Българският офис на глобалната мрежа Endeavor започва да търси предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на глобално ниво.

Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale. Това ще е първата по рода си програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

"Чрез програмата Dare to Scale Ендевър си поставя за цел да разшири възможностите пред българските предприемачи да получат достъп до знания и опит в изключително важна за техния успех фаза на развитие - тази на ранния им растеж. На база на световния опит и ресурси на Ендевър ние вярваме, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развитието на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите партньори и съмишленици, с чиято ключова подкрепа успяхме да реализираме този проект", заяви Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor Bulgaria.

Пилотният проект се реализира с водещия партньор на бизнеса и иновативната финансова институция в България - "Пощенска банка" и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании "Скейл Фокус", както и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

За програмата може да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката и без значение от региона в България, в който са позиционирани.

"Ние от Пощенска банка се включваме с много очаквания в този нов и много амбициозен проект и като партньор на Ендевър България предстои да селектираме най-добрите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране. Искаме да дадем шанс за развитие на перспективни scale-up компании - като част от корпоративната визия на Пощенска банка да инвестира целенасочено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, реализираме заедно с нашите клиенти успешно техните идеи, предоставяме им финансови решения за ефективен бизнес растеж. Ние самите също сме иноватори, които променят пазара на банкови услуги и постоянно въвеждат иновативни продукти, вътрешната ни култура насърчава смелите идеи", заяви Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на "Пощенска банка".

Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година и най-важното - бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. В новата програма могат да участват както компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро.

Важно е участниците да имат желанието да се учат и по-късно да споделят опита си с други, помагайки по този начин на българския бизнес като цяло.

Плановете са да бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда - управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Endeavor.

Всеки желаещ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си тук. Пълната информация за програмата е качена тук.