Съществуват теории, според които масовото навлизане на радиото е това, което всъщност е довело до появата на концепцията за тийнейджърството. Появата на интернет, а впоследствие и на социалните мрежи обаче постигнаха лавинообразна промяна в разбиранията ни за общуване.

След като поколенията Х и Y направиха революция в използването на интернет комуникациите, сега генерацията Z рязко навлиза сред активните потребители и компаниите, които искат да са успешни, се съобразяват с това. И не само - те се учат на нови начини да предлагат и рекламират своите продукти и услуги.

За новите потребители уебсайт или страница в социалните мрежи вече не са достатъчно атрактивен начин на комуникация. Те търсят още по-удобно взаимодействие, например чрез мобилно приложение - директно в телефона си. Затова А1 създава решения, чрез които компаниите достигат по-успешно до своите потенциални и настоящи клиенти.

Доскоро се считаше, че за да имаш мобилно приложение, то задължително трябва да си голяма компания с екип от IT специалисти и значителен бюджет. С решенията на А1 това далеч не е задължително. Малките и средните бизнеси също биха могли да се възползват, тъй като няма нужда от големи инвестиции, нито от екип програмисти, за да създадат свое мобилно приложение, и дори виртуална разходка из търговските си обекти.

С услугата А1 Smart App фирмите могат да се сдобият със свое брандирано мобилно приложение, чрез което те на свой ред да се свързват с клиентите си по нов и модерен начин. Отлично допълнение е услугата А1 Smart View, с която компаниите могат да получат професионално заснета 360° виртуална обиколка на търговските си обекти. Наскоро А1 добави към портфолиото си и Smart Video - изготвяне на рекламен видеоклип на бизнеса, който компаниите да използват за своето популяризиране, например в социалните мрежи.

Клиентът е цар!

А1 Smart App разполага с лесна за използване онлайн платформа на български език, с която компаниите могат с няколко клика да променят и управляват съдържанието му, за да е винаги актуално. Приложението идва с готови пакети, от които може да се избере, според конкретните нужди на бизнеса. Сред функциите на A1 Smart App се включват приемане на поръчки или резервации, както и редовното публикуване на новини и събития, свързани с компанията.

Една от най-използваните функции е възможността за изпращане на неограничен брой съобщения до всички, които са свалили приложението, или така наречените push нотификации. Съобщенията се появяват на екрана на телефона, дори когато е заключен, и няма начин да бъдат пропуснати. Това е бърз и ефективен способ за пряка комуникация с клиентите на всеки бизнес.

Услугата позволява на фирмите да организират програма за лоялните си клиенти по нов и модерен начин, който може изцяло да замени старите хартиени и пластмасови карти за лоялност. В приложението потребителите събират бонус точки чрез сканиране на QR код и могат след това отново през него да ги използват при следващи покупки.

Същевременно, вградената контактна форма е отлична възможност за получаване на обратна връзка от клиентите. Така бизнесът разбира веднага накъде да насочи усилията си, за да бъде по-успешен. A1 Smart App позволява и надграждане и добавяне на функции спрямо нуждите на бизнесa.

Една виртуална разходка?

А1 Smart View е отлично допълнение към мобилното приложение A1 Smart App. С негова помощ бизнесът може да получи професионално заснета 360° виртуална обиколка на търговските си обекти, панорамна снимка от въздуха, VR видео, слайдшоу видео и интерактивна навигация. Чрез услугата всяка компания може да покаже бизнеса си на потенциалните клиенти още преди да са преминали прага й.

Това е разумна инвестиция в имиджа на компанията, която се изплаща благодарение на повишената разпознаваемост на марката. Проучванията показват, че хората, които търсят информация за даден бизнес, са два пъти по-склонни да се превърнат в клиенти, когато видят и виртуална разходка на обекта.

Виртуалните разходки са съвместими с някои от най-съвременните VR джаджи, с които може да се пресъздаде реалистична симулация на заобикалящата ни действителност.

Всяка от тези услуги или комбинация от тях би могла да даде нов облик на компаниите в стремежа им да обслужват клиентите си по-добре и да достигат до нови потребители.