Кога ще пристигне пратката ми? С незабавен ефект Гебрюдер Вайс може да предложи на своите клиенти още по-прецизен отговор на този въпрос. Логистичната компания стартира услугата ETA - приблизително време на пристигане. В зависимост от пътната обстановка, Гебрюдер Вайс непрекъснато преизчислява приблизителното време на пристигане на всяка пратка. При крайната доставка времето на пристигане е сведено до двучасов прозорец, в който се очаква това да се случи. Клиентите могат да проследяват процеса на изпращане онлайн, включително прогнозираното време на пристигане на своите пратки. Гебрюдер Вайс предлага тази дигитална услуга за групажни товари на всички места, където компанията има грижата и за крайната доставка. GW разполага с широкообхватна мрежа от собствени локации между Базел на Запад и грузинската столица Тбилиси на Изток.

С индикирането на приблизително време за доставка (ETA) на праткитр, Гебрюдер Вайс предлага на своите клиенти още по-голяма надеждност за планирането. (Източник: Gebrüder Weiss / Marcel Hagen).

Дигитална стратегия: "Най-доброто от двата свята"

Стартирането на функцията ETA е част от дигиталната стратегия на Гебрюдер Вайс. Според официалните изявления на компанията, Гебрюдер Вайс насочва усилията си в последните години за разширяване още повече на своето цифрово ноу-хау. Стратегическата цел на компанията е да предложи идеална комбинация от физически характеристики и цифрови инструменти. "По този начин ние се разграничаваме ясно от новодошлите на дигиталния пазар: те могат да предоставят използваемост на цифровизацията, но без да имат собствени активи, способността им да действат е ограничена, както сочи настоящата ситуация с коронавируса", ​​казва Юрген Бауер, член на Управителния съвет на Gebrüder Weiss. Компанията нарича този комбиниран подход "най-доброто от двата свята". Или в стила на слогана"GW moves": #WeMoveSmarter. "Ние съчетаваме оперативното превъзходство с цифровия опит, като по този начин създаваме допълнителни ползи за нашите клиенти", коментира Юрген Бауер хештага.

В следващите месеци компанията ще пусне още дигитални услуги. Порталът за клиенти на myGW, който предоставя рамката за отделните функции, ще бъде официално стартиран през годината.


Материалът е предоставен от Гебрюдер Вайс.