Български екип създаде касовата батерия с най-дълъг живот. Вдъхновена от разработката на зарядните устройства за електромобили, иновацията удължава живота на фискалните устройства 40 пъти.

Инженерният екип на Daisy Tech е внедрил в най-продаваните мобилни касови апарати Compact M и Compact S новите технологии, на които е базирано производството на батерии за електромобили. Така животът на батериите на фискалните устройства се увеличава до четиридесет пъти, позволявайки 20 000 цикъла на зареждане и разреждане. При останалите апарати на пазара се използва старият тип батерии, които излизат от строя след 500 цикъла зареждане-разреждане и налагат смяна след около година употреба.

Клиенти и дилъри на касови апарати определят новата конструкция на батерията и специализирания контролер за зареждането, работещи с иновативен алгоритъм, като революция в бизнеса. Мобилните фискални устройства от ново поколение имат още едно предимство - тяхната независимост от смущения в електрическата мрежа. Дори при спиране на тока, те продължават да работят заради автономното си захранване, за разлика от останалите устройства на пазара.

40-кратното увеличение на живота на касовите апарати позволи на Daisy Tech да стане първата и единствена фирма, която дава цели 4 години гаранция на вградената батерия, а не само една, както останалите.