Конференцията "ESG и Глобалните цели. Практически насоки за фирмите" ще се проведе на 18 април от 9 часа в Балната зала на Гранд Хотел Милениум в София. Целта на събитието е да насърчи глобалната и устойчива икономика според критериите ESG - Environmental, Social and Governance.

На фирмите ще бъдат представени практически насоки за проверка и оценка на въздействието на дейността им върху околната среда, обществото и управлението, за генериране на план за действие за подобряване на ESG рейтинга им, за представяне на пазарните сертифициращи стандарти, за преференциални финансови инструменти за прилагане на ESG стратегията им и за генериране на нефинансова декларация.

Конференцията ще започне с речи на председателя на Конфиндустрия България Роберто Санторели.

Събитието ще премине в два панела. Първият е институционален - въведение в ESG, нормативна и правна рамка, като модератор ще бъде председателят на ESG комитета на КРУБ Боян Томов. В него ще говорят Елена Матеева, UN Global Compact в България, Аделина Миткова, Head of Banking and Finance Deloitte Legal Bulgaria, Лука Медица, Managing Director Protiviti SRL, както и представител на Министерство на финансите.

Вторият панел е практически - насоки и инструменти на разположение на фирмите, с модератор доц. Д-р Марина Стефанова. В него ще говорят Джордано Сасароли, ELITE S.P.A., част от Италианска фондова борса, Биляна Младенова-Милева, ESG мениджър, УниКредит Булбанк, Якопо Проиети Семпиони, Head of foreign markets Techno Italia SRL, "Софтуер за генериране на финален доклад", както и представители на ICAP CRIF Bulgaria, Bureau Veritas и RINA Bulgaria.

В края на конференцията възможност да задават въпроси ще имат и всички гости на събитието.

Визия: Конфиндустрия България

Програмата на събитието ВИЖТЕ ТУК >>

Регистрация за безплатен достъп до събитието НАПРАВЕТЕ ТУК >>

 
Материалът е изготвен в партньорство с Confindustria Bulgaria.