Всеки месец изплащането на пенсиите е важен момент за възрастните хора. Традиционно част от пенсионерите посещават офис на обслужващата ги банка и теглят пенсията си на гише. В ситуация на извънредно положение, обаче, е отговорно да се следват стриктно препоръките за избягване на места с очаквано по-голяма концентрация от хора.

Загрижена за здравето и спокойствието на своите клиенти, Банка ДСК препоръчва на пенсионерите да използват приоритетно банкоматите на банката за получаване на паричните си средства за месец май и занапред. Предимствата от използване на банкомат са безспорни. Eдна от основните ползи за клиентите, които получават превод на пенсия по разплащателна сметка в Банка ДСК, е освобождаването от таксата за теглене на пари от АТМ на банката с основна дебитна карта. На разположение на клиентите е широката и удобна мрежа от над 1 100 банкомата в цялата страна. Чрез нея клиентите могат бързо и лесно и в удобно за тях време да изтеглят нужните им средства, избягвайки посещението на банкови офиси.

Снимка: Банка ДСК

Освен това, дебитната карта е още по-полезна като средство за директно разплащане в търговската мрежа, защото отново няма такси на ПОС терминал и най-вече, отпада необходимостта да се теглят големи наличности от сметка. По този начин, чрез банковите си карти клиентите имат винаги постоянен достъп до своите средства.

При невъзможност да използват физически банкомат, хората могат да получат пенсията си и на гише в обектите на Банка ДСК. На 7 и 8 май (четвъртък и петък) от 8:00 ч. до 12:00 клиентите, които искат да получат пенсията си, ще бъдат обслужвани с предимство пред останалите посетители. Преди да планират посещение в банков офис клиентите могат да проверят работното време тук.

 

*Материалът е предоставен от Банка ДСК