УниКредит Булбанк е отличена като най-добра банка в България на годишните награди на Euromoney. Церемонията по връчване на едни от най-авторитетните международни отличия се състоя на 12 юли в Лондон. Освен в България, УниКредит е призната за най-добра банка в Централна и Източна Европа, като групата спечели общо девет награди за отлични постижения.

"Тези награди подчертават динамиката на нашата продължаваща трансформация, трансформация, която се дължи най-вече на ангажираността и отдадеността на екипа ни. В същото време те говорят и за нашата близост до клиентите и обхвата на присъствието ни в страните. Поздравявам колегите си за невероятните им усилия и благодаря на клиентите ни за постоянното им доверие", коментира отличията Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на УниКредит.

"В нашата стратегия UniCredit Unlock Централна и Източна Европа винаги е била приемана за регион с потенциал за растеж. Резултатите, които постигнахме тримесечие след тримесечие, потвърждават, че сме на прав път. Това, което ни отличава от всички останали на пазара, са силният фокус върху опростяването и дигитализацията, както и внедряването на устойчивостта във всичко, което правим. Основната ни сила е екипът и силно ангажираните колеги, фокусирани върху създаването на възможности за растеж за нашите 6.3 милиона клиенти, които постоянно се увеличават. Тяхното доверие ни мотивира да се подобряваме всекидневно, за да бъдем техен предпочитан финансов партньор" , коментират Джанфранко Бизани и Теодора Петкова, които доскоро заемаха позициите съответно директор за Централна Европа и директор за Източна Европа на УниКредит. Сега и двамата имат по-големи отговорности в УниКредит, като Джанфранко Бизани е назначен за главен оперативен директор на групата, а Теодора Петкова пое позицията на директор за Централна и Източна Европа.

"Изключително сме щастливи да бъдем сред страните, заслужили едно от най-значимите отличия в банковата индустрия, и ще продължим ангажимента си да сме надежден финансов партньор за нашите клиенти и общности. Уверени в потенциала и мотивацията на екипа ни, си поставяме високи цели активно да работим по предлагането на продукти и услуги, подкрепящи зеления преход и устойчивия начин за правене на бизнес. Не на последно място, ще продължим да развиваме с бързи темпове и гамата от дигитални банкови продукти и услуги, за да предлагаме все по-бързи и удобни бизнес решения, които да подобрят клиентското изживяване", коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор.

Снимка: УниКредит Булбанк

Отличието "Най-добра банка" за УниКредит Булбанк беше получено от Борислав Бангеев, главен директор Корпоративно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, който беше сред официалните гости на церемонията в Лондон.

"През изминалата година, докато някои от конкурентите бяха фокусирани повече върху сливания и придобивания, потенциалът на УниКредит за постигане на органичен растеж в Централна и Източна Европа стана още по-ясно изразен. Банката отбеляза силен ръст в броя на клиентите - особено в страни като Румъния и Сърбия, където пазарният ѝ дял има по-голям потенциал за растеж - както и по-голямо раздвижване в кръстосаните продажби на продукти като застраховане и управление на активи. Тези успехи се дължат и до голяма степен на развитието на дигиталните канали в банките от УниКредит", посочват от Euromoney.

Както и в предишните години, критериите за оценяване включват рентабилност, растеж, относително превъзходство в сравнение с конкурентите и способност за адаптиране към променящите се пазарни условия и нужди на клиентите.

Наградите за високи постижения на Euromoney са създадени през 1992 г. и се смятат за най-добрата програма за отличия на световната банкова индустрия, която определя най-добрите от най-добрите във всички страни, предлагащи банкови услуги.

Пъленият списък на категориите, в които УниКредит получи признание, включва:

Най-добрата банка в Австрия

  • Най-добрата банка в Босна и Херцеговина
  • Най-добра банка в България
  • Най-добра банка в Централна и Източна Европа
  • Най-добрата банка в Хърватия
  • Най-добрата банка в Италия
  • Най-добрата инвестиционна банка в Италия
  • Най-добра банка за транзакционни услуги в Централна и Източна Европа
  • Най-добра банка за управление на богатството в Централна и Източна Европа

 Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.