Kaufland развива активно и надгражда постоянно богатото си портфолио от собствени марки хранителни и нехранителни продукти на международно ниво. Хранителните покриват всички продуктови категории и всеки ценови клас, като компанията държи продуктите, типични за българския пазар, сред които кисело и прясно мляко, да бъдат произведени в България, от местни производители, за да се запази автентичният вкус.

Така общо 26 продукта на 6 вече наложени собствени марки на Kaufland се произвеждат от родни производители за българския пазар. Прясното и кисело мляко с марката K-Classic, които компанията предлага на местния ни пазар, например, са изцяло родно производство. Бройката се допълва и от продукти като айрян, крема сирене, месни свински специалитети, три вида трапезна вода и 8 вида безалкохолни напитки под марката San Terra, олио и други.

Kaufland България ще продължи да обогатява портфолиото си от собствени марки продукти с автентичен български вкус на местния пазар. Компанията ще предложи собствена марка качествено прясно месо, а съвсем скоро предстои да представи и първата си национална собствена линия хранителни продукти само от български производители. Така родните производители, които работят по собствените марки на веригата за българския пазар, са вече над 30.

Както с всеки продукт от асортимента си, Kaufland обръща особено внимание на производствените условия на собствените марки продукти и тяхното високо качество. Гарантира го чрез регулярни проверки в над 10 сертифицирани международни лаборатории в Европа, а произведените в България собствени марки продукти се проверяват от акредитираната лаборатория Глобалтест, като млечните и месните продукти се тестват на всеки три месеца.

За високото качество на продуктите говори и широкият спектър от международно признати сертификати, които притежават. Сред тях са: FSC за устойчиво стопанисване на горите и продукти с горски произход, продукти без GMO (non-GMO), без глутен (Glutenfrei), без лактоза (Laktosefrei) и без съдържание на животински съставки (Vegetarian и Vegan), продукти от яйца на свободно отглеждани кокошки (Free range-eggs), стандарт за устойчив риболов (MSC), био отглеждане и производство (Bio/Eco) и други.

Продуктите под собствените марки на Kaufland бяха посочени и като пример за "абсолютно най-високо ниво на качество" от 1200 души, участвали в представителното и независимо пазарно онлайн проучване Qudal - Quality Medal за продукти под собствена марка - България 2018/2019, организирано от ICERTIAS.

Рекламна публикация