Лидерът на пазара на бутилирана вода в България "Девин" ЕАД дарява над 100 000 бутилки от 0,5 л минерална и изворна вода DEVIN на Българския Червен кръст (БЧК). Дарението е на стойност над 53 000 лева. Количествата са предназначени за болнични заведения в страната, доброволците на хуманитарната организация, както и в подкрепа на самотни хора.

От БЧК ще разпределят и доставят продуктите в зависимост от нуждите на организацията по време на извънредното положение в страната. От началото на годината "Девин" ЕАД е дарила на БЧК повече от 130 000 литра бутилирана вода за над 114 000 лева в помощ на населението.

Осем са болниците, които имат належаща нужда от бутилирана вода в момента по данни на БЧК. В София това са Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания, Втора и Пета Многопрофилна болница за активно лечение, Университетска многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна - ИСУЛ. Вода е осигурена още и за лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик, Пещера и Смолян.

Инициативата на "Девин" ЕАД с БЧК е част от общоевропейските усилия на групата Spadel за осигуряване на помощ за справяне с епидемията от коронавирус. В съвместен план за солидарност всички дружества на компанията в Белгия, Холандия, Люксембург, Франция и България ще дарят през април общо над 600 000 бутилки вода.

"Девин" ЕАД има дългогодишни традиции в корпоративната социална отговорност в България с особен фокус върху региона на град Девин. В края на март бутилиращата компания дари необходимите средства на община Девин за закупуването на апарат и тестове за COVID-19 за местната болница.

За "Девин" ЕАД

От създаването си през 1992 г. "Девин" ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN - изворна, минерална и газирана вода.

Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. "Девин" ЕАД е отговорна корпоративна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel - водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

За Spadel

Spadel е европейска семейна група, чиято мисия е да посреща нуждите на потребителите от натурална хидратация. Компанията предлага бутилирана натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи напитки на базата на натурална минерална вода. Тя развива търговските марки Spa и Bru в страните от Бенелюкс, DEVIN в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развитие е съществена част от ДНК на Spadel Group и е определящо за стратегията й за корпоративна социална отговорност до 2025 г. В края на 2019 г. в Spadel Group са били заети 1336 души.

* Рекламна публикация