Имаш идея как да вдъхновиш повече деца да открият вълшебния свят на науката? Имаш план как повече хора да започнат да полагат грижи за средата, която всички обитаваме? Знаеш, че някой наболял проблем в твоята общност има лесно дигитално решение? Ако си отговорил на поне един от тези въпроси положително, то Пощенска банка търси теб. По случай своята 30-годишнина финансовата институция създава "Вселена от възможности" и кани всички, които имат кауза и ясен план как да я реализират. Това е името на дигиталната платформа, в която до 10 юли 2021 г. можеш да кандидатстваш за финансиране с неограничен брой идеи или вече работещи проекти. Адресът е 30yearspostbank.bg, а категориите, в които можеш да се включиш, са три: дигитални иновации, образование, зелени проекти. Можеш да кандидатстваш като гражданин или като представител на организация с нестопанска цел. Имаш шанса да получиш безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв., за да реализираш своята идея. Можеш да използваш отпуснатите средства за пълно или частично финансиране на проекта, като се ангажираш с 6-месечен срок на неговото изпълнение.

Изборът на победители ще се проведе в няколко етапа. От 10-ти до 31-ви юли включително "Вселена от възможности" ще бъде отворена за гласуване от широката публика. По този начин идеите на социални предприемачи и дигитални иноватори като теб ще добият популярност, а тези, които отговарят на потребностите на общността, ще бъдат активно подкрепени чрез гласуване. На 1-ви август ще бъдат обявени 10 финалисти във всяка категория, събрали най-много гласове. 30-те финалисти ще бъдат представени в профилите на Пощенска банка в социалните мрежи, а на специално събитие на 14 септември 2021 г. независимо жури ще селектира най-силните идеи и ще обяви тримата победители - по един проект във всяка категория. Общо три инициативи, по една във всяка ключова област, ще получат финансовата подкрепа на Пощенска банка с общ награден фонд от 30 000 лв.

Трите категории - образование, опазване на околната среда и дигитални иновации - не са подбрани случайно. Пощенска банка устойчиво работи в полза на обществото в тези три направления през цялата си 30-годишна история и вярва, че смелите идеи в тези области имат изключителен потенциал да трансформират общността ни към по-добро. Финансовата институция не е спирала да инвестира в развитието както на своите служители, така и в търсещите нови знания и умения хора. Опазването на околната среда е част от бизнес модела на Пощенска банка, един от водещите приоритети за мениджмънта ѝ и лична мисия за мнозинството от нейния екип. Сред многобройните проекти и инициативи, които финансовата институция реализира, са стратегическото партньорство със СофтУни и Finance Academy, програмата "Финанси по ноти", подкаста "Финанси на фокус", вътрешната програма "Зелени заедно", проекта "Зелени истории на открито", инициативата "Герои в зелено" и много други. Устойчива тенденция в развитието на Пощенска банка през годините е дигитализацията и постоянното въвеждане на иновации. Идеите за нови банкови продукти, за усъвършенстване на работните процеси и във всички други направления на функциониране на банката идват от нейните многобройни служители от най-различни сфери на компетентност и нива в организацията.

По случай своята 30-годишнина със старта на "Вселена от възможности" Пощенска банка прави поредна смела крачка в тези три области на интерес: отваря обществена дискусия, дава гласност на смелите идеи и въвлича обикновения човек в промяната към по-добро.

Инициативата "Вселена от възможности" е поредното доказателство, че днес е по-лесно от всякога да реализираш личните си идеи за по-добър свят. Включи се!


Материалът е предоставен от Пощенска банка.