Септимиу Постелнику, който досега беше Заместник на Главния изпълнителен директор, и Ралука Попеску, която беше начело на "Корпоративно банкиране", продължават успешната си кариера в УниКредит Румъния съответно като Главен изпълнителен директор и Главен директор Корпоративно банкиране

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк избра Борислав Бангеев като нов Директор Корпоративно банкиране, който остава член на Управителния съвет (УС) на УниКредит Булбанк. Досега на тази позиция беше Ралука Попеску, която продължава кариерата си като Директор Корпоративно банкиране на УниКредит Банк Румъния.

Борислав Бангеев ще бъде заместен на позицията му като Главен риск директор на банката от Алберт Ангерсбах, който също предстои да бъде одобрен за член на Управителния съвет на банката след получаване на необходимите регулаторни одобрения.

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк взе решение за освобождаване от досегашните позиции Септимиу Постелнику като Заместник Главен изпълнителен директор на банката и Ралука Попеску като Директор Корпоративно банкиране. Като следваща стъпка в кариерата си Септимиу Постелнику е определен за наследник на поста главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Банк Румъния. Той ще започне да изпълнява задълженията си след финализирането на процеса по одобрение от Централната банка на Румъния.

Снимка: УниКредит Булбанк

"От името на целия мениджърски екип на банката, благодаря на Септимиу и Ралука за приноса им към успеха на УниКредит Булбанк през последните три години и им пожелавам бъдещи успехи на новите им позиции в Румъния. Едва ли при идването си в България са предполагали пред какви предизвикателства ще се изправим. Заедно не само, че минахме през този период на безпрецедентни промени, а и запазихме и затвърдихме водещата позиция на банката като останахме верен партньор на бизнеса и подкрепихме всички наши клиенти", коментира промените в УС на банката Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и председател на УС.

"В лицето на Борислав Бангеев и Алберт Ангерсбах нашият управленски екип печели силни лидери, на които ще разчитаме, за да продължим да сме носители на новостите в корпоративния сектор и да запазим безапелационната си лидерска позиция като предпочитан партньор на бизнеса в страната", допълва Цветанка Минчева като акцентира и на опита и експертизата на двамата нови директори.

Алберт Ангерсбах има дългогодишен опит в областта на управление на риска в групата на УниКредит. Той започва кариерния си път в групата през 2006 г. като последователно е заемал различни позиции, сред които Главен риск директор на банките на Загребачка банка в Хърватия, Yapi Credi (докато беше част от УниКредит) и УниКредит Банк Русия.


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк

ИЗБРАНО