УниКредит Булбанк е официално призната за най-добър работодател в България за 2024 година. Банката печели отличието благодарение на силната си ангажираност към благополучието на служителите, чрез високи постижения в политиките за управление на човешките ресурси и практиките за работа с хора.

"Изключително щастливи сме да бъдем признати за Топ работодател и за 2024 година. За нас това отличие е не само съществено постижение, но е и още едно потвърждение, че вървим в правилната посока в процеса ни на трансформация. Всички знаем, че да се променяш е предизвикателно и изисква целенасочени усилия и холистичен подход, но въпреки това ние продължаваме да се стремим да бъдем Топ работодател и да инвестираме в нашите инструменти, процеси и продуктова гама и най-вече да осигурим на колегите ни най-доброто служителско преживяване", коментира отличието Андреа Тониети, Директор "Хора и Култура" в УниКредит Булбанк.

УниКредит е отличена за Топ работодател и на групово ниво и печели сертификата в още 4 страни освен в България, а именно Германия, Италия и Сърбия, както и представителството ѝ в Полша.

"Изключително сме горди, че за поредна година получаваме това признание, което осезаемо доказва силния ни фокус и ангажираност към създаването на приобщаваща и позитивна работна среда за нашите служители. Продължаваме да трансформираме банката си, като поставяме културата и ценностите в нейната основа. Това ни дава възможност да разгърнем потенциала на хората ни като личности и професионалисти, за да осигурим по-голям принос и по-добри резултати за всички наши заинтересовани страни. Заедно изграждаме банката за бъдещето на Европа, като стимулираме устойчива промяна както за индустрията ни и общностите, така и за всички останали," коментира успеха, Шивон Макдона, Директор "Хора и култура" в УниКредит.

Снимка: УниКредит Булбанк

Програмата Top Employers Institute сертифицира организации въз основа на участието и резултатите от проучването на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Това проучване обхваща шест области на човешките ресурси, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за хората, работна среда, придобиване на таланти, обучение, многообразие, равенство и приобщаване, благополучие и др.

"Изключителните времена разкриват най-доброто в хората и организациите. И тази година станахме свидетели на това в програмата ни за сертифициране на Топ работодатели. Отличените работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благополучието на своите хора. По този начин те колективно обогатяват професионалния свят. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишните водещи работодатели, ориентирани към хората: "Топ работодатели 2024", коментира Дейвид Плинк, Главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Програмата е сертифицирала и признала над 2300 топ работодатели в 121 държави/региони на пет континента.

Снимка: УниКредит Булбанк

За Top Employers Institute

Институтът Top Employers е световният авторитет в областта на признаването на високи постижения в областта на човешките ресурси. Институтът помага за ускоряването на добрите практиките в областта, за да се обогати професионалният свят. Чрез програмата за сертифициране на Top Employers Institute участващите компании могат да бъдат валидирани, сертифицирани и признати като предпочитан работодател. През 2024 г. Top Employers Institute е сертифицирал повече от 2300 организации в 121 държави/региони. Тези сертифицирани Топ работодатели оказват положително влияние върху живота на над 12 милиона служители вцял свят.

Съдържание на: УниКредит Булбанк