арена ди Верона, последвана от елегантен коктейл.

"За своите 60 години банката е свидетел на забележителните промени, през които са преминали България и останалите страни от региона. През цялото това време банката е била символ на стабилност и е продължавала да се развива", посочи в речта си по време на събитието главният изпълнителен директор на УниКредит Андреа Орчел. Банката става част от групата на УниКредит през 2000 г., превръщайки се в модерна търговска банка с изцяло нов модел за обслужване и на индивидуални клиенти.

"При подобни годишнини сме склонни да се фокусираме върху най-важните моменти от миналото, но аз искам да се съсредоточа върху бъдещето. А тук, в България, има невероятна динамика, енергия и иновативно мислене, както и в цялата група на УниКредит. Именно това е целта на UniCredit Unlocked. Това е културата на победа, която изграждаме", каза още Орчел. Той определи България като пазар на растеж за групата на УниКредит, върху който тя е фокусирана. "Икономиката на страната се развива бързо, благодарение на секторите на технологиите, енергетиката и туризма. България е символ на нова и разширяваща се Европа", обобщи главният изпълнителен директор на групата. По думите му, УниКредит Булбанк е пример за това как банките могат създават възможности за растеж, което е и мисията на УниКредит.

Снимка: УниКредит Булбанк

"УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор в българската икономика - обслужвайки над 70% от международния бизнес в страната, 2 от всеки три компании с оборот до 100 млн. лв. и 3 от всеки 4 с оборот над 100 млн. лв. УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор в българската култура, подкрепяйки редица стойностни проекти. УниКредит Булбанк е част от българската история и развитието на сектора с всички новости, които е внесла - като например първите инвестиционни решения, концепцията за филиал на бъдещето, развитието на онлайн каналите и др. Вярвам, че УниКредит Булбанк е незаобиколим фактор и за Уникредит в ЦИЕ", обобщи Теодора Петкова, Директор на УниКредит за региона.

Снимка: УниКредит Булбанк

Домакин на събитието беше главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева, която дефинира трите основни фактора за успеха на банката.

"На първо място това са нашите клиенти и партньори, които ни се доверяват да управляваме парите им и да финансираме проектите им. Гордеем се с това, което постигат. На второ място стои фактът, че сме част от УниКредит, което ни дава стабилност, предизвиква ни да бъдем все по-добри и ни дава възможност да пренесем към нашия пазар познанието и опита на цялата група. Третият фактор са хората на банката - тези, които я оживяват всеки ден, тези, които стоят зад всичките успешни проекти и внедрявания, тези, които се борят рамо до рамо за проектите на своите клиенти или пък да избегнат рисковете и да подсигурят стабилността", каза Цветанка Минчева.

Снимка: УниКредит Булбанк

Съдържание на: УниКредит Булбанк