През 2023 година, в индустрията на електронната търговия е сигурно едно - клиентите очакват бързо и безпроблемно преживяване, а онлайн магазините, които могат да им го предоставят са тези, които печелят.

И ако доскоро пътят към ултрабързия онлайн магазин минаваше през няколко различни дигитални агенции, то днес има и по-лесен начин за постигане на целта. Това е платформата NEXT BASKET, чийто първи електронен магазин закова 100 от 100 точки в теста за скорост и оптимизация Google PageSpeed Insights. 

За да разберете значението на резултата на NEXT BASKET в PageSpeed Insights, е важно първо да разберете какво означава той. 

Google PageSpeed Insights е инструмент, който анализира скоростта и оптимизацията на даден уебсайт. Той предоставя оценка за четири параметъра: производителност, достъпност, най-добри практики и SEO оптимизация. Тези четири групи обхващат най-важните елементи от качеството на сайта и отразяват неговата скорост, сигурност, надеждност и пригодност спрямо изискванията на потребители и търсачки. 

Колкото по-високи са резултатите от теста, толкова по-добре се чувстват потребителите в сайта ви и толкова по-голямо доверие към него имат търсачките. 

И ако това изглежда просто като абстрактна комбинация от цифри, то може би би ви било интересно да знаете, че според статистика на Unbound, 70% от потребителите признават, че скоростта на страницата влияе върху желанието им да напуснат сайта и да се отправят към онлайн магазина на друг търговец.  

Бърз онлайн магазин за бърз онлайн растеж  

Бизнес ползите от бързия и оптимизиран електронен магазин са повече от логични. Бързото време за зареждане означава, че е по-вероятно потребителите да останат на уебсайта и да направят покупка, което води до увеличаване на продажбите и приходите. 

Бързият уебсайт също така подобрява ангажираността и удовлетвореността на потребителите, което е пряк път към увеличаване на лоялните клиенти и подобряване на бизнес имиджа чрез положителна обратна връзка от уста на уста. 

Освен това, бързият онлайн магазин има директно положително влияние върху класирането в търсачките. Или иначе казано - увеличава безплатния трафик и продажбите с нулева инвестиция в платена реклама. 

Цялостно решение за развитие на електронна търговия 

Скоростта далеч не е единственото предимство на платформата за електронна търговия на NEXT BASKET. Сред решенията за сигурност и производителност откриваме и следните добавени предимства: 

  • Ултрамодерна архитектура, осигуряваща стабилност и мащабируемост;

  • Пълна информационна и мрежова сигурност с вградени тестове за грешки;

  • Вградени SEO инструменти за по-добро класиране с по-малко усилия;

  • Изкуствен интелект за подобрени маркетингови резултати;

  • Неограничен брой продукти и езикови версии на сайта;

  • 112 професионални бизнес услуги, предлагани от екипа на платформата.

Предоставяйки ново поколение бърза, сигурна и мащабируема платформа за електронна търговия, NEXT BASKET предлага на бизнеса готова рецепта за успех в днешния конкурентен онлайн пазар. 

Очаква се платформата да стартира официално едва след месеци, а дотогава продължаваме да следим новини около нейното развитие.