Днес, 7 май, започна изграждането на хипермаркет за дома и градината "Практикер" в Добрич. Той ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени потребителите ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта. Първа копка направиха кметът на община Добрич г-н Йордан Йорданов и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

 "Практикер" - Добрич ще бъде разположен на бул. "Околовръстен път Добротица", в съседство с хипермаркет "Технополис". Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен. Новият хипермаркет ще даде възможност на потребителите лесно да разгледат и открият това, което им е необходимо, за да сътворят или обновят своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в приветлива обстановка и да получават професионална консултация.

Сградата на "Практикер" - Добрич ще заема площ от близо 7650 кв. м. Търговската зала ще се простира на 5150 кв. м, а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 150 паркоместа. Главен изпълнител на проекта е фирма "Бараж Груп" ЕООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти през есента на тази година.

(от ляво надясно): г-н Йордан Йорданов, г-н Тодор Белчев и г-н Костадин Чуклев правят ритуална първа копка на новия обект.

Praktiker

 


ЗА КОМПАНИЯТА

"Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания "Видеолукс Холдинг", собственик на хипермаркетите за техника "Технополис", придоби целия бизнес на "Практикер" в България и към момента управлява 12 обекта от веригата в 11 големи града на страната. От тогава до сега "Практикер" удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора "Направи си сам" в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.

*Материалът е предоставен от "Видеолукс Холдинг"