Стандартен делничен ден, годината е 2023. Правя бърз план какви лични задачи имам да свърша, преди да премина към работните, докато се наслаждавам на ароматно кафе. В плана за деня влизат плащания на комунални услуги, няколко превода към приятели за "разчистване на сметките" от скорошни излизания и револвиране на сума по кредитната ми карта.

В първия момент леко се стряскам, но този уплах скоростно се изпарява, защото всички операции мога да извърша през мобилното ми банкиране, много бързо и лесно. И докато си пия кафето, затварям Инстаграм, отварям DSK Smart и се захващам да отметна гореописаните разплащания. За секунди плащам битовите сметки, след това правя преводи по мобилен номер към приятелите и с още няколко клика си връщам и дължимата сума по кредитната карта. Поглеждам часовника и осъзнавам, че са минали не повече от 5-6 минути. Страхотно!

Това съвсем не е всичко, което мога да правя през мобилното банкиране на Банка ДСК. Но за другите функционалности, след малко. Първо споделям от къде да свалиш и как да активираш приложението за мобилно банкиране. DSK Smart е наличен в App Store, Google Play и AppGallery. Свалянето става бързо, а след това процесът по активация е в 4 лесни стъпки. Има опция да се активира чрез SMS или през ДСК Директ.

След като приложението е активно, мога да определя сметките, чиито движения да следя. Нещо любопитно, което открих, е, че има опция да добавя сметки и от други банки, не само тези от Банка ДСК. В DSK Smart имам възможност да правя незабавни преводи blink - вече не трябва да чакам няколко дни, за да изпратя средства по сметка в друга банка. В забързания свят, в който живеем, времето е ценен ресурс и този тип преводи определено са голям плюс.

Управлението на средства също е като детска игра - лесно мога да променям лимити и временно да блокирам банкови карти при нужда, да спестявам средства чрез спестовната компонента, да зареждам виртуалната си карта, която е супер удобна и сигурна при онлайн пазаруване.

За да завърша пътешествието из мобилното банкиране, споделям и за продуктовата информация, която е налична в приложението - онлайн кандидатстване за кредитна карта, потребителски кредит и овърдрафт; входяща поща за съобщения от Банка ДСК; информация за кредити - остатък, вноска, падежна дата и др.; валутни курсове; информация по банкови карти; карта, показваща локацията на банкови офиси и банкомати.

Изумително как банката буквално е в телефона ми. От комфорта на работния стол или което и да е друго място имам достъп до всякаква информация и много на брой операции и услуги. DSK Smart наистина е "едно приложение с много приложения".

* съдържание на Банка ДСК