През последните месеци се научихме да правим почти всичко от вкъщи - преместихме у дома своя офис, училище, фитнес и дори открихме нови начини да се срещаме с приятели и да се забавляваме. Научихме се да ценим и разпределяме правилно своето време - едно умение, което успешно ще използваме и след като се върнем към предишния си ритъм на живот. Сега знаем, че имаме много и разнообразни възможности да реализираме плановете си.

 А плановете обикновено се събуждат заедно с пролетта - точното време за освежаване на гардероба ни, за ново обзавеждане за детската стая или за стилна декорация на балкона. Имаме достатъчно време, за да разгледаме различните оферти в множеството онлайн сайтове, които ни заобикалят, да си направим списък, да планираме разходите си правилно. А най-хубавото е, че можем да го направим без да губим време и енергия. Правим всичко с нашата кредитна карта, няколко клика или с едно докосване на ПОС терминал.

Пазаруването онлайн на хранителни продукти за цялата седмица вече е като детска игра. А плащането онлайн не е нещо ново или нещо сложно, но със сигурност улеснява живота на модерните хора. Сега можем да се възползваме от различните бонуси и промоции при пазаруване с безконтактните кредитни карти Mastercard от Пощенска банка - да пазаруваме без лихва, да събираме бонус точки, които да обменяме за парични награди и всичко това без годишна такса. Толкова е лесно, а има и още предимства:

ПАЗАРУВАМЕ ОНЛАЙН И СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ

Пазаруването онлайн е един от най-лесните, бързи и приятни начини да намерим точно онова, от което имаме нужда, независимо къде се намираме. Освен това е забавно. Трябва ни само добра интернет връзка и банкова карта. Кредитните карти са нашето спасение в магазина, в мола или докато пътуваме, като често са толкова важни, колкото и документите ни за самоличност. Не е нужно да чакаме промоции и намаления, за да си купим мечтания чифт обувки. Можем да поръчаме онлайн онези небрежни и удобни джинси, които гледахме в любимия ни магазин, но извънредното положение ни изненада и не успяхме да си ги вземем. Никога не е късно да се поглезим с красиви бижута или да зарадваме любимия човек с нов часовник или вратовръзка.

РАЗПОЛАГАМЕ СЪС СРЕДСТВА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Понякога имаме и неотложни разходи, като ремонта на колата, смяната на маслото или гумите. Пазаруването с кредитна карта ще ни е от полза и тук, защото банките стават все по-гъвкави и иновативни в предлагането на тези продукти. Нашите карти ни дават спокойствието, че винаги имаме средства за неотложни нужди. При избора на кредитна карта обикновено първо обръщаме внимание на лихвата, годишната такса, гратисния период и таксите при теглене, но често пропускаме да се информираме за останалите условия и различните бонуси при покупките с кредитна карта, а в повечето случаи те имат ключово значение. Сега кредитната карта се превръща в най-добрия ни приятел и трябва да я изберем внимателно. До 20 май Пощенска банка предлага нова кредитна карта Mastercard - БЕЗ такса за разглеждане на заявлението за кредитна карта, БЕЗ лихва при покупки и теглене на пари през първите 6 месеца и БЕЗ годишна такса при активно използване на картата. Лесно е да я заявиш онлайн, на кратък номер *7224 или в най-близкия офис на банката.

ПЛАНИРАМЕ ПО-ДОБРЕ СЕМЕЙНИЯ БЮДЖЕТ

Ако все пак пазаруването онлайн е много изкушаващо за нас и времето прекарано у дома е провокирало въображението ни за нови покупки, добре е да си определим бюджет за седмица или месец и да не го надвишаваме. Хубаво би било да си направим списък с всички неща, които са ни необходими, като включим в него и неочакваните разходи. Така по-добре ще планираме семейния си бюджет и ще излезем от извънредното положение с усмивка. Повечето от тези разходи не са непредвидени, а просто са "игнорирани"- те са останали на заден план до момента, в който вече е задължително да ги направим. Такива например са разходите за автомобила - смяна на масло или гуми, поправка на някоя част. За да не ни изненадват неприятно, предварително подготвения списък ще ни помогне, за да си направим груба калкулация на средствата за покриването им. А по-доброто планиране води и до по-добра кредитна история, а това носи също редица предимства.

ВЪЗПОЛЗВАМЕ СЕ ОТ ОТСТЪПКИ И ПРОМОЦИИ

Много търговци предлагат намаления за онлайн поръчки. А някъде получаваме и безплатна доставка. Можем да следим наличността на сметката си по всяко време онлайн. Освен това можем да разсрочим вече направени плащания с кредитната си карта на 3, 6, 9 или 12 безлихвени вноски - само с едно обаждане на кратък номер *7224. Така не правим компромис при избора на марка и качество, като в същото време не натоварваме семейния си бюджет.

ПЕЧЕЛИМ ВИНАГИ, ДОКАТО ПАЗАРУВАМЕ

Знаеш ли, че можем да печелим парични награди с всяко пазаруване?С нашата кредитна карта от Пощенска банка за всеки похарчен лев получаваме точки по програмата за лоялност "Моите награди" (MyRewards). Колкото по-често плащаме със своята карта, толкова повече бонус точки събираме. Събраните точки обменяме лесно в парични награди до 1 000 лв. на година с кредитна картa Mastercard World Premium и до 500 лв. на година за кредитни карти Mastercard Standard и Mastercard World. И сме готови за нови покупки в любимите ни магазини! При определени търговци получаваме допълнителни точки за всеки похарчен лев. Можем да се възползваме и от дълъг безлихвен гратисен период до 50 дни при покупки.

СПЕСТЯВАМЕ ВРЕМЕ ЗА ЛЮБИМИТЕ ХОРА И ЗАНИМАНИЯ

Една от основните причини хората да предпочитат да пазаруват с кредитни карти е бързината и пестенето на време, което инвестират в нещо друго. Mastercard Standard, Mastercard World, Mastercard World Premium поставят рекорди по бързина и удобство при плащането само с едно докосване на ПОС терминала, като сега трансакциите до 100 лева стават дори без въвеждане на ПИН, но не забравяй, че от съображения за сигурност всяка безконтактна 6-та трансакция ще се нуждае от допълнително потвърждаване с ПИН код. Изключително удобство е възможността с кредитната карта да платиш своите битови сметки и данъци, използвайки нашите дигитални канали на банкиране - е-Postbank или m-Postbank. И така изпълняваш част от всекидневните си задачи само за секунди.

ПАЗИМ СВОЕТО ЗДРАВЕ И ТОВА НА БЛИЗКИТЕ НИ

Плащането с кредитна карта има и още едно предимство - пазим нашето здраве и здравето на хората около нас. Не използваме пари в брой и нямаме досег до банкнотите, не чакаме на досадните опашки, поръчваме всичко онлайн и получаваме покупките си директно на адреса, а така сме отговорни за нашето здраве и здравето на околните.

Всяко място се превръща в твоя комфортна зона, когато разчиташ на твоите кредитна карта, онлайн или мобилно банкиране!


 

*Материалът е предоставен от Пощенска банка